VIRUNGA NATIONAL PARK - RWANDA/CONGO - EEN MUST VOOR DE AFRIKAKENNER

Dag 1 - Bukima

Een vertegenwoordiger van Live To Travel verwelkomt u in Goma of aan de grenspost Grande Barrière. Na een rit van 2 uur waarbij we langs kleine dorpjes rijden, komen we aan in Bukima. De rest van de dag vrij en genieten van het mooie uitzicht op de Nyiragongo en Nyamalagera vulkaan.

Hotel Bukima Tented Camp - Vol pension

Dag 2 - Gorilla trektocht

Na een ontspannen ontbijt vertrekt u op gorilla trektocht. Afhankelijk van waar de groep gorilla’s zich bevindt, duurt de trekking tussen de  drie en vijf uur. U mag 1 uur bij de gorilla’s blijven en foto’s nemen. Wanneer u in de buurt komt dient u een mondmasker te dragen om overdracht van virussen te vermijden.  Na de trektocht heet u de rest van de middag vrij om te bekomen van de inspanning.

Hotel Bukima Tented Camp - Vol pension

Dag 3 - Gorilla trektocht

Vandaag staat er een tweede gorilla trektocht op het programma. Tijdens een eerste ontmoeting met de gorilla’s zijn de meeste mensen zo intensief bezig met hun fototoestel dat ze vergeten te “genieten” van de nabijheid van de gorilla’s. Na de trektocht rijden we door naar Mikeno Lodge, hoofdkwartier van de Virunga rangers.

Hotel Mikeno Lodge - Vol pension

Dag 4 - Mikeno

Een dag ter vrije invulling. Vanuit Mikeno is het een korte wandeling naar Senkweke Center waar gorilla weesjes voorbereid worden op hun terugkeer naar de natuur. Je kan ook de antistropers eenheid bezoeken en een demonstratie zien van de Congo Hounds. Voor de actievere mensen zijn er ook uitgestippelde wandelroutes in het woud en kan je een bezoek brengen aan een nabijgelegen koffieplantage.

Hotel Mikeno Lodge - Vol pension

Dag 5 - Beklimming Nyiragongo

Transfer naar Kibati (1 uur) waar we de dragers en de gids ontmoeten voor de beklimming. De klim duurt tussen de 4 en 6 uur afhankelijk van de fitheid van de groep. De beloning op de top is een zicht op het grootste actieve lavameer ter wereld. Overnachten doen we in de splinternieuwe hutten op de vulkaantop.

Hotel Nyiragongo Volcano Summit Shelters  - Vol pension

Dag 6 tot 7 - Tchegera eiland

Rond 06u30 start de afdaling, een tocht die ongeveer 4 uur duurt. Nadien transfer naar Goma (30 min.) en boottocht naar Tchegera eiland in het Kivumeer. Tchegera is een fantastische plek om te relaxen na de beklimming.  Wie toch nog beweging wil, kan zich uitleven met de kano of paddle board of gaan snorkelen.

Hotel Tchegera Island Tented Camp - Vol pension

Dag 8 - Goma

Na het ontbijt terug naar Goma en transfer naar de luchthaven of de grenspost.

Inclusief

Internationale vluchten
Alle transfers

Transport in 4x4
Boottocht naar Tchegera eiland
Alle overnachtingen op basis van vol pension
Parkgelden
Gorilla permits
Permit voor beklimming vulkaan
Visum Virunga NP (apart vermeld, niet geldig voor de rest van DRC).

Exclusief

Overige maaltijden
Dranken
Dragers (USD 10 pp tijdens gorilla trektocht & USD 24 pp tijdens vulkaan beklimming, ter plaatse te betalen)
Alle persoonlijke uitgaven
Fooien voor chauffeur, dragers, etc.
Visumkosten Rwanda
Annulatie- en bijstandsverzekering

 

Voor meer info zie https://virunga.org/