ECUADOR : LAAN DER VULKANEN

Dag 1: Brussel – Quito

Standaard hotel: Vieja Cuba

Superior hotel: Swissôtel

Deluxe hotel: Casa Gangotena

Vandaag vertrek je vanuit Brussel naar Quito. In de late namiddag kom je aan in de hoofdstad. Je rijdt naar het hotel en checkt in.

Dag 2: Quito (O)

Welkom in Quito! Vandaag kan je even uitblazen en start je je verkenningstocht door de stad. Onze tip? Neem zeker eens de kabelbaan naar een van de uitkijkpunten over de stad. Wie wenst, kan deelnemen aan de optionele excursie Highlights van Quito of Mitad del Mundo.

Dag 3: Quito (O)

Vandaag leer je Quito nog wat beter kennen. Je bezoekt de oude stad, wandelt langs de verschillende kerkjes en brengt een bezoek aan de lokale mercado. Wie liever even ontsnapt aan het stadsleven neemt deel aan de optionele excursie Otavalo indianenmarkt op enkele uurtjes rijden van de hoofdstad.

Dag 4: Quito (O)

Laatste dag in het bruisende Quito! Wil je deelnemen aan een optionele excursie waar natuur bovenaan het lijstje staat? Zet dan Mystiek Mindo op je planning.

Dag 5: Quito – Cotopaxi Nationaal Park (O,L,D)

Standaard hotel: Hacienda La Ciénega

Deluxe hotel: Hacienda San Agustin de Callo

Vandaag rijd je zuidwaarts via de Pan Americanaweg richting het Cotopaxi Nationaal Park en maak je een wandeling rond het Limpiopungomeer, rustend aan de voet van de Cotopaxivulkaan.

Dag 6: Cotopaxi Nationaal Park – Quilotoa vulkaan – Baños (O,L,D)

Superior hotel: Samari Spa Resort

Een speciale dag vandaag, want er staat een spectaculaire en kleurrijke rit door een prachtig landschap op de planning. Deze tocht eindigt aan de rand van het kratermeer van de uitgestorven Quilotoavulkaan. Hier geniet je van een lunchbox in het midden van de natuur. ‘s Middags reis je verder naar Baños.

Dag 7: Baños (O)

Hou je ook zo van vrije tijd? Je ontdekt de omgeving van Baños op eigen houtje vandaag. Toch liever iets op de planning? Ga paardrijden, raften, rotsklimmen of vertrek op canyoning. Het is jouw keuze!

Dag 8: Baños – Riobamba (O,L,D)

Standaard hotel: Hacienda Abraspungo

Na het ontbijt spring je op je mountainbike en start je een avontuurlijke afdaling langs indrukwekkende watervallen, omringd door subtropische vegetatie en orchideeën. Na een gezellige lunch in een lokale haciënda rijd je richting Riobamba.

Dag 9: Riobamba – Cuenca (O,L,D)

Standaard hotel: El Dorado

Superior hotel: Santa Lucía

Deluxe hotel: Mansión Alcázar

Je vertrekt ‘s ochtends aan de flanken van de Andes voor een indrukwekkende rit langs ravijnen en rivierkloven. In Alausí stap je de trein op voor een spannende afdaling, zigzaggend op de rots van de Duivelsneus. Je bezoekt ook het plaatselijke museum Condor Puñuna.

Dag 10: Cuenca (O)

Standaard hotel: Ecolodge La Estancia

Cuenca kan je op eigen houtje ontdekken, maar je kan ook de optionele excursie Cuenca in één dag op je planning zetten. Onze gouden tip? Verken de stad al wandelend, dit is de leukste manier om de sfeer op te snuiven.

Dag 11: Cuenca – Cajas Nationaal Park – Guayaquil (O,L)

Standaard hotel: Unipark

Superior hotel: Wyndham Guayaquil

Deluxe hotel: Hotel del Parque

Tijd om naar het Cajas Nationaal Park te gaan! Je maakt een wandeling in dit uitgestrekt beschermd merengebied en geniet van het panoramisch uitzicht over de meren. Voor wie graag landschappen op zijn camera vereeuwigt is dit park een absoluut hoogtepunt. Ook lama’s en alpaca’s zetten zich graag in de schijnwerpers, zodat je hun schattige snoetjes op de foto kan zetten. Je rijdt verder naar Guayaquil. Onderweg bewonder je de mooie landschappen van de Páramo en rijd je langs de bananen- en cacaoplantages van de kustvlakte.

Dag 12: Guayaquil (O)

Klaar voor een vrije dag? Je verkent Guayaquil helemaal zelf. Liever toch deelnemen aan de optionele excursie Guayaquil in één dag? Dat kan!

Dag 13: Guayaquil – Brussel (O)

Na het ontbijt is het tijd voor de transfer naar de luchthaven.

Dag 14: Brussel

Je komt aan in Brussel na je vlucht vanuit Guayaquil.

PRIJZEN

In standaard hotels vanaf €3.570

In superior hotels vanaf €3.840

In deluxe hotels vanaf €4.960

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met KLM in N-klasse (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 11.09.18, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de rondreis, alle inkomgelden. Aanbod geldig tot 30.04.2019 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou.