THE GREAT AURORA HUNT

Ga op zoek naar de magie van het noorderlicht! De speelse lichten in groene tinten oefenen al eeuwenlang een magnetische aantrekkingskracht uit op mensen uit de hele wereld. Het noorderlicht blijft natuurlijk een weersafhankelijk, dus onvoorspelbaar natuurverschijnsel waarvan we de zichtbaarheid niet kunnen garanderen. Wel belangrijk om weten als je je reis plant: het noorderlicht is vooral ’s winters zichtbaar, maar je hoeft je daar niet toe te beperken. Ook eind augustus – begin september is de kans heel groot dat je dit natuurwonder kan bijwonen.

Dag 1: Aankomst Whitehorse & Aurora viewing

Bij aankomst op de luchthaven van Whitehorse word je begroet door onze plaatselijke vertegenwoordiger en naar je hotel (3*) in het centrum van Whitehorse gebracht. Na de checkin volgt een kleine briefing over de aurora viewing. Om 22u00 word je naar een uitstekende kijkplaats gebracht en dan wordt het spannend! Je wordt verwend met warme drankjes en hapjes. Af en toe kan je ook naar binnen in een verwarmde chalet of tent om op temperatuur te komen. Rond 02u30 word je terug naar het hotel gebracht voor een heerlijke nachtrust.

Dag 2-3: Whitehorse & Yukon Wildlife Preserve

Vandaag verken je samen met een gids het stadje Whitehorse, een voormalig goudzoekersstadje. Je ziet er onder meer Main Street, het treindepot van de White Pass, de raderboot SS Klondike, Schwatka Lake, omgeven door een majestueus berglandschap. Je sluit de dag opnieuw af met de bijzondere sfeer van een Aurora viewing. De volgende dag verken je tijdens de namiddag met je gids het Yukon Wildlife Preserve en kan je een weldoend bad nemen in de Takhini Hot Springs. ’s Avonds ga je nog eens jagen op het betoverende poollicht.

Dag 4: Excursies & Aurora viewing

Vandaag ben je vrij om de omgeving te ontdekken. Kies bijvoorbeeld voor een uitstap naar Carcross of Kluane National Park. Tijdens de wintermaanden (van half november tot half april) kan je spannende tochtjes met sleehonden of in sneeuwscooters maken, ijsvissen of sneeuwschoenwandelen. De avonden worden steeds gevuld met Aurora viewings.

Dag 5: Whitehorse – Vancouver/Brussel

Vandaag vertrek je naar de luchthaven van Whitehorse voor je terugvlucht naar Vancouver of België.

PRIJZEN

Prijs in groep, o.b.v. 2 personen in een tweepersoonskamer:

3 nachten: vanaf €535 p.p.

4 nachten: vanaf €656 p.p.

Prijs privé, o.b.v. 2 personen in een tweepersoonskamer:

(privé-groep is ook mogelijk, informeer bij ons naar de juiste prijs)

2 nachten: vanaf €916 p.p.

3 nachten: vanaf €1.228 p.p.

4 nachten: vanaf €1.511 p.p.

Inbegrepen in de prijs: 2, 3 of 4 nachten verblijf in 3* hotel (standaardkamer) • Alle transfers per minivan • Engelssprekende chauffeur/gids • 2, 3 of 4 nachten ‘jagen’ op het poollicht (incl. snacks, warme dranken) • Stadstour Whitehorse (halve dag) • Excursie naar het Yukon Wildlife Preserve & Takhini Hot Springs – namiddag • Aurora Borealis Certificate

Alle prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid op het moment van de boeking.