ITALIË (Lazio & Toscane)

Dankzij Caractere & Exclusive Destinations hebben we een leuke roadtrip gemaakt in de provincies Lazio & Zuid-Toscane. We zijn gestart in Labico met een prachtig designhotel, Antonello Colonna Resort & Spa. Afgelegen maar mooi! Een heel strak hotel met een ongelofelijk serviceniveau, dit is discrete luxe! De kamer was strak maar toch warm en met leuke details zoals een elektronische zonnewering/rolluik. Het zwembad ligt letterlijk bovenop het dak van het hotel en hier zit je midden in de boomgaarden, rust alom. De keuken is een enorme aanrader, blijf hier zeker eens dineren en geniet van hun 1* Michelin. Van hieruit is Rome makkelijk bereikbaar, aan te raden is wel om de trein te gebruiken en de wagen te laten staan aan het station!

 

Na Labico/Rome zijn we verder gereden naar Siena. Dit is een hele leuke stad gekend voor zijn ‘Palio’ (paardenrace). Het hart van de stad is Piazza del Campo waar de Palio jaarlijks 2x gehouden wordt. De aparte vorm van het plein is uniek en verder in de stad is uiteraard ook nog genoeg te zien. Een lekkere Italiaanse lunch & we gingen verder naar ons mooie verblijf, Castel Monastero. Een TOP luxe hotel en voor 2 nachten een verwenmoment! Gordon Ramsey heeft hier een restaurant met een menu om u tegen te zeggen, de moeite waard. Ook La Cantina heeft heerlijke gerechten & het ontbijt is zeer uitgebreid & vers.

 

Hierna zijn we richting Elba getrokken naar residentie Baia Scarlino Resort. Een recent appartementencomplex met hotelservice. De max! Het was hier supergezellig! Het complex van slechts 29 appartementen ligt rondom de jachthaven. Een aanrader is om hier zeker het zeezicht te nemen, het zicht op de jachthaven is geweldig en de zonsondergangen zijn hier wondermooi! In de poolclub wordt het ontbijt geserveerd en het is hier trendy zitten onder wuivende zeilen met een muziekje. Naast het terras ligt het mooie zwembad met grote ligzetels & Balinese bedden rondom, heerlijk om te relaxen overdag! In de galerij beneden is er een supermarktje, een pizzeria (goedkoop & lekker), winkeltjes, heel gezellig… Er is ook verhuur van rubberen boten, leuk om eens te doen! (dinghy ½ dag = 80 EUR, prijs 2016). Dit is een ideaal verblijf voor families (appartementen tot 6 personen) en nog in het rustige (betaalbare) zuiden van de Toscaanse Riviera. Een aanrader!

 

Contacteer me gerust indien u meer wil weten!
Tina