INDOCHINA : in de voetsporen van AMAN

Indochina IN DE VOETSPOREN VAN AMAN

 

Ontdek de hoogtepunten van Laos, Cambodja en Vietnam vanuit uw Aman resorts

 

COMBINATIE VAN AMANTAKA MET AMANSARA EN AMANOI

 

3 nachten Amantaka - Suite Room

3 nachten Amansara - Suite Room

3 nachten Amanoi - Lake Pavilion

 

LAOS
De centrale ligging van het Amantaka Resort in de stad is een absolute troef. Luang Prabang staat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van UNESO en het centrum van het Laotiaans Boeddhisme. Op loopafstand vindt u boetiekjes, restaurants en aanstekelijk geurende bakkerijen. Ook de rivier de Mekong en de beroemde nachtmarkt zijn te voet bereikbaar. Historische bezienswaardigheden als de '30' gouden tempels, het voormalig Koninklijk Paleis en de Kuang Si watervallen liggen allemaal binnen 30 kilometer reisafstand.

Amantaka is een zeer exclusief hotel, gesvestigd in een sierlijk Frans koloniaal bouwwerk op een groot landgoed. Het resort is ondergebracht in het oude ziekenhuis van Luang Prabang. De inrichting is een zorgvuldige afspiegeling van het exclusieve karakter. Amantaka beschikt over uitstekende fitness faciliteiten en een groot gemeenschappelijk zwembad. Op aanvraag kunt u deelnemen aan privé-, fitness- en yogalessen.

Aan het eind van een indrukwekkende dag en voorafgaand aan uw diner, is het hier gebruikelijk om even te ontspannen met een aperitief in de Lounge Bar. Even later dineert u in The Dining Room. In deze aangename omgeving krijgt u voortreffelijke Franse en lokale specialiteiten geserveerd. Voor een klein hapje kan u terecht in de Pool Terrace. Amantaka biedt de mogelijkheid om volledig privé te dineren op het landgoed of in uw eigen suite.

 

CAMBODJA
Natuurlijk bezoekt u Siem Reap vanwege de beroemde tempelruïnes van Angkor, maar de minder bezochte complexen als de tempels van Rolous en het boeiende leven rondom het uitgestrekte Lake Tonlé Sap lonen beslist evenzeer de moeite. In de stad vindt u verschillende invloeden van de Franse koloniale architectuur en de Chinese architectuur.

Amansara is het voormalige gastenverblijf van Koning Sihanouk. De uitstekende service van het hotel begint al als u 's morgens vroeg op weg gaat om de zonsopkomst in het tempelcomplex van Angkor mee te maken. Het hotel zorgt dan alvast voor een klein ontbijtje zodat u niet met een lege maag op excursie hoeft. Bij terugkomst, kunt u gewoon weer aanschuiven voor het uitgebreide buffet. Of had u liever vóór het ontbijtbuffet nog zin om te baden? Dan staat in uw design suite een warm bad klaar met kaarsjes en een geurig wierookstokje.

Tijdens uw verblijf in het Amansara hoeft u zich geen zorgen te maken welke activiteiten u wilt en kunt ondernemen. Het personeel stelt helemaal op maat een excursiepakket samen. U hoeft dus niets te missen van het culturele erfgoed en het natuurschoon rondom Siem Reap!

De mooie ronde Dining Room met het hoge plafond en uitzicht op het schaduwrijke terras is het middelpunt van Amansara Resort. In een informele sfeer geniet u van de meest smaakvolle traditionele Khmer en Westerse gerechten, die met verse seizoensproducten zijn bereid. Overigens organiseert het resort hier elke avond een cultureel evenement of een andere belevenis. Voor een lichte lunch of een smaakopwekkend aperitief kunt u plaatsnemen in de comfortabele loungebanken op het sfeervolle Roof Terrace. Als u een keer wat meer privacy wil hebben, kunt u ook in uw eigen suite dineren.

 

VIETNAM
De schilderachtige kustlijn van Vietnam heeft een bochtige s-vorm en strekt zich uit over 3.200 kilometer van China in het noorden, tot de Mekong Delta in het zuiden. Vietnam krijgt wereldwijd steeds meer erkenning voor zijn natuurlijke schoonheid en biodiversiteit. Het Nui Chua National Park in het bijzonder beschermt een gebied van meer dan 29.000 hectare ongerept kust- en zeegebied in de provincie Ninh Thuan, ten noordoosten van Ho Chi Minh-stad. Het is aan deze grillige kustlijn van het Nationale Park dat Amanoi ligt.

Amanoi is een hedendaags strandresort met 31 Pavilions en 5 Aman Villa’s in een sobere stijl, met subliem uitzicht op de spectaculaire Vinh Hy Bay in het Nui Chua National Park, ten noordoosten van Ho Chi Minh-stad. De gepolijste, leistenen pagodes van het luxe hotel torenen uit boven het weelderig groene landschap, het overloopzwembad loopt over in de zee en en de Amanoi Spa Houses liggen aan een meer, bezaaid met lotusbloemen.

De Vietnamese keuken wordt beschouwd als één van de gezondste en smakelijkste keukens ter wereld, bewonderd om zijn verse ingrediënten en selectief gebruik van kruiden en specerijen. Verse vis is prominent aanwezig op Amanoi's menu en wordt dagelijks rechtstreeks van lokale vissers bezorgd, terwijl kruiden en groenten worden geplukt uit de biologische tuin van het resort.

 

Prijs per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer:

Periode 10/10/18 - 31/10/18: 4.660 €

Periode 01/11/18 - 19/12/18: 5.079 €

Periode 07/01/19 - 28/02/19: 5.539 €*

Periode 01/03/19 - 31/03/19: 5.395 €

Periode 01/04/19 - 04/05/19: 5.559 €**

Periode 05/05/19 - 30/06/19: 4.805 €

Periode 01/07/19 - 02/09/19: 5.235 €

Periode 03/09/19 - 31/10/19: 4.805 €***

Periode 01/11/19 - 19/12/19: 5.295 €

 

Er zijn toeslagen van toepassing:

*Amanoi tussen 04 en 10/02/19: op aanvraag

**Amanoi tussen 19 en 22/04 en tussen 27/04 en 04/05/19: op aanvraag

***Amanoi tussen 01 en 09/10/19: op aanvraag

 

Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat: 3 nachten verblijf in het Amantaka (Suite Room), 3 nachten verblijf in het Amansara (Suite Room), 3 nachten verblijf in het Amanoi (Lake Pavilion), ontbijt + keuze uit lunch of diner (met inbegrip van niet-alcoholische dranken tijdens de gekozen maaltijd enkel), privé luchthavenvervoer van en naar de verschillende resorts (van en naar luchthaven Luang Prabang en Amantaka, van en naar luchthaven Siem Reap en Amansara, van en naar luchthaven Nha Trang en Amanoi), extra toegevoegde waarde in de vermelde hotels: USD 100,- spa credit per resort, 1 dagelijkse activiteit per resort – met keuze uit: Amansara: een Khmer ontbijt in het Amansara Village House, een monniken blessing met jasmijntjes, een dagelijkse ontdekking van de Angkor site met een privé Engelstalige gids (opgelet Angkor pas niet inbegrepen), Amantaka: een ontdekking van Luang Prabang, een authentieke Baci ceremonie, een tempel en dorp wandeling, een avondceremonie van zingende monniken en novicen OF een 60min. voetmassage, Amanoi: hydrotherapie (stoomkamer en jacuzzi) en geurend bad, een 60m. voetmassage, een 60min. Amanoi Signature massage, een privé yog of Tai Chi les, een Vietnamese kookles, een trekking in het Nationaal Park, een picknick lunch of trekking bij zonsopgang met ontbijt (meerdere activiteiten per dag zijn ter plaatse te betalen). Prijs geldig bij verblijf in de periodes 05/05/19 - 30/06/19 en 03/09/19 - 31/10/19.

 

Niet inbegrepen: internationale en/of lokale vluchten, dranken en niet vermelde maaltijden, niet vermelde uitstappen, tours, bezichtigingen, fooien voor gids, chauffeur, vroege check-in en/of late check-out, Angkor pas (voor een bezoek aan Angkor Archeologisch Park): voor 1 dag: € 39,00 per persoon, voor 3 dagen: € 65,00 per persoon. Eventuele kosten voor paspoort, visa, vertrek- en/of toeristenbelastingen. Persoonlijke uitgaven, permits voor het nemen van foto’s, verzekeringen. Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen en niet retroactief. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid