KENIA

Wat een prachtig land!!! We gingen vanuit Nairobi naar Amboseli NP aan de voet van de
Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. We hadden geluk om de top te kunnen bewonderen
want vaak is deze bedekt door mist of wolken! We zagen onze 1e dieren op safari & dit is
werkelijk keer op keer een unieke belevenis!!! Mits we in juni zijn gegaan, hadden we enorm
veel babydieren, super om zien. In Amboseli NP zagen we kuddes olifanten (in Kenia met
prachtige slagtanden), zebra’s, struisvogels, hyena’s, waterbokken, gnoe’s, buffels,
wrattenzwijnen, nijlpaarden & verscheidene vogelsoorten. En dit was nog maar het begin…

 

Na een bezoek aan een Masai dorp gingen we via de Great Rift Valley verder naar Lake Nakuru. Bij het binnenrijden van Lake Nakuru NP zagen we na 50m onze 1e leeuw, rustig in de boom te luieren… Een beetje verder lag een dode zebra die ’s nachts werd gedood dus zijn buik zat alvast vol! En mits het gras ’s nachts nog zeer nat wordt, kruipen de leeuwen in de bomen, een heel knap zicht! Aan het meer zelf zagen we wel een miljoen flamingo’s, prachtig!!! Er zaten ook andere vogels maar het roze overheerste toch! We zagen er verder ook weer heel wat dieren & onze 1e neushoorn! Wel gewond maar dat is de wet van de natuur… Bij het buitenrijden van het park zijn we dan nog 3 leeuwen in de bomen tegengekomen, totaal onverwacht maar dat is het leuke aan safari. Je weet nooit wanneer je een dier tegenkomt! 3 Leeuwen samen, een mama leeuwin met haar 2 welpen. En nog geen 50m verder opnieuw een leeuwin & deze had echt pasgeboren welpjes van +/- 3 à 4 weken bij, gewoon naast onze wagen, ongelofelijk!!
 

Na de safari gingen we verder naar het ongerepte Kakamega regenwoud, wat een prachtige natuur en volledig authentiek. We logeerden in de aller gezelligste lodge van de streek waar we per 5 kamers een huisje hadden met een living met open haard. Schoenen moesten we op de veranda laten staan en tegen dat we van onze natuurwandeling terugkwamen, was de open haard lekker warm voor een tasje thee in de zetel. De natuurwandeling was magnifiek met bloem, plant & boomsoorten die wij hier uiteraard niet kennen, heel mooi! De volgende ochtend was er een fietstocht voorzien achterop de fiets bij locals, een attractie voor ons maar evengoed voor hen!!
 

Na deze natuuronderbreking gingen we verder naar Masai Mara NP, het Keniaanse gedeelte van de Serengeti. Klein probleem onderweg want de weg was weg… Weggespoeld door de regen en ook dat is Afrika, je weet nooit wat er gaat gebeuren maar dat maakt het avontuur eens zo leuk! Via een alternatieve route en ook daar met veel geluk zijn onze busjes door de modder geraakt en tot aan de poorten van het Nationale Park. Terwijl onze chauffeur de toegangsgelden aan het regelen was, zagen wij op 100m olifanten staan. We zijn dichterbij geraakt te voet en hoorden de dieren ademen & grazen, hoe klein kan een mens zijn in de pracht van de natuur! De landschappen zijn er schitterend, je kan er wel 100km ver zien, heuvels, bomen, vlakten, het is werkelijk om stil van te worden… De laatste grote verrassing was een ontbijt naast de rivier vol met nijlpaarden! Die geluiden en zichten van nijlpaarden die bek met bek aan het vechten of spelen zijn, wauw!
 

We eindigden onze rondreis in Lake Naivasha waar we op een boottocht een groep pelikanen tegenkwamen & ook enkele arenden. Zelfs als niet vogelliefhebber, zijn er honderden soorten te spotten in Afrika en allemaal verschillend van kleur of grootte.
 

Kenia was een unieke reis & als u hier meer over wil weten, mag u steeds vrijblijvend contacteren!
Tina