GLAMPING

 

Glamping is dé trend van dit moment ! Slapen onder tentdoek…maar dan wel in een boxspring bed ! Glamping = luxe kamperen.

Wij kozen 2 hartendiefjes voor u uit in Slovenië : Garden Village Bled en Herbal Glamping Ljubno.

Hier kan je volledig tot rust komen te midden van de overweldigende natuur. Garden Village ligt bv aan een beekje  dat een uitloper is van het Meer van Bled. Het Nationaal Park Triglav ligt op nog geen 6 km afstand….ideaal dus om mooie wandelingen te maken. Het is een uniek ecologisch concept, ‘back to nature’, voor een ongewone vakantie in stijl maar met een speelse touch : logeren in een houten ‘treehouse’ en genieten van een houten hot tub zijn ervaringen die nog lang zullen blijven nazinderen !

Herbal Glamping Ljubno is een splinternieuw kleinschalig glampingresort in een mooie en groene omgeving met een bewust eco-concept dat zich vooral richt op de kracht van kruiden. Er is een wellness met o.a. sauna en hamam.  Kruidenmassages, gelaatsverzorgingen, begeleide wandelingen in de kruidentuin met individuele kruidenworkshops, fietsverhuur, ….het is er allemaal. Knappe tenten en een leuke infrastructuur, ideaal om te ontstressen maar ook om het landelijke Slovenië te ontdekken. In de omgeving kan je raften, kajakken en is er mogelijkheid tot canyoning.

Combineer dit met enkele dagen in het hippe en trendy Ljubljana en enkele dagen aan de kust en je krijgt een volledige rondreis. Onze collega Bieke bezocht Slovenië deze zomer, vraag haar gerust om meer inlichtingen !