DE KLEUREN VAN IJSLAND

KLEUREN VAN IJSLAND – FLY & DRIVE

 

Dag 1: Brussel of Amsterdam of Parijs-Hveragerdi
Rechtstreekse Icelandair-vlucht vanuit Brussel of Amsterdam of Parijs naar Keflavik. Aankomst in IJsland en ophalen van de huurwagen voor de eerste rit langs de zuidkust van het Reykjanes-schiereiland naar Hveragerdi dat bekend staat voor zijn vele natuurlijk verwarmde serres. Optioneel kan je onderweg reeds halt houden bij de beroemde Blue Lagoon voor een natuurlijk warmwaterbad.


Dag 2: Hveragerdi-Gouden Cirkel
Ontbijt gevolgd door een rit naar Thingvellir Nationaal Park waar de Europese en Amerikaanse aardplaten letterlijk uit elkaar schuiven. Hier werd ook het oudste democratisch verkozen parlement ter wereld gesticht door de Vikingen. Daarna verkenning van de impressionante Gullfoss of Gouden Waterval en het geothermisch gebied van Geysir. Hier bevinden zich talrijke warmwaterbronnen, kolkende modderpoelen, en de meest actieve geisers van het land. Optioneel kan hier gekozen worden voor een raftingtocht nabij Geysir of een quadsafari in Haukadalur.

Dag 3: Zuidkust
Rijd langs de spectaculaire zuidkust waar je een bezoek brengt aan de Skógafoss waterval, de Mýrdalsjökull gletsjer en de rotsformaties van Dyrhólaey waar in de zomer duizenden papegaaiduikers broeden (niet geopend tijdens het broedseizoen van midden mei tot 23/06). Vervolgens rijd je tot Kirkjubæjarklaustur. Optioneel bezoek aan de oude turfboerderij en het volksmuseum van Skógar mogelijk.

 

Dag 4: Skaftafell-Jökulsárlón-Oostkust
Ontdek het Skaftafell Nationaal Park gelegen aan de voet van de Vatnajökull gletsjer omgeven door zwarte lavawoestijnen. Daarna verder naar het havenstadje Höfn met onderweg bezoek aan het befaamde ijsbergenmeer van Jökulsárlón. Optionele boottocht op het ijsbergenmeer of een super jeepsafari op de Vatnajökull mogelijk. Via de grillige fjordenkust van Oost-IJsland rijd je naar Egilsstadir.

Dag 5: Egilsstadir
Verken Egilsstadir en Hallormsstadur, de grootste bosplantage gelegen langs het Lagarfljót meer. Hierin leeft een aan Loch Ness verwant monster naar het schijnt.

Dag 6: Dettifoss-Husavik
Tocht door het hoogland van Modrudalsoraefi naar de Dettifoss waterval. Verder naar de hoefijzervormige kloof van Ásbyrgi in het wondermooie Jökulsárgljúfur Nationaal Park. Vervolgens naar het charmante havenstadje Húsavik dat bekendheid geniet als uitstekende uitvalsbasis om een walvissafari te maken.

Dag 7: Myvatn-Akureyri
Ontdek de natuurwonderen van het Mývatn meer en omgeving. Breng een bezoek aan de verschillende hoogtepunten die deze streek rijk is waaronder pseudokraters van Skútustadir, de kleurrijke zwavelhellingen van Námaskard en het vulkaangebied van Krafla. Je kan onderweg ook nog stoppen bij de Godafoss waterval. De dag eindigt in Akureyri.

 

Dag 8: Akureyri
Vrije dag voor de verkenning van de hoofdstad van het noorden. Bezoek de vele galerijen en houten huizen of wandel door de botanische tuin.

Dag 9: Skagafjördur
Van Akureyri via het Öxnadalur naar de historische streek van Skagafjördur. Bezoek de mooie turfboerderij van Glaumbær onderweg of maak een optionele rafting of paardentocht. Tenslotte rijd je verder naar het schiereiland van Snæfellsnes. 

Dag 10: Snæfellsnes
Verkenning van het schiereiland Snæfellsnes. Stop zeker aan de prachtige basaltformaties van Arnarstapi en aan het rotsstrand van Djúpalónssandur. Je rijdt langsheen de fjord van Borgarfjördur en de karter van Eldborg. 

Dag 11: Reykholt-Reykjavik
Onderweg naar Reykjavik kan je onderweg de Hraunfoss en Barnafoss watervallen nog bezoeken. Verder kom je nog langs Deildartunguhver de meest krachtige warme bron in Europa. Verder via het Hvalfjordurfjord naar Reykjavik.

Dag 12: Reykjavik-Brussel of Amsterdam of Parijs
Laatste rit naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam of Parijs. 

 

Vertrekdata dagelijks van 01.05.2017 tot 31.10.2017

Regime : kamer en onbtijt

Verblijf : een combinatie van eenvoudige hotels en boerderijen

 

 

Prijzen : vanaf 2.053 euro in laag seizoen op basis van 2 personen in 1 dubbel en 1 huurwagen