SRI LANKA : DE HOOGTEPUNTEN TIJDENS DE WINTER

DAG 1 - VLUCHT NAAR COLOMBO

DAG 2 - COLOMBO - YAPAHUWA - AUKANA – SIGIRIYA     D

Aankomst op de luchthaven. Onthaal en vertrek naar Sigiriya. Onderweg bezoek aan het fort van Yapahuwa, de ‘prachtige berg’ die werd gebouwd in de 13de eeuw om invallen vanuit Zuid-India te weerstaan. Waar eens kortstondig een hoofdstad was, ligt nog een prachtig bewerkte trap. Die leidt naar het heiligdom waar de Tand van Boeddha bewaard werd voordat die werd overgebracht naar Kandy. Verder naar Aukana met zijn 12m hoge boeddha die uit de rots werd gehouwen en die beschouwd wordt als het mooiste beeldhouwwerk op het eiland. Aankomst in Sigiriya en intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting.

DAG 3 - ONTDEKKING VAN SIGIRIYA EN POLONNARUWA     DLB

Rit naar Sigiriya en onderweg halte aan een ananasplantage. Vervolgens bezoekt u de rotscitadel van Sigiriya, ook wel de leeuwenrots genoemd. De rots wordt bekroond door paleisruïnes en is vermaard om de fresco’s van de ‘meisjes van Sigiriya’. Vervolgens zal u een traditionele offergave kunnen brengen in de tempel van Wewala en zal u genieten van een typisch middagmaal in een ashram. In de namiddag bezoek aan de door jungle overwoekerde ruïnes van de koninklijke hoofdstad Polonnaruwa. U ontdekt er prachtige monumenten zoals de Boeddha's van de Gal Vihara, de tempel van Vatadage en het standbeeld van de koning Parakramabahu. Terug naar het hotel in Sigiriya.

DAG 4 - SIGIRIYA - DAMBULLA - MATALE – KANDY     DLB

Na het ontbijt rijdt u naar de boeddhistische grotten van Dambulla, geklasseerd Unesco-werelderfgoed. Bezoek aan de grotten. Rit via een prachtige route naar Matale. Bezoek aan een kruidentuin en lunch ter plaatse. Vervolgens aankomst te Kandy, de door jungle omringde ‘heuvelhoofdstad’ van het eiland. Stadsbezoek en nadien wandelt u omheen het meer en kuiert u doorheen de koloniale stadswijken en de edelstenenbazaar. Avondmaal en overnachting te Kandy.

DAG 5 - KANDY EN HAAR 'GEHEIME TEMPELS'     DLB

Bezoek aan de drie tempels Embekke Devale, met zijn magnifiek houtsnijwerk, Gadaladeniya Devale, met zijn Dravidische architectuur, en Lankathilaka Devale, in typisch Singhalese stijl. Middagmaal. Terugrit naar Kandy en vrije namiddag. ’s Avonds bezoekt u de befaamde tempel van de Tand van Boeddha. De pelgrims aanbidden er dit relikwie tijdens een kleurrijke offerandeceremonie. Daarna woont u een spektakel bij met typische dansen. Avondmaal en overnachting.

DAG 6 - KANDY - HAPUTALE OF ELLA     DLB

Na het ontbijt bezoek aan de botanische tuin van Peradeniya met zijn duizenden exotische planten. Vervolg van uw route naar Nuwara Eliya, een parel van een heuvelstadje met een goed bewaarde Britse koloniale sfeer. Onderweg middagmaal en bezoek aan een typische theeplantage. Aankomst en intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting.

DAG 7 - HAPUTALE OF ELLA – UDAWALAWEDL     B

Na het ontbijt, check-out en vertrek naar Ella, een klein hillstation in het groene hart van het eiland. U maakt er een wandeling naar Little Adam’s Peak en passeert langs theeplantages, watervallen en rijstvelden. Vertrek naar Udawalawe. In de late namiddag doet u een jeepsafari in het minder vaak bezochte Udawalawe National park. Met wat geluk ziet u er trompetterende olifanten, een kudde herten, prachtige vogels en misschien zelfs een luipaard. Deze regio is een must-see in het zuiden van Sri Lanka. Aansluitend naar het hotel, check-in en vrije avond.

DAG 8 - UDAWALAWE - GALLE - WELIGAMA/TANGALLE    DB

Ontbijt en ontdekking van de verbazende ‘steltvissers’ van het dorp Weligama. Galle is een voormalig Portugees fort op de handelsroute, dat nu geklasseerd werelderfgoed is. Vervolgens aankomst in een charmehotel naar keuze voor een deugddoend strandverblijf als afsluiter van de reis. Opmerking: In hotel Era Eliya is enkel het ontbijt inbegrepen.

DAG 9 – TANGALLED  B

Vrije dag om te genieten van het strand. Opmerking: In hotel Era Eliya is enkel het ontbijt inbegrepen.

DAG 10 - TANGALLE – TERUGVLUCHT     B

Vrije voormiddag om te genieten van het strand. In de late namiddag, transfer naar de luchthaven van Colombo en terugvlucht.

 

Prijzen: vanaf 2.290 euro per persoon op basis van een standaard 2persoonskamer. Vanaf 2.850 euro per persoon in een superieure kamer, vanaf 3.300 euro in een luxe kamer.

Toeslag 15/12/18 - 30/04/19: + € 160 p.p. charme standaard, + € 250 charme superieur, + € 440 charme luxe

Toeslagen tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode en tijdens festivals: op aanvraag.

Prijzen steeds op aanvraag en afhankelijk van de gekozen reisperiode. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het moment van de boeking.

Inbegrepen:

Lijnvluchten in economy met Emirates Airlines

Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen bekend bij publicatie brochure

Overnachtingen in dubbele kamer in vermelde hotels of gelijkwaardig

Vermelde maaltijden (B: ontbijt, L: lunch, D: diner)

In hotel Era Eliya is enkel het ontbijt inbegrepen

De voorziene privétransfers In & Out en privévervoer ter plaatse

Entreegelden cfr programma en Engelstalige privégids/chauffeur

Verzorgde reisdocumenten

Niet inbegrepen:

Persoonlijke uitgaven, fooien en dranken

Reisverzekeringen

Visumkosten

Een mogelijke vluchttoeslag (brandstof, reservatieklasse...)

Alle niet vermelde diensten in “Inbegrepen"

Formaliteiten: geldig paspoort, visum, geen verplichte inentingen