HAPAG LLOYD CRUISES (MS Europa 2)

MS EUROPA 2

Op 6 en 7 mei 2013 had ik het geluk om aan boord te mogen gaan van de Ms Europa 2. Het schip is PRACHTIG!!! Er zijn geen woorden voor. Wat mij betreft het mooiste schip dat ik ooit gezien heb!

Het schip telt 251 suites en 8 verschillende categorieën : veranda suite (28m²), ocean suite (28m²), grand suite met butler service (42m²) , spa suite met butler service (42m²), grand penthouse suite met butler service (78m²) , owner suite met butler (99m²) ,… Voor elk wat wils! De suites zijn één voor één prachtig , ruim en met mooie materialen aangekleed. Als je de suite binnen stapt, zou je helemaal niet zeggen dat je op een schip bent. Zo mooi, zo ruim, zo fris, … Er is aan alles gedacht ! Ook aan Wi-Fi.

De 620m² grote Spa is de mooiste die ik ooit gezien heb. U kan er gaan voor allerlei soorten massages en behandelingen. U kan gewoon genieten van de mooie sauna of de relaxruimte. De Fitness Studio is voorzien van alle high tech materiaal . Er is zelfs aan Hypoxie gedacht. U kan er een personal coach reserveren of gewoon deelnemen aan het gevarieerde programma dat zij aan boord aanbieden.

Het aanbod aan restaurants is zeer uitgebreid.  In het hoofdrestaurant Weltmeere heeft U uw vaste tafel, maar U kan eveneens genieten van de specialiteiten restaurants. Zit U graag buiten, dan kan U naar het Yacht Club Restaurant gaan. Houdt U van Aziatische keuken dan raden wij U Elements aan. Bent U een liefhebber van de Italiaanse keuken dan is Serrenissima een must. Mijn favoriet is Tarragon , het Franse restaurant, een echte brasserie. Je zou denken dat je in Parijs bent. Voor de sushi liefhebbers is er natuurlijk ook het Sushi Restaurant Sakura. Ik moet U niet zeggen dat de keuken en de bediening top zijn. Het personeel is jong, ervaren en zeer gemotiveerd. Je zou voor minder als je aan boord van zo’n mooi schip mag werken.

Voor de kookliefhebbers onder jullie is er ook een Culinary School aan boord. Reservatie is wel noodzakelijk. Voor je het weet kom je als een top chef terug naar huis! Er zijn 6 bars aan boord waaronder het gekende Sansibar (waar je tot in de vroege uurtjes kan dansen). Wie houdt van muziek kan terecht in de Jazzclub of de Pianobar. Hou je meer van shows dan kan je s’ avonds naar het Theatre gaan.

Kinderen en klein kinderen zijn welkom. Alle voorzieningen zijn aanwezig.  Er is een Knop Club voor de kleintjes van 2-3 jaar, er is een Kids Club voor de kinderen van 4-10 jaar en er is een Teens Club voor de jeugd van 11 – 15 jaar.

Het personeel is jong, mooi gekleed, vriendelijk, elegant en zeer gastvrij. U heeft iets te vieren, u houdt van pure verwennerij, u houdt van luxe: twijfel niet en boek nu dit prachtig schip ! Kom gerust langs om mijn fotoreportage te bekijken.

Nathalie

 

Praktische informatie :
Bouwjaar : 2013
Lengte : 225.38m
Breedte : 40m
Diepgang : 6.3m
Aantal passagiers : 516
Bemanningsleden : 370
Zodiacs: 12
Taal: Duits*Engels