14 dagen door Noordoost-Groenland

Ontdek adembenemende landschappen en ongestoorde fauna  tijdens een Nederlandstalige begeleide reis naar Noordoost Groenland met Asteria Poolexpedities.

Lijkt de zomer van 2023 nog ver weg? We brengen ze al dicht bij jou met deze 14-daagse poolexpeditie. Alles wat groen was, kleurt geel, rood en oranje, de kust van Noordoost Groenland is bereikbaar, het is dus dan de moment om deze unieke reis te beleven.

Plantensoorten in Longyearbyen

De eerste stop in Longyearbyen, de hoofdplaats van het grootste eiland op de Spitsbergenarchipel. Je verwacht het er niet direct maar Longyearbyen is voornamelijk bekend voor de meer dan 100 plantensoorten.

Doorbreek het ijs tussen Spitsbergen en Groenland

Tijdens de oversteek naar Groenland ervaar je de manier waarop het schip het ijs breekt. Je vaart met een schip dat de hoogste ijsklasse 1A Super, wat betekent dat het schip door 1m dik ijs kan varen. Hou uw ogen goed open want er is een kans om walvissen en ijsberen te spotten.

In de voetsporen van Adrien de Gerlache

Tijdens de expeditie vaar je langs verschillende eilanden zoals Frankse Eiland, met zicht op de Pic de Gerlache, Île de France, Kaap Amélie, Rosio Eiland, Maroussia Eiland,… De Belgische Poolreiziger, Adries De Gerlache, vertrok in 1905 met de Belgica vanuit de haven in Tromso om doorheen het pakijs tot de oostkust van Groenland te navigeren.  Hij ontdekte zo’n 200km nieuwe kustgebieden en kon zo in totaal 28 namen geven aan nieuw ontdekte kapen, eilanden, fjorden, banken, bergen en land.

Fjorden

Je vaart door de Kaiser Franz Joseph Fjord, spot muskusossen, ijsbergen, aanschouw de geologisch formaties en steile rotsmuren. Je maakt in Blomsterbukta een wandeling naar een afgelegen bergmeer waar je kans maakt om poolhazen of ijsduikers met jongen te spotten.

Hoogtepunten

  • Volquaart Boon Kyst
  • Noorderlicht
  • Ijsbergen
  • … en nog zoveel meer

Bekijk het volledige programma via onze partner Asteria Expeditions. Of kom langs bij ons voor meer informatie en avontuurlijke verhalen.

Nathalie

Nathalie

Nathalie | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Luxe-en expeditiecruisesn safari’s in Afrika & rondreizen op maat

Tina

Tina | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Afrika, Japan, cruises, Caractère beleefreizen & Club Med

Bieke

Bieke | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Groene bestemmingen, verkennend roadtrippen & eigenzinnige à la carte-reizen.

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

14 dagen door Noordoost-Groenland met Asteria Expeditions