RONDREIS PER TREIN DOORHEEN DE AMERIKAANSE GESCHIEDENIS

Treinreis: 8-daagse rondreis per trein

The Northeastern - A Train journey through American History

Dag 1: Aankomst in Boston

Dag 2: Boston

Ontdekking van deze historische stad. Je stapt aan boord van de Old Town Trolley Tour die je naar de belangrijkste plaatsen van de stad brengt. Maak een wandeling langs de Freedom Trail, een historische wandelroute door de straten van de oude stad die wordt aangegeven door een rode lijn. De Freedom Trail is 4 km lang en loopt langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Bezoek zeker ook de haven van Boston. Hou je van de dieren van de zee, dan is het New England aquarium een echte aanrader. Ook de USS Constitution, het oudste varende oorlogsschip dat gebouwd werd in 1797 in de Charlestown Navy Yard, is een bezoekje meer dan waard. Ontdek de straten van Beacon Hill, de oudste buurt van Boston, en geniet van de prachtige huizen. Ga winkelen in Quincy Market of breng een bezoek aan de universiteiten van Cambridge en Harvard. Boston heeft heel wat te bieden, er is voor elk wat wils!

Dag 3: Boston- New York

s Morgens vertrek vanuit het Back Bay Amtrak station voor een treinreis van ong. 4 uur naar New York. Aankomst in Penn Station. Transfer naar je hotel in Manhattan (niet inbegrepen). De meest populaire manier om New York te ontdekken is de Hop on Hop off City Tour. Je ticket is 2 opeenvolgende dagen geldig. Wat dacht je van een bezoek aan Empire State Building of Top of the Rock voor een adembenemend panorama van de stad. Of ga je liever shoppen op 5th Avenue in de vele trendy winkels? ´s Avonds kan je op Broadway genieten van musicals zoals Fidler on the Roof, Wicked, The Lion King of Aladdin.

Dag 4: New York

Vandaag maak je terug gebruik van je Hop on Hop off ticket. Je stapt op en af zo vaak je maar wil om de vele attracties te bezoeken. Je hebt een volledige dag om deze metropool te ontdekken. Bezoek de vele hoogtepunten die deze stad te bieden heeft: Times Square, Central Park, St. Patrick's Cathedral, het Metropolitan Museum of Art, Rockefeller Center, Fifth Avenue China Town, One World Trade Center, de wereldberoemde Brooklyn Bridge, enz...

Dag 5: New York- Philadelphia

's Morgens transfer van het hotel naar Penn Station (niet inbegrepen). De treinreis naar de historische stad Philadelphia duurt ongeveer een half uur. Aankomst in het 30th Street station. Transfer naar het hotel (niet inbegrepen). Met een audio gids ontdek je de stad op je eigen tempo. Philadelphia is de meest invloedrijke stad in het proces van de Amerikaanse Revolutie. Bezoek er de Liberty Bell en de Independence Hall, waar op 4 juli 1776 de Onafhankelijksverklaring werd aangenomen.

Dag 6: Philadelphia - Washington D.C.

Transfer van het hotel naar het 30th Street station (niet inbegrepen). De treinreis naar Washington D.C. duurt ongeveer 2 uur. Aankomst in Union Station. Transfer naar je hotel in Washington D.C. (niet inbegrepen). Op eigen houtje kan je de vele gratis toegankelijke musea bezoeken zoals het Air & Space Museum, een van de populairste musea ter wereld. Maak 's avonds een wandeling langs de mooi verlichte monumenten op de Mall.

Dag 7: Washington D.C.

Maak vandaag gebruik van de Open Top Hop on Hop off Tour om de stad te ontdekken. Plan zelf je bezoeken en stap af waar je wenst. Wandel langs de National Mall, een groenstrook van 3,2 km die het Capitool met het Lincoln Memorial verbindt. Aan beide kanten van het park staan de grote national musea van het Smithsonium Institution.Tot de klassieke monumenten behoren die van de presidenten Jefferson en Lincoln.In Arlington, een grote militaire begraafplaats net buiten Washington, kan je het graf van John F. Kennedy bezoeken alsook de aflossing van de wacht bijwonen. Neem vandaag ook de tijd om het Newseum te bezoeken.

Dag 8: Washington D.C.

Je hebt nog even de tijd om de stad verder te ontdekken tot aan het vertrek van je vlucht. Shuttle transfer van je hotel naar de luchthaven van Washington. (IAD of DCA)

 

Hotel                                        Nachten                                  Plaats

Bronze

Midtown Hotel**                                     2                                   Boston

Ameritania Hotel  ***                             2                                   New York

Holiday Inn Express Midtown***        1                                   Philadelphia

Churchill Hotel****                                 2                                   Washington

Silver

Silver Doubletree Club by Hilton***+  2                                   Boston

Excelsior Hotel***                                    2                                   New York

Sheraton Society Hill          ****             1                                   Philadelphia

Churchill Hotel        ****                          2                                   Washington

Prijzen afhankelijk van de reisperiode, de gekozen categorie van hotels, de vluchten en het moment van de boeking. Wij maken voor u een offerte op maat. Alle info in ons kantoor!