Cancun (Mexico)

Playa, cultura y natura! Mexico schotelt je een waaier aan bezienswaardigheden voor! 

Hier in Cancun kom je om te genieten van de kleine dingen in het leven. Rusten aan het strand, de zonsondergang zien met een margarita in de hand. Of de mayacultuur en natuur opsnuiven. Zwemmen met dolfijnen en snorkelen tussen zeeschildpadden. Even lekker relaxen, daarvoor ben je hier aan het juiste adres.

Cancun aan het strand

Met Jetairfly vlieg je direct vanuit Brussel naar Cancun. Je bent ingecheckt naar een zonnige vakantie aan het strand! Want Cancun ligt op het schiereiland Yucatan aan de Caraïbische Zee. Deze badplaats is ideaal voor wie een weekje wilt onthaasten en zich in de watten wilt laten leggen. Het RIU Palace Mexico is heel leuk gelegen op drie kilometer van het centrum van Playa del Carmen. Je kan hier te voet naartoe komen of met de taxi. Een leuk centrum met winkeltjes. Maar ook leuke bars met typische Caraïbische muziek zijn zeker de moeite om ter plaatse een homemade margarita te proberen!

Het hotel zelf is een mooi resort met alle gewenste faciliteiten. Grote, ruime kamers, meerdere zwembaden, buffetrestaurant en verschillende à la carte restaurants. 

Maya-cultuur

Mexico, heeft naast de eindeloze stranden ook prachtige cultuur te bieden. Namelijk die van de Maya’s. De Maya’s zijn een grote groep die terug te vinden zijn in het zuiden van Mexico maar ook op andere plekken in Centraal- en Zuid-Amerika. Hoewel hun traditionele en klassieke cultuur bijna overal is verdwenen, blijven ze nog bestaan. En veel restanten zijn nog te bezichtigen. 

Daarom gingen we naar Chichen Itza. Dit is één van de grootste tempelcomplexen uit Mexico en behoren tot de UNESCO-werelderfgoedlijst.  Deze Maya site bevindt zich op drie uur rijden van Playa del Carmen en is echt wel de moeite waard om even voor uit je hotel te komen. Je kan ook naar Tulum gaan. Dat is een Maya site die aan de zee gelegen is. 

Mexico - Maya

het aquaparadijs Xel'ha en Turtle Bay

Xel’ha is een apart aquaparadijs waar zout en zoet water samen komen. Je kan hier snorkelen en zwemmen tussen de talrijke tropische vissen.  In dit natuurlijke waterparadijs in de Maya regio op Yucatan kan je ook van rotsen springen, uitrusten in een hangmat of een wandeling maken door de jungle. De diversiteit van de natuur is hier eindeloos. 

We bezochten ook nog Turtle Bay waar heel veel zeeschildpadden ter wereld samen komen. Het is een machtig gevoel om hier te kunnen snorkelen. We zagen hier ook pijlstaartroggen en andere zeedieren. 

Mail me gerust voor meer informatie over deze bestemming of hotel.

Tina

Tina | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Afrika, Japan, cruises, Caractère beleefreizen & Club Med

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Cancun (Mexico)