POLYNESIE

De eilanden van Frans-Polynesië zijn paradijselijk

Tahiti was onze eerste bestemming voornamelijk om uit te rusten na de lange trip. Dit was zeker mogelijk in Intercontinental Tahiti Resort & Spa, een prachtig complex met eigen lagoon om te snorkelen, verschillende soorten bloemen en bomen en een uitgebreid buffet voor een heerlijk ontbijtje, lunch of avondmaal.Voor de avontuurlijke onder ons zeker de moeite waard om hier extra nachten te boeken en het eiland in te trekken of het buureiland Moorea op te zoeken.

Van Papeete international airport vertrokken we de dag erna richting Taha’a. Dit met een binnenlandse vlucht op Raiatea en vervolgens met boot richting ons hotel Le Taha’a Island resort & spa, waar we vijf nachten bleven. Hier ook niets dan luxe. In het begin wat aanpassen aan de echte lokale mensen die werken in het hotel maar hun gastvrijheid brengt je zo in de sfeer van het land. Het hotel is omgeven door witte stranden en licht blauw water, de kamers zijn heel mooi ingericht met lokale materialen en hier heb je de mogelijkheid om de vissen te voederen door een glazen luik. Het hotel heeft twee heerlijke restaurants, the vanilla, perfect om te dineren en ontbijten, en the pool restaurant, voor een lichte lunch. Taha’a is het eiland van de vanille en dus zeker de moeite waard om een uitstap te doen.  Verder kan hier gedoken worden in één van de helderste oceaanwaters die ik ook heb mogen ervaren.

De volgende binnenlandse vlucht bracht ons tot het meest begeerde paradijs op aarde, Bora Bora. Natuurlijk een prachtige locatie om te bezoeken eens in Frans Polynesië, maar voor mij een toeristische val. Hier kan je natuurlijk wel zwemmen tussen een 20-tal black tip sharks en staan tussen zwemmende roggen, wat een ervaring. Ons hotel, Le Méridien, gaf ons de mogelijkheid om gewonde schildpadden te verzorgen, ze bevatten namelijk een ‘turtle sanctuary’. En ook hier prachtig duiken, mogelijkheid om manta’s te zien.

Van Bora naar onze laatste bestemming Rangiroa. Een verblijf van zeven nachten op de motu met de tweede grootste lagoon ter wereld en nummer drie op de wereldranglijst voor beste duikspot. Alweer een prachtig hotel en deze keer omgeven met honderden palmbomen. Nadeel in dit hotel is zeer beperkte wifi, maar in zo een omgeving zou dit eigenlijk net een voordeel moeten zijn. Genoeg te doen hier, uitstap naar het roze strand, the blue lagoon, snorkelen in het aquarium van de lagoon, drift snorkelen en snorkelen opzoek naar dolfijnen. Aangezien wij in een week waren met wisselvallig weer hebben we het risico genomen om maar één uitstap te doen en deze naar the blue lagoon. Zeker de moeite, een onbewoond eiland, palmbomen, kleine plukjes roos zand in de zee en haaien rond je voeten. Bovendien ligt op nog maar vijf minuten fietsen van het hotel de Tiputa Pass, één van de twee passen waar de oceaan binnenstroomt in de lagoon en de habitat van zeven dolfijnen. Ik heb hier zeven keer gedoken waarvan drie keer met dolfijnen en één keer met een walvis. Het wemelt hier van de meest zeldzame dieren, zoals hamerhaaien, tijgerhaaien, manta’s, schildpadden, roggen, groepen barracuda’s, tonijnen en zoveel meer… niets zo zalig als je vakantie afronden met een afscheid van de zeven dolfijnen.

Ik heb het zelf niet gedaan maar voor de echte duikfanaten onder ons is Fakarava een echte must, dit volgens de lokale en de duikinstructoren. (dit ligt bovendien vlakbij rangiroa)

Ik zou zeggen geniet van elke seconde want het is echt de moeite!