4KIDS : TANZANIA : VERTREK ELKE DAG

Dag 1 Arusha - West Kilimanjaro (vol pension)

Bij aankomst op de luchthaven van Arusha worden jullie verwelkomd door jullie chauffeur-gids en rijden jullie per

4x4 westwaarts naar de voet van Afrika’s hoogste berg vlakbij de grens met Kenia: de Kilimanjaro. Hier verblijf je 2 nachten in een luxueuze tent in Kambi ya Tembo****, gelegen op een hoogvlakte met spectaculaire zichten over de Sinya-vlaktes en de berg Kilimanjaro.

Dag 2 West Kilimanjaro (vol pension) Je vliegt er vandaag meteen in en vertrekt op safari per

4x4 in het gezelschap van je chauffeur-gids. Hij kent de Tanzaniaanse savannes, acacia-wouden en moerasgebieden als geen ander en is je ervaren partner om de dieren te helpen spotten. Door de ligging grenzend aan het Amboseli Reservaat vind je hier veel olifanten. Je gaat ook even te voet op safari (spannend) en bezoekt een authentiek Masai-dorp.

Dag 3 West Kilimanjaro - Tarangire National Park (vol pension

Vroeg ontbijt vandaag en vertrek naar het Tarangire Wildreservaat. Onderweg is een picknicklunch voorzien. ‘s Namiddags ontdek je de eigenheid van dit ongewone nationale park tijdens een boeiende safari. De alomtegenwoordige oeroude baobabbomen geven het een bijna prehistorische uitstraling. Wist je dat Tarangire de grootste olifantenpopulatie van gans Tanzania telt? Overnachting in Maramboi Tented Camp****, deluxe tent.

Dag 4 Tarangire - Lake Manyara - Karatu (vol pension)

Vandaag trek je naar Lake Manyara (picknicklunch voorzien op een plek met panoramisch uitzicht). Langs het meer valt heel wat wildleven-activiteit waar te nemen. Houd je verrekijker in de aanslag en zoek naar de boomklimmende leeuwen, apen, nijlpaarden en uiteraard de flamingo’s die zo typisch zijn voor deze regio. ‘s Namiddags neem je je intrek in Karatu, een klein stadje omringd door koffieplantages en dé uitvalsbasis om de Ngrongorokrater te bezoeken. Geniet van het zwembad tijdens je verblijf in Ngorongoro Farmhouse****, standaardkamer.

Dag 5-6 Karatu - Serengeti National Park (vol pension)

Door schitterende landschappen rijd je vandaag naar Tanzania’s grootste wildreservaat, het Serengeti National Park. Na de lunch vertrek je per 4x4 op safari in de privé-concessie langs de Grumeti-rivier. Je kan hier ook te voet op safari gaan en zelfs een nachtsafari ondernemen. Je verblijft 2 nachten in Grumeti Migration Eco Camp**** (luxetent), met zwembad. Op dag 6 ganse dag safari in Serengeti op zoek naar de Big Five. In augustus ben je hier gegarandeerd getuige van de Grote Migratie, een waarspektakel van de natuur.

Dag 7 Serengeti National Park - Ngorongoro Conservation Area (vol pension)

Deze namiddag daal je af in de gekende Ngorongorokrater. Op weg naar dit gebied is een picknicklunch voorzien. In de krater, ook wel de Ark van Noah genoemd, leven grote kuddes zebra’s en wildebeesten naast leeuwen, zwarte neushoorns en heel wat vogelsoorten. Dagelijks dalen de Masaï de groene heuvels af met hunvee. De krater is de grootste ingestorte vulkaan ter wereld. Verblijf in Ngorongoro Sopa Lodge***/*, standaardkamer.

Dag 8 Ngorongoro Conservation Area - Arusha

Terugkeer naar Arusha. Je kan terug naar huis vliegen. Wij raden je aan om van hieruit door te vliegen naar Zanzibar (1 uurtje) en een paar dagen uit te rusten aan de exotische stranden op dit magische specerijen-eiland.

 

Prijs op aanvraag en afhankelijk van het moment van de boeking en de gekozen vluchten. Alle info in ons kantoor!