De Okavango Delta (Botswana)

22.000 km2 zoet water ten midden van de droogste regio op aarde. 

De Okavango Delta is één van Botswana’s hoogtepunten. Door de ligging, de rust en de schoonheid wordt safari nu een hele andere ervaring. Een vakantiebestemming om nooit meer te vergeten. 

Xaxaba

Xaxaba is door de vele waterwegen met palmeilanden een van de wildste gebieden van de Delta. De natuur is er overweldigend. Door de uitgestrektheid, de vergezichten, het traag insijpelen van het water in de delta, eindeloze wildernis, een wirwar van lagunes en kanalen krijgt wilde dieren spotten een andere dimensie.

Je slaapt hier in alle rust en stilte omgeven door palmen en met eindeloze uitzichten.
In Botswana is de populatie olifanten gigantisch maar ook de meeste andere wilde dieren kan je hier terugvinden. Vanop het water, in een traditionele makoro boot, spot je dieren en tegelijk ervaar je de rust en stilte van het stromende water. Van november tot april is het regenseizoen en kleurt de regio groen, dieren paren en alles komt tot leven.

Het zuidwesten van de delta

Deze regio is een van de zeldzame plaatsen waar vogels hun nestje bouwen. De geluiden van de volgens zijn een extra troef wanneer je hier verblijft. Zeker als je probeert hun conversaties te volgen. Hier kan je overnachten op palen en hebt u een prachtig uitzicht over de omgeving waar water de overhand neemt. Al de lodges zijn ontworpen en ingericht met respect voor natuur en cultuur. Gidsen, rangers en begeleiders zijn erg beleefd en stralen professionaliteit uit.

Tip: fly & drive: vlieg van lodge naar lodge en ontdek de delta vanuit de lucht

Mopane woodlands en bossen

Hier geraken is niet altijd een evidentie, het eiland is niet altijd bereikbaar door de hoogtes en laagtes van het water. Maar eens aangekomen loont het de moeite. Hier zitten de meeste luipaarden en leeuwen van Botswana. 

In Botswana vind je ongetwijfeld de grootste olifanten populatie, maar ook de andere leden uit de Big Five zijn hier te spotten. Het water en de rust lokt hen naar hier. 

Tip: sluit je dag af rond het kampvuur, zo hou je de dieren op afstand. 

Xigera

Olifanten, hyena’s, leeuwen of luipaarden zien vanuit je ligzetel bij het zwembad? Dat kan hier! Maar ook groter wild is hier makkelijk vindbaar tijdens een leuke gamedrive. Of zelfs de kleinste wonderen van de delta zijn hier te bezichtigen. Op zoek naar minikikkers, waterlelies en meer moois vanuit een mokoro of uitgeholde boomstam ontdek je alles wat deze regio te bieden heeft. 

Tip: slaap hier in Xigera Camp en douche buiten omringt door het gezelschap van een van de viervoeters. 

De oevers van de savute channel

Dit gebied rond de delta staat bekend om de grootste populatie olifanten in Afrika. Hier kan je de dieren zien in hun natuurlijke habitat. Maar ook vogels vinden gemakkelijk hun weg naar hier.  Dit komt omdat na vele jaren droogte de regio weer rijkelijke regenbuien kende. Alle activiteiten worden hier uitgevoerd om de gevoeligheden van het gebied te beschermen. 

de machtige 'vic falls'

Ooit al voor deze watervallen gestaan? Ik kan het niet beschrijven, dit is iets wat je gewoon in levende lijven moet ondervinden. De macht en de kracht zijn impressionant. De watervallen zijn 1700 meter lang en 100 meter hoog. De watervallen liggen niet in Botswana, ze grenzen aan Zimbabwe en Zambia maar worden vaak gecombineerd met een safari in Botswana.  

Een ideale afluister van deze impressionante reis was het helikopter bezoek aan de Victoria Falls. Vanuit de lucht heb je een erg overweldigend beeld van de watervallen en kan je goed inbeelden hoe groot het gebied is.

Slapen doe je op de meest idyllische plekken van het gebied, wij bezochten:
– Eagle Island Camp op het eiland Xaxaba
– Kanana Tented Camp
– Xigera Camp
– Savute Elephant Camp
– Chobe Chilwero Lodge
– Falls Hotel

Nathalie

Nathalie | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Antarctica, Luxe- en expeditiecruises, safari’s in Afrika & rondreizen op maat

reistype

Jouw droomsafari vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

De Okavango Delta (Botswana)