SENEGAL

Wij vertrekken vanuit Brussel rechtstreeks naar Dakar, een kleine 6u vliegen naar Afrika! Onze eerste overnachting is in het charmante hotel Terrou-Bi, dichtbij Dakar. Ideaal om na het ontbijt de volgende dag op ontdekking te gaan door Dakar & met de ferry naar Ile de Gorée. Een zeer interessant bezoek met het slavenhuis en zeer kleurrijke huizen, spelende kinderen, echte couleur local! Van hieruit varen we verder naar la Petite Côte en verder naar Le Royal Lodge. Een indrukwekkende lodge te midden de natuur!

Van hieruit bezochten we de Sine Saloum Delta met zijn eilanden, zandbanken & mangroves waar talrijke vogelsoorten verblijven. Onze picknick lunch op de nieuwe eilanden was idyllisch! Verder naar Delta Niominka, op het eiland Dionewar. De volgende dag bezoeken we het dorp waar alle kindjes komen kijken, de pelikaan door de straat wandelt en we ook deels per ossenkar rond werden gereden.

Via de Souimanga Lodge keren we terug richting Saly om te eindigen in stijl in Le Lamantin. Het hotel is zeer gezellig, gastvrij en echt een aanrader! Super om een weekje op vakantie te komen of een rondreis in Senegal te eindigen in stijl. Van hieruit bezochten we het wildreservaat van Bandia en het Roze Meer van Retba met ook de stranden & beroemde aankomstplaats van Parijs – Dakar.

Helaas eindigt hierna onze rondreis door het prachtige Senegal! Een leuke reis in december voor ons & het breekt de donkere dagen ongelofelijk! Wilt u meer weten, contacteer me gerust!

Tina