GROEPSREIS KAAPVERDISCH JUWEELTJE

Franstalige groepsreis met gewaarborgd vertrek vanaf 4 pers. tot max. 12 pers

Dankzij deze reis beleeft u het beste van Kaapverdië door twee eilanden met grote tegenstellingen te verkennen. Het woestijnachtige São Vicente met Mindelo, het culturele hart van Kaapverdië en het bergachtige Santo Antão, met indrukwekkende uitzichten en een vruchtbare landbouw. Met uw Franstalige gids ontdekt u de prachtige landschappen en de gastvrije, creoolse bevolking. U verblijft in karaktervolle logies en sluit de reis af in een comfortabel hotel aan de oceaan.

DAG 1 - VLUCHT NAAR SÃO VICENTE (D)

Vlucht naar São Vicente via Lissabon. Onthaal in de luchthaven door de Franstalige gids. Transfer naar uw hotel in het centrum van Mindelo, de hoofdplaats van het eiland. Vrije tijd voor de ontdekking van deze koloniale stad en lievelingsplek van talrijke kunstenaars. Het is aangenaam wandelen op de «praça», de markt, voorbij het café Lisboa of aan het strand. Avondmaal in een lokaal restaurant. Terug naar het hotel en overnachting.

DAG 2 - ONTDEKKING VAN SÃO VICENTE (D-L-B)

Begeleid bezoek van Mindelo met de centrale markt, de vismarkten en de " Palais du Gouverneur". Vervolgens rit naar Monte Verde, de hoogste top van het eiland. Mooi panoramisch uitzicht. Verder naar de badplaats van Baia das Gatas met het prachtige strand van Praia Grande. Vanaf het strand volgt u de oceaan doorheen de versteende lava naar het vissersdorpje van Calhau. Mogelijkheid om er te baden. Terugrit naar Mindelo. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting.

DAG 3 - MINDELO - PORTO NOVO - COVA KRATER - VALLEI VAN RIBEIRA GRANDE (D-L-B)

Vroege oversteek met de ferry (1u) naar het eiland van Santo Antão. Aankomst in Porto Novo, de haven van het eiland, waar de groep wordt opgewacht voor de transfer naar de centrale hooglanden. Ontdekking te voet van de Cova krater. Picknick-lunch. Vervolgens spectaculaire afdaling langsheen een bochtig pad op de noordflanken tot aan het gehucht van Cha de Manuel dos Santos. Verdere verkenning met de wagen van deze vruchtbare en traditionele vallei: gehuchten, terrassenteelt, vroegere Portugese tuinen, rumdistillerijen, … Halte in het karaktervolle vissersdorpje Vila das Pombas, gelegen aan de kust. Over een prachtige weg transfer tot aan het logies genesteld in de vallei van Ribeira. Intrek voor 3 nachten met avondmaal.

DAG 4 - VALLEIEN VAN JOAO ALFONSO EN CHA DE PEDRAS (D-L-B)

Eventjes met de wagen doorheen de bergen. U observeert het dagelijkse leven in de dorpen en op de tropische plantages. Vervolgens ontdekt u al wandelend de teelten van rietsuiker, bananen, maniok, zoete aardappelen, … Middagmaal bij de lokale bevolking. Verder naar de drukkere vallei van Joao Alfonso. Bezoek aan een coöperatie van vrouwen. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van traditionele confituur en siropen. Terug naar het hotel. Nog vrije tijd om te genieten van het zwembad.

DAG 5 - KUSTWEGEN EN VISSERSHAVENS (D-L-B)

Rit (40 min.) met de wagen naar Fontainhas, een hooggelegen dorp nabij de kust. Fontainhas is het vertrekpunt van een kustwandeling. Deze prachtige wandeling langs de ruige kustlijn leidt naar de vissersdorpjes Corvo en Forminguinhas. Picknick-lunch. Langs dezelfde weg naar Ponta do Sol voor de terugkeer van de vissers. Een leuk moment van ontmoeting en couleur locale. Avondmaal in Ponta do Sol en terugrit naar het hotel voor de overnachting.

DAG 6 - VALLEI VAN RIBEIRA GRANDE - PORTO NOVO - MINDELO – BAAI VAN SAO PEDRO (L-B)

Vroege transfer naar Porto Novo langsheen een weg met prachtige zichten. Daar neemt u de ferry naar São Vicente waar u meteen in de drukte van Mindelo terecht komt. Transfer naar het vissersdorp van São Pedro. Intrek in het hotel (4*) gelegen aan het strand. Hier neemt de Franstalige gids afscheid van de groep. Overnachting.

DAG 7 - BAAI VAN SAO PEDRO (D-B)

Vrije dag om te genieten van de zwembaden van het hotel, om te zwemmen in de oceaan, om te wandelen langsheen het strand naar de vuurtoren of om een vissershaven te bezoeken. U kan ook naar Mindelo gaan om een gezellige avond, omringd door muziek, te beleven.

DAG 8 - BAAI VAN SAO PEDRO - MINDELO – TERUGVLUCHT

DATA              PRIJS PP IN DUBBEL

13-02-2019       € 1.780         

15-05-2019       € 1.735      

10-07-2019       € 1.785

16-10-2019       € 1.735

13-11-2019        € 1.845

Single toeslag : 180 euro

Inbegrepen:

Vluchten met Air Portugal in L klasse, luchthaventaksen en brandstoftoeslagen bekend bij publicatie brochure, vervoer en ferry, overnachtingen in dubbele kamer in vermelde hotels of gelijkwaardig, vermelde maaltijden (B: ontbijt, L: lunch, D: diner), begeleiding van een Franstalige gids (dag 1 t/m dag 6), alle vermelde uitstappen, de lokale taksen (2€ per volwassen per nacht).

Niet inbegrepen:

Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven, visumkosten (€ 25 ter plaatse op 1/08/18), reisverzekeringen, toegangsgelden tot sites (rumdistillerij, museum, …), een mogelijke vluchttoeslag (brandstof, reservatieklasse, ...), alle niet vermelde diensten in “Inbegrepen”.