HOLLAND AMERICA LINE (MS Eurodam)

INAUGURAL CRUISE MS EURODAM
HOLLAND AMERICA LINE

Holland America Line bestaat dinsdag 1 juli 2008 precies 135 jaar. Om dit historisch gegeven nog wat extra in de verf te zetten, zal Koning Beatrix de nieuwste baby uit de Holland America Line familie dopen, de MS Eurodam. Holland America Line heeft ook haar 135-jarige geschiedenis gestart in Rotterdam aan de kade (Hotel New York) waar nu het nieuwste telgje uit de familie van 14 middelgrote schepen ligt.  Geen toeval dus.

De MS Eurodam is naar aloude Holland America Line traditie voorzien van veel mooie kunstwerken aan boord en veel verse bloemen. We waren uitgenodigd om de Inaugural Cruise mee te beleven. Het was druk aan boord.  Elke Nederlander met enige vorm van chauvinisme ( en dat zijn er veel) wil graag wel even geproefd hebben van 'hun' schip.

De MS Eurodam is het tot op heden het grootste schip uit de vloot. Met haar capaciteit tot 2104 gasten nog steeds geen megaliner, maar een groot middelgroot schip.

De hutten zijn zeer functioneel, klassiek ingericht met groot dubbel bed met Euro-top Mariner's matrassen (of 2 aparte bedden), zithoek met flatscreen TV & DVD, badkamer met douche of bad afhankelijk van de categorie, badjassen, handdoeken van Egyptisch katoen, massage douches en voldoende bergruimte.  Een groot aantal hutten beschikt ook over een mooi balkon. Een aantal suites beschikt ook over een Bose soundsystem, een eigen concierge ruimte, en butler service.

TAMARIND RESTAURANT & SILK DEN LOUNGE
Nieuw voor doorwinterde Holland America Line fans zijn de 2 nieuwe à la carte restaurants buiten de Pinnacle Grill. Het Aziatisch restaurant dat zowel open is voor lunch als diner heeft ook een prachtige lounge om het aperitief te nuttigen in Oosterse sfeer. Tamarind of het Pan-Asian restaurant is kleinschaliger en biedt slechts 144 plaatsen.  Reserveren vooraf is dus wel de boodschap.

Voor de lunch dient u geen toeslag te betalen (dim sum, assortiment van klassieke Aziatisch proevertjes en bijhorende sausjes). Ook soepen, salades en desserts zoals groene tee en tiramisu worden gratis aangeboden. Voor 's avonds vraagt men 15 USD per persoon per avond, of voor de Rijsttafel 20 USD per persoon per avond. De Rijsttafel is de Nederlandse variatie van de traditionele Indonesische avondmaaltijd. Het gaat om een rijsttafel met 12 verschillende (vaak sterk gekruide) juweeltjes van de Indonesische keuken.  Gezien de lage koers van de USD op het moment, geen zware investering voor een rustig restaurant met exotische keuken.

CABANA'S
Aan boord van een groot middelgroot schip en toch een plekje voor jezelf vinden? Eén alternatief is zeker uw eigen balkon. Maar wil je toch een glimp van de activiteiten aan boord rondom het zwembad, of zalig gepamperd worden, dan kan je kiezen voor één van de 22 cabana's. Deze zijn nieuw aan boord van Holland America Line. Deze ruimtes overschouwen het zwembad of de zee. Ze kunnen volledig gesloten worden met gordijnen en afgehuurd worden per dag.

De cabana's worden voorzien van badjassen, kwaliteitsvolle handdoeken, waaiers en sproeiers met Evian water om af te koelen.  Fris water wordt in de late voormiddag gebracht alsook vers fruit op een stokje, sterk gekoelde druiven. In de namiddag zijn het aardbeien gedipt in chocolade met glaasje champagne.  De IPods zijn voorzien met diverse muziekgenres om weg te dromen in de privacy van de cabana.

De Retreat, is de ruimte met 14 cabana's die ingericht met moderne geweven ligstoelen, 'ottomanes' (soort sofa), en diverse sofa's met zachte kussens. Een soort lounge area in open lucht waar je ook een licht ontbijt kan nemen, vers fruit, salades, vruchtensappen of wraps. De 8 cabana's rond het zwembad zijn natuurlijk iets minder rustig gelegen. Lunch in deze cabanas wordt geserveerd vanuit de Terrace Grill of het Lido Restaurant in de cabana op aanvraag. Gasten die deze cabana's hebben afgehuurd krijgen tevens kortingen op een aantal diensten van de Greenhouse Spa & Salon.

Prijs per dag: Retreat cabana = 45 USD voor ' port day' en 75 USD voor ' sea day'
Prijs per dag: Lido cabana = 30 USD voor ' port day' en 50 USD voor ' sea day'. Ze kunnen ook afgehuurd worden voor de duur van de ganse cruise.

SPA STATEROOMS
Nieuw ook aan boord van Holland America Line zijn de Spa Staterooms, gelegen dichtbij de Greenhouse Spa met speciale verzorgingsproducten van de Spa.

Kom gerust langs voor meer informatie!

Nathalie