VIRUNGA KLASSIEK : INDIVIDUELE RONDREIS MET CHAUFFEUR IN 4X4

Virunga is één van die laatste wildernissen op deze planeet en sinds 1979 Unesco werelderfgoed. Het is het eerste nationale park van Afrika (1925) dat oorspronkelijk Nationaal Albert Park werd genoemd. Met zijn oppervlakte van 7.800 vierkante kilometer is het het meest biodiverse park van het ganse continent. Het park telt een kwart van de totale berggorilla populatie naast chimpansees en de uiterst zeldzame Okapi.Het uitzicht vanop de top van de Nyiragongo vulkaan is onvergetelijk. De regio waarin het park zich bevindt is niet van conflicten en natuurrampen gespaard gebleven en krabbelt nu langzaam recht. Toerisme zal hierbij een belangrijke rol moeten spelen. Ga nu voor de massa arriveert.

Dag 1 - Kigali

Bij aankomst op de luchthaven van Kigali (Rwanda) wordt u verwelkomd door een Live To Travel vertegenwoordiger, die u naar het hotel brengt. U overnacht in het beroemde Hotel Des Mille Collines, dat een belangrijke rol speelde als schuilplaats voor de Tutsi’s tijdens de Rwandese genocide in 1994.

Dag 2 - Bukima

Transfer naar de grens met de Democratische Republiek Congo. Een vertegenwoordiger van Live To Travel verwelkomt u in Goma of aan de grenspost Grande Barrière. Na een rit van 2 uur waarbij we langs kleine dorpjes rijden, komen we aan in Bukima. De rest van de dag vrij en genieten van het mooie uitzicht op de Nyiragongo en Nyamalagera vulkaan.

Dag 3 - Gorilla trektocht

Na een ontspannen ontbijt vertrekt u op gorilla trektocht. Afhankelijk van waar de groep gorilla’s zich bevindt, duurt de trekking tussen de  drie en vijf uur. U mag 1 uur bij de gorilla’s blijven en foto’s nemen. Wanneer u in de buurt komt dient u een mondmasker te dragen om overdracht van virussen te vermijden.  Na de trektocht heeft u de rest van de middag vrij om te bekomen van de inspanning.

Dag 4 - Gorilla trektocht

Vandaag staat er een tweede gorilla trektocht op het programma. Tijdens een eerste ontmoeting met de gorilla’s zijn de meeste mensen zo intensief bezig met hun fototoestel dat ze vergeten te “genieten” van de nabijheid van de gorilla’s. Na de trektocht rijden we door naar Mikeno Lodge, hoofdkwartier van de Virunga rangers.

Dag 5 - Mikeno

Een dag ter vrije invulling. Vanuit Mikeno is het een korte wandeling naar Senkweke Center waar gorilla weesjes voorbereid worden op hun terugkeer naar de natuur. U kan ook de antistropers eenheid bezoeken en een demonstratie zien van de Congo Hounds. Voor de actievere mensen zijn er ook uitgestippelde wandelroutes in het woud en kan u een bezoek brengen aan een nabijgelegen koffieplantage.

Dag 6 - Beklimming Nyiragongo

Transfer naar Kibati (1 uur) waar we de dragers en de gids ontmoeten voor de beklimming. De klim duurt tussen de 4 en 6 uur afhankelijk van de fitheid van de groep. De beloning op de top is een zicht op het grootste actieve lavameer ter wereld. Overnachten doen we in hutten op de vulkaantop.

Dag 7 tot 8 - Tchegera eiland

Rond 06u30 start de afdaling, een tocht die ongeveer 4 uur duurt. Nadien transfer naar Goma (30 min.) en boottocht naar Tchegera eiland in het Kivumeer. Tchegera is een fantastische plek om te relaxen na de beklimming.  Wie toch nog beweging wil, kan zich uitleven met de kano of paddle board of gaan snorkelen.

Dag 9 - Goma

Na het ontbijt keert u terug naar Goma, steekt u de grens met Rwanda over en volgt een transfer naar de luchthaven van Kigali.

PRIJZEN

PERIODE                                         TWEEPERSOONSKAMER       EENPERSOONSKAMER

Van 1/01/2019 tot 14/03/2019           € 3.340,00 pp                          € 4.320,00 pp

Van 15/03/2019 tot 15/05/2019         € 2.910,00 pp                          € 3.895,00 pp

Van 16/05/2019 tot 14/10/2019         € 3.340,00 pp                          € 4.320,00 pp

Van 15/10/2019 tot 31/10/2019         € 2.910,00 pp                           € 3.895,00 pp

Inclusief

Alle transfers, pre-nacht in Kigali (kamer & ontbijt), transport in 4x4, boottocht naar Tchegera eiland, alle overnachtingen in Virunga NP op basis van vol pension, parkgelden, Gorilla permits, permit voor beklimming vulkaan, Vvisum Virunga NP (apart vermeld, niet geldig voor de rest van DRC).

Exclusief

Internationale vluchten, overige maaltijden, dranken, dragers (USD 24 pp tijdens de gorilla trektocht en vulkaan beklimming, ter plaatse te betalen), alle persoonlijke uitgaven, fooien voor chauffeur, dragers, etc., visumkosten Rwanda, annulatie- en bijstandsverzekering.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op het moment van de boeking.