GASTRONOMISCH ARRANGEMENT IN LIMBURG

GASTRONOMISCH ARRANGEMENT IN LIBURG

As, in het hart van Limburg, en op 6 km van Genk, dankt zijn naam aan de Asbeek en is gelegen in een nog erg natuurlijke omgeving. Het grootste gedeelte van de gemeente bestaat nog steeds uit heide en bossen en ligt in het Nationaal Park Hoge Kempen. Vanuit As kun je drie verschillende fietsroutes volgen door dit groene gedeelte van ons land. Liever op uitstap ? Mogelijkheden genoeg: Maastricht, de mergelgrotten van Kanne, Maasmechelen, Maaseik, shoppingstad Hasselt, de antiekstad Tongeren, het mooiste dorpje van Vlaanderen: Oud-Rekem en het witte dorpje Thorn.

Ligging

 

Hotel Mardaga ligt midden in het groene hart van Limburg, kort bij de grote verbindingswegen, net buiten het centrum van As. Tegenover het hotel ligt Station As, een oud kolenspoor dat nu dienst doet als 1 van de toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen.  

Faciliteiten

Hotel Mardaga is een historisch hotel uit 1909 dat de laatste jaren volledig gerenoveerd werd tot een gezellig, smaakvol klasse hotel. Het ligt aan een privé-park van 2 ha met eigen moes- en kruidentuin. Het hotel biedt zijn gasten een lift, een stijlvolle bar om te verpozen en een restaurant. Ook in de tuin kan men op het terras genieten van de creaties van de keukenchef.

 

Sporten

Via de receptie is het mogelijk om fietsen (€ 19,50/dag, moet min. 2 dagen op voorhand gemeld worden) en mountainbikes (€ 35/dag) te huren om langs de vele fietsroutes Limburg te ontdekken. Het hotel stelt een grote parking, een garage als fietsenstalling (vermelden bij de reservatie) en draadloos internet gratis ter beschikking van zijn gasten. In de eigen tuin, park en bos is er een Finse atletiekpiste van 1,3 km.

Wellness

In het zusterhotel Carbon in Genk kan men gebruik maken van de wellness-spa club ‘Carbon Sense’(€ 25/2,5u) met sauna, hamam en behandelingsmogelijkheden. Daarnaast ligt er op 250 m van het hotel Aarts Wellness met 3 binnenzwembaden, sauna en hamam. Wilt u graag openlucht zwemmen kan dat in Jepun in Bokrijk.  

Logies

 

Alle 18 recent gerenoveerde kamers van Hotel Mardaga zijn ingericht met TV, telefoon, draadloos internet, minibar en ruime badkamer met bad of douche/WC en haardroger. Alle kamers zijn niet-rokers kamers. Type A is een luxe kamer voor maximum twee personen. Kamer van het type B zijn junior suite met salonhoek, geschikt voor maximum twee volwassenen en een kind jonger dan twaalf jaar.

Gastronomie

Restaurant Mardaga serveert een hoogstaande, klassieke Belgisch-Franse keuken in een tijdloos kader met hedendaagse accenten. De chef is geselecteerd voor ´Jong Keukengeweld Vlaanderen´. De keuken is gesloten op zaterdagmiddag (avond open), zondag en maandag (uitgezonderd feestdagen).

 

Prijs

Vanaf 140 euro per persoon

 

inbegrepen

·Welkomstkoffie met zoetigheden

·1 overnachting met ontbijtbuffet

·Een 4-gangen gastronomisch diner