Canada

Het beste van twee werelden: de pracht van de natuur en de macht van de steden

Tijdens deze reis ervaar je de pracht en praal van Toronto, Quebuec en Montréal gecombineerd met de fauna en flora van de omliggende natuurparken. Ideaal voor wie een citytrip wilt combineren met het idee van onthaasten in de natuur.

Welkom in Toronto! Met Air Canada kan je van Parijs rechtstreeks vliegen naar Toronto, de grootste stad van Canada. Wolkenkrabbers bepalen er de skyline en de CN Tower biedt een adembenemend panoramisch zicht over de stad en haar omgeving.

Op enkele kilometers van deze bruisende stad liggen de Niagara Falls. Boek een helikoptervlucht en geniet van het spectaculaire uitzicht van de watervallen. Last van hoogtevrees? Ontdek dan de ‘Falls’ met een Maid of the Mist bootrondvaart.

We zijn klaar voor de volgende combinatie natuur-stad. Met een binnenlandse vlucht sta je op minder dan een uur tijd in Quebuec. In deze stad is alles te voet bereikbaar. De met kinderkopjes geplaveide wegen en kleurrijke daken van de huisjes zorgen voor een gezellige sfeer. 

Na het stadsbezoek rijden we richting Saint-Alexis-des-Monts. Het traject van 3h30 loont de moeite. Want Saint-Alexis-des-Monts is gelegen in de Laurentian Mountains en wordt omringd door wervelende valleien, heuvels en honderden meren. Wie wil jagen, vissen, wandelen en kanoën is hier in het paradijs. We overnachten in de Sacacomie Lodge. Een prachtige lodge waar je tot rust komt en kan genieten van de unieke ligging in de natuur.

Tip: reserveer een excursie ‘bear en beaver watching’

 

De laatste stop is in Montréal. In deze stad vinden we een mix terug van Quebec en Toronto: enerzijds zijn er de historische gebouwen en de gezellige haven, anderzijds de hoge wolkenkrabbers. 

U kan het zelf lezen, Canada is de bestemming bij uitstek voor liefhebbers van natuur én voor citytrippers. 

Bieke

Bieke | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Groene bestemmingen, verkennend roadtrippen & eigenzinnige à la carte-reizen.

reistype

Jouw droomrondreis vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Canada