4KIDS : MEXICO : VERTREK ELKE DAG

Dag 1 Brussel - Madrid - Cancún

Vlucht van Brussel naar Cancun via Madrid. Aankomst teCancun, befaamde moderne badplaats die op de turquoise wateren van de Caraïben lijkt te rusten. Onthaal door onze gids, transfer en intrek in het hotel Beachscape Kin Ha Villas & Suites***.

Dag 2 Cancun - Ek’balam - Valladolid - Chichen Itza (250 Km) (o)

Opname van de huurwagen in het hotel. Vertrek naar Chichen Itza. Onderweg, vrij bezoek van Ek’Balam. De stad trekt een stuk minder bezoekers dan bijvoorbeeld Chichen Itza en je kunt er relatief rustig rondlopen. Verder naar Valladolid, kleine koloniale stad die op 40km van Chichen-Itza is gelegen. Vrij bezoek aan de kerk van San Bernardino de Siena en het klooster van Sisal. Verder naar Chichen Itza en intrek in het hotel Mayaland****. Bij hetvallen van de avond kan je genieten van een schitterend klank- en lichtspel dat geprojecteerd wordt op het gebouw. Laat je verrassen door een slang die kronkelt tot aan de grond (spektakel bij Equinox), spelende Mayakrijgers en de klanken van leven en dood. Het is een prachtige show die je aan de hand van fantastische lichteffecten een korte samenvatting geeft van de machtige Mayabeschaving (ter plaatse reserveren).

Dag 3 Chichén Itzá - Izamal - Tixkokob - Dzibilchaltun - Mérida (170 Km) (o)

‘s Morgens, vrij bezoek aan Chichen-Itza. Het is één van de grootste en best onderhouden Maya-oorden. Het bekendste gebouw is ongetwijfeld de tempel van Kukulcan, de piramide is 23 meter hoog en telt 365 treden op elk van zijn vier zijden, die het zonnejaar voorstellen. Vertrek met de huurwagen naar Merida. Onderweg, vrij bezoek aan Izamal. Vroeger was Izamal een religieus centrum, die gewijd was aan de oppergod van de Maya’s en aan de zonnegod. Verder naar Dzibilchaltun. De naam Dzibilchaltun zelf betekent ‘schrijven op platte stenen’. In deze stad bevinden zich in tegenstelling tot de meeste andere Mayasteden geen piramides. Het opvallendste gebouw is de Tempel van de Zeven Poppen, genoemd naar zeven magische poppetjes die er in de vloer zijn gevonden. En ook de cenote die op de site gelegen is, is zeker een bezoek waard. Op de terugweg, halte in het kleine stadje Tixkokob, bekend voor zijn hangmatten. Aankomst te Mérida in de late namiddag en intrek in het hotel Casa del Balam****

Dag 4 Mérida - Celestun - Cuzama - Mérida (180 Km) (o)

’s Ochtends bezoek aan de stad met zijn koloniale wijken in franse, italiaanse en moorse stijl. Rondom de prachtige Plaza Mayor, kunt U er de voornaamste monumenten van de stad bewonderen, namelijk de kathedraal, het paleis van de gouverneur, de Casa de Montejo. ‘s Namiddags, vertrek met de huurwagen naar het bekende ornithologische reservaat van Rio Celestun. Dit natuurlijke reservaat heeft één van de grootste kolonie van Flamingo’s van Noord-Amerika alsook Anhingas en zilverreigers. De beste manier om het reservaat te bezoeken, is het inschepen aan boord van een bootje voor een navigatie en ontdekking van de natuur. Ofwel kun je een bezoek brangen aan de cenote van Cuzama. Terugkeer naar Mérida in de late namiddag. Overnachting in het hotel Casa del Balam****.

Dag 5 Mérida - Uxmal - Campeche (170 Km) (o)

Vertrek met de huurwagen naar Uxmal. De naam van deze site betekent “gebouwd in drie etappes”. Deze plaats werd heel mooi vernieuwd. De belangrijkste gebouwen van Uxmal zijn: de piramide van de Slang, het Paleis van de Gouverneurs en het gebouw van de nonnen... Vervolgens ontdekking van de cacaoteelt op een interactieve manier, u bezoekt er een interactief museum waar de bezoeker centraal staat. Hier kom je ook meer te weten over het belang van de cacao voor de Mayabeschaving. Vertrek naar Campeche, de versterkte stad aan de Golf van Mexico. De stad werd gesticht in 1531 en groeide tijdens de koloniale periode uit tot de belangrijkste havens van Yucatan. Intrekin het hotel. Intrek in het hotel Castelmar****.

Dag 6 Campeche - Palenque (370km) (o)

‘s Morgen, vrije stadsbezoek. Vertrek met de huurwagen naar Palenque. Op deze site vindt U de mooiste Maya gebouwen. Palenque wordt als één van de mooiste sites beschouwd van geheel Mexico. De ruïnes zijn omringd door de jungle en de gebergtes van de staat Chiapas. Intrek in het hotel Ciudad Real Palenque****

Dag 7 Palenque - Agua Azul - Palenque (110 Km) (o)

Vertrek met de huurwagen naar de watervallen van Agua Azul, wondermooie watervallen van blauw water omringd door een tropische vegetatie. Wandeling langsheen de waterloop. Vrije tijd om te baden of voor de ontdekking van de andere watervallen. Terugkeer naar Palenque en overnachting in het hotel Ciudad Real Palenque****.

Dag 8 Palenque - Calakmul - Chicanna (370 Km) (o)

Vertrek met de huurwagen naar de biosfeer van Calakmul. Vrij bezoek aan de sites van Calakmul, Chicanná, Becán en Xpuhil. Deze drie archeologische sites liggen in eenbiosfeer, waar men er de fauna en flora kunnen vinden. U kunt er de laatste jaguars, tapirs en “quetzal” vogels nog bewonderen. Intrek in het hotel Chicanna Ecovillage***.

Dag 9 Chicanna - Bacalar (130 Km) (o)

Vertrek met de huurwagen naar de Laguna Bacalar. Deze lagune is ook bekend als de lagune van zeven kleuren vanwege zijn ongelooflijke blauw, groen en turquoisekleuren. Intrek in het hotel Rancho Encantado***.

Dag 10 Bacalar - Tulum - Playa Del Carmen (320 Km) (o-a)

Vertrek met de huurwagen naar de Playa del Carmen.Onderweg, vrij bezoek aan Tulum. Het is een site uit de Maya periode van een indrukwekkende schoonheid. Het zijn enige maya-ruïnes gelegen aan de blauwe waterenvan de Caraïben. Aankomst in Playa del Carmen, teruggavevan de huurwagen in het hotel. Intrek in het hotel Reef Cocobeach**** in All Inclusive formule.

Dag 11 Playa Del Carmen (o-m-a)

Vrij verblijf in het hotel Reef Cocobeach**** in All Inclusive formule. In optie, mogelijkheid om Xel-Ha of Xcaret te bezoeken. Het ecopark is in het lagune gelegen, die een verbinding heeft met de rivier Xel-Ha. Het is mogelijk om er te zwemmen en/of te duiken in de rivier of in de Cenotes.Het zijn natuurlijke putten met turquoise kleurige water. Xcaret, het is een Echoarcheologisch park met als thema “de Maya’s”. Dit park beschikt over meerdere maya ruïnes. Er is een cenote om te baden, een baai, een oude maya haven. Deze haven heeft een grote hoeveelheid aan tropische zeefauna, waar we met de dolfijnen kunnen zwemmen.

Dag 12 Playa Del Carmen - Cancun - Madrid (o)

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Madrid. Overnachting aan boord.

Dag 13 Madrid - Brussel

De prijzen zijn afhankelijk van het moment van de boeking, de reisperiode en de gekozen vluchten. Alle info in ons kantoor!