4KIDS GROEPSREIS LAPLAND: 01.03.2019

PROGRAMMA

dag 1 : Brussel - Helsinki (o)

Vlucht met Finnair vanuit Brussel naar Helsinki. Bij aankomst onthaal door de lokale correspondent en transfer naar het hotel Scandic Helsinki grand marina 4*. Avondmaal en overnachting.

dag 2 : Helsinki (o-m-a)

Ontbijt en vertrek voor een stadsrondrit per bus met Engelstalige lokale gids door Helsinki. U zult de meest gekende Helsinki bezienswaardigheden zien zoals de Rotskerk, Senate Square en het Sibelius Monument. Stop aan de haven van Helsinki met zijn oude markthal. Hier kunt u genieten van een lichte snack en proeven van de vers gemaakte gerechten (duur van de excursie 3u.).Vrije namiddag. U kunt naar het Sealife center gaan of een bezoek brengen aan een destilleerderij met gin-degustatie. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.

dag 3 : Helsinki - Rovaniemi (o-a)

Ontbijt en vrije tijd tot aan transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Rovaniemi. Bij aankomst, onthaal en transfer naar het hotel Scandic Rovaniemi 4*. Check-in. In de namiddag bezoek aan het Arktikum museum. Dit is te voet te bereiken (+/- 15min. van het hotel, +/- 600m). U krijgt 1 uur uitleg van een Nederlandstalige gids (2 gidsen in groepjes van minimum 15 pax). Kinderen kunnen hier verschillende dingen uitproberen, er is een cafetaria en elk uur is er een multimedia show over het Noorderlicht in het auditorium. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.

dag 4 : Rovaniemi: Ontmoeting met de Kerstman en zijn rendieren (o-m-a)

Ontbijt en bezoek aan het Kerstdorp en ontmoeting met de Kerstman. Vrije tijd om het kerstdorp te ontdekken met zijn vele winkeltjes en snuif de kerstsfeer op. Brieven van over de hele wereld komen hier toe in het postkantoor. U kunt hier ook uw kaartje verzenden naar huis met een speciale postzegel van de kerstman. Daarna vertrek naar een echte rendierboerderij waar u een korte tocht per houten slee kunt maken.Lunch in de rendierboerderij. Geniet van een heerlijke traditionele rendierstoofpot met puree, rode bessenjam, augurken en Fins brood. Als dessert is er een bosbessentaart met koffie of thee. (duur van de excursie: 4u.)Terugkeer naar uw hotel. Avondmaal in het hotel.s ‘Avonds vertrek rond 19u30 voor een once in a lifetime excursie. Transfer naar het bevroren meer waar op een geheime locatie een gat in het ijs werd gemaakt. U krijgt een drijvend pak. Terwijl u drijft op het arctische water en tuurt naar de hemel kan u misschien het Noorderlicht waarnemen. (Opgelet minimum lengte 1m20- duur: 3u – inbegrepen: warme drank, thermisch pak en lokale Engelstalige gids)Terugkeer naar het hotel voor de overnachting.

dag 5 : Rovaniemi: Het koninkrijk van sneeuw en ijs (o-m-a)

Ontbijt en vertrek voor een bezoek aan het Sneeuwhotel. Welkomstdrink in een ijsglas en rondleiding in het hotel waar u uitleg krijgt over het bouwen van het Sneeuwhotel.Optioneel kunt u gedurende 1uur leren hoe een sneeuwsculptuur wordt gemaakt. U krijgt een sneeuwblok en het gepaste materiaal en onder leiding van een gids maakt u uw eigen sneeuwsculptuur (60 euro per persoon supplement/38 euro per kind – min. 10 pers., op voorhand te boeken).Daarna lunch in een houten tipi. Gebakken zalm aan het haardvuur met aardappelsalade en koolsla, gevolgd door een appeltaart met vanillesaus. Koffie en thee inbegrepen. (Duur: 3u30min – inbegrepen: thermisch pak, bustransfer (30min one way), rondleiding met Engelstalige gids en lunch).In de namiddag vertrek voor een sneeuwscootertocht. U krijgt uitleg hoe een sneeuwscooter te besturen en daarna vertrekt u voor een 15-30km rit door de Lapse wouden. (duur: 2u., thermisch pak, 2 pers./sneeuwscooter, 15-30km rit, stop met warme drank en koekjes en Engelstalige gids).Terugkeer naar het hotel en avondmaal.

Optioneel (bij reservatie te boeken – minimum 2 deelnemers):

Aurora Borealis pick-nick: 69 euro per persoon/ 35 euro per kind 4-14 jaarVertrek om 20u30. Duur van de excursie: 3 uur.Onder leiding van een lokale Engelstalige gids verlaat u de stad en gaat de gids voor u op zoek naar de beste plaats om het mysterieuze Noorderlicht te zien. Lapse pick-nick met gebakken worst, een gebakje en warme dranken. Opgelet: het Noorderlicht is een natuurfenomeen, er is geen garantie dat u het Noorderlicht zult zien. Thermisch pak inbegrepen.

dag 6 : Rovaniemi: Ijskarten en Ijsvissen (o-m-a)

Ontbijt en vertrek voor een 1u. durende ijsrace! U wordt onderverdeeld in groepjes die tegen elkaar zullen karten op het ijs (2x10min.) met kwalificatieronde en wedstrijd. Daarna vertrek op initiatie les ijsvissen. U leert alles over het ijsvissen. Dit is de ideale manier om tot rust te komen en te genieten van de stilte en de mooie natuur. Lunch is een soep gemaakt door de gidsen ter plaatse! Terugkeer naar Rovaniemi.(duur: 4u30min, inbegrepen: thermisch pak, 2x10min. karten, picknick soep met Fins brood, boter, koffie, thee en koekjes, Engelstalige gids).Avondmaal en overnachting in het hotel.

Optioneel (bij reservatie te boeken – minimum 2 deelnemers):Avond rendiersafari: 140 euro per persoon/ 70 euro per kind 4-14 jaarVertrek om 19u00. Duur van de excursie: 2u.30 min.Onder leiding van een lokale Engelstalige gids verlaat u de stad en gaat u naar een rendierboerderij. Terwijl u comfortabel in een rendierslee zit, kunt u genieten van het prachtige sneeuwlandschap en wie weet het ongrijpbare Noorderlicht zien! Inbegrepen: thermisch pak, transfers, bezoek rendierboerderij, 1u. rendiersafari, warme dranken en Engelstalige gids.

dag 7 : Rovaniemi: Arctische dieren (o-m-a)

Ontbijt en vertrek voor een bezoek aan een huskyboerderij. Na de instructies, vertrek per huskyslee voor een rit van 10km door de Lapse wildernis.(duur: 2u – inbegrepen: 1u. huskyslee, thermisch pak, transfers, bezoek aan de boerderij met Engelstalige gids, 2 pers./slee, warme dranken)Terugkeer naar het vertrekpunt. Daarna te voet naar het typische Lapse restaurant Nilli, op 100m van het hotel. 3 gangenmenu met champignons in zure room als voorgerecht, het hoofdgerecht is biefstuk met gebakken aardappels en cognac saus en als dessert is er chocoladecake met sorbet en witte muesli chocolade.In de namiddag geven we u 2 opties inbegrepen in de prijs. Gegarandeerd vanaf 15 deelnemers:1/Wandeling met sneeuwraketten(duur: 2u. inclusief transfers, inbegrepen: thermisch pak en thermos met warme drank).2/Het geheim van het gewei: u krijgt uitleg in het atelier van een familie die al generaties lang het gewei van het rendier bewerkt. Daarna gaat u zelf aan de slag en maakt uw eigen souvenir!(Duur: 2u30min, inbegrepen: transfers, benodigdheden om zelf aan de slag te gaan, bosbessensap, koffie, thee en gebak.)Terugkeer naar het hotel voor het avondmaal en de overnachting.

dag 8 : Rovaniemi - Helsinki - Brussel (o)

Ontbijt en vrije tijd tot aan transfer naar de luchthaven. Terugvlucht naar Brussel, via Helsinki.

 

Prijs per volwassene: €2.725  per persoon

Prijs per kind: €1.795 per kind -12 jaar in een familiekamer met 2 volwassenen

Max. 2 kinderen/familiekamer

(aangeraden vanaf +/- 10 jaar)

Inbegrepen

•         Vluchten met Finnair (taksen en bagage incl.)

•         Alle transfers, maaltijden en excursies zoals vermeld

•         5 nachten in Hotel Scandic Rovaniemi in half pension

•         2 nachten in Hotel Grand Marina Helsinki in half pension

Niet inbegrepen

•         Persoonlijke uitgaven

•         Overige maaltijden en dranken

•         Optionele excursies

•         Annulerings- en/of bijstandsverzekering

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op het moment van de boeking.