Alentejo (Portugal)

Alentejo: ruimte en rust in overvloed

In het zuiden van Portugal neemt de niet zo bekende de regio Alentejo de overhand met wijn, kurk, olijven en graan. Deze streek is een oase van rust, van massatoerisme is er dus geen sprake. De authentieke keuken in combinatie met bijzondere wijnen zijn het paradijs voor levensgenieters.

Alentejo Baixo & alto

Op een dik uur rijden van Lissabon kom je terecht in de pracht en praal van ongerept Alentejo. Hier gaat alles wat trager en dat maakt het net zo speciaal. We beginnen de reis met een goed glas wijn en een vers gebakken brood met verse olijfolie. Dit op het terras van L’ And Vineyards vlakbij de oudste stad van de regio: Evora. Het hotel is verbluffend mooi ontworpen door een Braziliaanse architect. De sky suite heeft een openschuifbaar dak en privéterras met openhaard. Vanuit Evora kan je de witte stadjes Estremoz, Vila Viçosa en Monseraz bezoeken. 

Tip: huur een auto en ontdek zelf de Alentejo! 

Met je huurauto rij je over de goede wegen door de rustgevende natuur. Rust en ruimte zijn er in overvloed. In Santiago Do Cacem ontdek je Alentejo Bajo en ben je op enkele kilometers van de Atlantische Oceaan. Hier sliepen we in het kookhotel Santiago Hotel Cooking & Nature. Gastronomische en culinaire ervaringen vormen hier de belangrijkste attracties. Aan het ontbijt worden huisgemaakte producten geserveerd en het moderne design maakt je instant vrolijk. 

Tip: slaap een nacht onder de sterrenhemel aan de voet van het Alqueva meer. 

Krijg je er niet genoeg van? Contacteer me dan snel voor meer informatie. Ik help je met plezier! 

Slaap in de mooiste hotels van de regio, wij bezochten: 

– Designhotel l’ And Vineyards 5* nabij Evora
– M’Ar de Ar Aqueduto Historic Design Hotel & Spa 5* nabij Evora
– Farm House Sao Lourenco do Barrocal 5* nabij Evora
– Designhotel Torre de Palma 5* nabij Evora
– M’Ar de Ar Muralhas 4* nabij Evora
– Santiago hotel Cooking & Nature 4* in Santiago Do Cacem

 

Bieke

Bieke | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Groene bestemmingen, verkennend roadtrippen & eigenzinnige à la carte-reizen.

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Alentejo (Portugal)