4KIDS : COSTA RICA : VERTREK ELKE DAG

Dag 1 Brussel - Madrid - San José

Vlucht vanaf Brussel naar San José via Madrid. Aankomst in San José. Ontvangst door de gids en transfer naar het hotel. Overnachting in Hotel Rosa del Paseo***.

Dag 2 San José - Tortuguero (o-m-a)Vertrek rond 6u30 richting de Caraïbische kust samen met de gids. Tijdens de rit doorkruist u het tropisch regenwoud van het Braulio Carrillo National Park. Aankomst in Matina gevolgd door inscheping en boottocht richting Tortuguero. Aankomst met welkomstdrankje en intrek in de kamers. Rond 15u00 vertrek per boot voor een wandeling in het drop. Overnachting in de Laguna Lodge. Optie ter plaatse: Adopteer een zeeschildpad. Tijdens eenbezoekje aan het Sea Turtle Conservancy krijgt u de kans om een zeeschildpad te adopteren. Dankzij uw peter- of meterschap geeft u de schildpad niet enkel een naam, u helpt met uw bijdrage ook het markerings- en opvolgingsprogramma financieren.

Dag 3 Tortuguero (o-m-a)

Voorafgaand aan het ontbijt staat een boottochtje gepland om het ontwakende woud te ontdekken. Een rustige dag in een weelderig groene omgeving. Een tweede boottocht gevolgd door een wandeling vanaf de lodge neemt u mee op een verkenning van de natuurlijke rijkdommen van het ecosysteem in het Tortuguero National Park: apen, luiaards en krokodillen ze zijn allemaal van de partij. Overnachting in de Laguna Lodge.Opties: Extra excursie per kajak; nachtelijke wandeling in het reservaat; tijdens het seizoen (van mei tot september) observatie van nestende schildpadden.

Dag 4 Tortuguero - Sarapiquí (o-a)

Vertrek richting Sarapiquí in het noordwesten van de Caraïbische vlakte. De verplaatsing gaat per boot en de bus tot in Guápiles. Ophalen van de huurwagen en vertrekrichting de landelijke regio Sarapiquí langsheen palm- en ananasplantages. Natuurliefhebbers zullen in deze regio hun hartje ophalen. In de namiddag ontvangt de familie Gómez u met open armen. Tijdens uw ontmoeting met Don Rodolfo en Doña Rosa, beide Costa Ricaanse boeren, komt u meer te weten over het leven op de biologische ananasplantage en de dieren op de boerderij. Overnachting op de boerderij Finca Sura.

Dag 5 Sarapiquí - Arenal (o)

Vertrek richting de Arenal vulkaan. Vanaf het dorpje La Fortuna doemt het conische silhouet op van de imposantevulkaan die de ganse regio domineert. Suggestie voor onderweg: een kleine omweg ter hoogte van Venecia om de waterval del Toro te bezoeken. Intrek en overnachting in het hotel Catarata Ecolodge.

Dag 6 Arenal (o)

Voormiddagbezoek aan de botanische tuin van Danaus om de biodiversiteit van de fauna en de flora van de regio te ontdekken. In het kader van een herbebossingsproject zult u er ook een boom kunnen planten. Vrije namiddag om er op uit te trekken in de regio. Avonds stellen we u volgende optionele activiteit voor: Riviersafari tijdens de schemering van valavond - 60$ per persoon. Ontdek het nachtelijke leven in het gezelschap van een natuurgids. U krijgt de kans om buidelratten, luiaards, brulapen, uilen en krokodillen te observeren. (Vertrek om 16u - Duur: 2u - Minimum leeftijd: 7 jaar). Overnachting in de Catarata Ecolodge.

Dag 7 Arenal - Monteverde (o)

Uitstap naar het oerbos waar u de tropische pracht verkent via hangbruggen op zo’n 8 tot 22 meter hoogte (wandeling van ong. 2u). Op het parcours van zo’n 3000 meter lengte doorkruist u het tropische bos via wandelpaden die u leiden langsheen 8 vaste en 6 hangbruggen. De wandelweg werd dusdanig ontworpen dat ze toegankelijk is voor iedereen. Vertrek richting Monteverde, het weelderig groene nevelwoud dat het thuis is van de legendarische quetzal en honderdduizenden kolibries. Intrek en overnachting in de Arco Iris Lodge.

Dag 8 Monteverde (o)

Vrije dag om er op uit te trekken in de regio. Opties: vlinderfarm, canopy tour, hangbruggen, paardrijden, houtsnijwerk, de reservaten Santa Elena en Monteverde...Het reservaat van Monteverde en Santa Elena: Hier kunt u de theatrale magie ontdekken van het tropisch nevelwoud met haar mossen, veengronden, lianen en ontelbare reusachtige varens. U waant er zich op een blauwgroene planeet van water en planten. Vervolgens trekt uop verkenning in de vleermuizen jungle. Een ontdekking van de wonderbaarlijke wereld van deze gevleugelde muizenlaat niemand onaangeroerd. Observeer de vleermuizen terwijl ze eten, vliegen, hun jongen zogen en luister ook naar hun kreten dankzij de ultrasound detector. Een ongetwijfeld unieke belevenis voor jong en oud. Geniet ‘s avonds van een begeleide wandeling doorheen hetprivate reservaat van Curi Cancha. Beleef er een nachtelijk avontuur met de kikkers, insecten, vogels en andere bewoners van het woud. Overnachting in de Arco Iris Lodge.

Dag 9 Monteverde - Playa Samara (o)

De (zand)wegen leiden u naar de Guanacaste regio, een droog gebied in het noordwesten. Suggesties voor onderweg: een omweg laat u kennismaken met de prachtige natuurlijke rijkdommen van het Palo Verde National Park; de Hacienda Las Pumas te Cañas een asiel en opvangcentrum voor katachtigen. Samara is een authentiekdorp met een prachtig strand en koraalrif, eenduikje in het water wordt warm aanbevolen... Intrek en overnachting in het hotel Samara Pacific Lodge, een kleinschalig ecologisch hotel nabij het strand.

Dag 10 & 11 Playa Samara (o)

Tijdens één van deze dagen vaart u per kajak tot aan het eilandje Chora waar u geniet op het strand in een tropisch kader. Ter plaatse gaat u niet enkel op verkenning van het leven ter land, maar ook dat van de koraalriffen(minimumleeftijd 4 jaar voor deze uitstap). Optioneel: Bezoek aan Playa Ostional, een reservaat voor nestende karetschildpadden, of het magische Camaronal natuurreservaat, paardrijden, bootcruise, dolfijnexcursie per boot... Overnachting in Samara Pacific Lodge.

Dag 12 Pacifische stranden - San Jose (o)

Vertrek richting de hoofdstad. Suggestie voor onderweg:een bezoek aan het Aras El Manantial sanctuarium - een centrum dat vogelsoorten ondersteunt die met uitsterven bedreigd zijn. Kleine omweg via Sarchi waar de befaamdegekleurde karren worden gemaakt die vroeger gebruikt werden voor het transport van koffie en fruit. Intrek enovernachting in het hotel Rosa del Paseo***.

Dag 13 San José - Madrid (o)

Inleveren van de huurwagen bij het agentschap Alajuela en transfer naar de luchthaven (5 min.). Check-in voorde trans-Atlantische vlucht en terugreis naar Brussel via Madrid. Maaltijd en overnachting aan boord.

Dag 14 Madrid / Brussel

De prijzen zijn afhankelijk van het moment van de boeking, de reisperiode en de gekozen vluchten. Alle info in ons kantoor!