Cappadocia

Een zogenaamde “Instagram” bestemming, een reis waar we al jaren van dromen, een paradijs voor iedere reiziger die houdt van het magische en het ongewone. Ongerepte natuur, betoverde landschappen en wondermooie zonsopgangen, het gaat hier over Cappadocia. Voor velen onbekend en net daarom des te unieker. Cappadocia, of in het Turks Kapadokya, is een natuurgebied met een oppervlakte van zo’n 2000 km2 in het hartje van Turkije en behoort tot de werelderfgoedlijst van UNESCO. De combinatie aan turfsteenlandschap en kalksteen die door de jaren heen met een verschillend tempo eroderen zorgen voor een bijzonder en grillig landschap waarin grotten en kerken werden gebouwd doorheen de tijd.

Cappadocia_Carpets
Cappadocia_Pasabag

We overnachtten in het stadje Göreme, één van de feeërieke dorpjes in de omgeving, in het hotel Sultan Cave Suites gesitueerd boven in het dorp waardoor we een prachtig uitzicht hebben. Wat erg buitengewoon is aan het hotel, is het terras dat ingericht werd met traditionele materialen zoals Turkse tapijten en lage tafeltjes. De kamers zijn echte grotjes gehouwen uit het landschap en eveneens ingericht volgens de lokale gebruiken en normen. Dit alles maakt de ervaring des te unieker en wonderbaarlijker. Ook tijdens deze Corona periode merken we in dit hotel dat er op een zeer efficiënte en eerlijke manier wordt omgegaan met de pandemie. In de kamers liggen COVID-19 kitjes met handgel, mondmaskers en handschoenen, de bezetting in het hotel is gehalveerd en reservatie voor restaurant of bar is verplicht zodat er voldoende ruimte voorzien kan worden tussen de gasten.

Cappadocia_Terrace

Een must-do tijdens je verblijf in Cappadocia is een ballonvaart boven de valleien. Het landschap is erg gevarieerd, zowel heuvelachtig en erg bergachtig, omgeven door de vulkaan Erciyes Dagi. Vanuit een luchtballon heb je hier een uniek zicht op en kan je de zon zien opkomen langs de zijde van de vulkaan. Het gevoel dat je ervaart tijdens zo’n ballonvaart is onbeschrijfelijk, je “vaart” ook langs de zogenoemde paddenstoelen waarin grotten en kerkjes huisvesten.

Cappadocia_Sunset ATV

Daartegenover is het ook een fijne activiteit om in de valleien te wandelen want zo krijg je een andere indruk van het hoogteverschil, de textuur en de kleuren van het landschap. Wij bezochten Pasabag met de hoge paddenstoelen, Love Valley waar we de meest romantische zonsopgang gezien hebben, hier vertrekken of dalen de ballonnen tijdens hun vlucht en dit zorgt echt voor een kippenvelmoment. We bezochten ook underground city Derinkuyu dat meer dan 3500 jaar oud is en waar tot 50.000 mensen konden wonen.
Er zijn tal van activiteiten die je kan doen tijdens een bezoek aan Cappadocia zoals de luchtballon en wandelingen in één van de valleien maar ook een paardrijden, of sunset met een Quad, je kan met een gids in een Jeep of in een Oldtimer langs de valleien, etc.

We helpen je graag verder voor de organisatie op maat van deze unieke ervaring. Combineer je reis met een citytrip in de stad van duizenden culturen Istanbul, of met een paar daagjes zon aan een van de kusten. Alles is mogelijk. Geef gerust een seintje we helpen je graag verder. 

Nathalie

Nathalie

Nathalie | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Luxe-en expeditiecruisesn safari’s in Afrika & rondreizen op maat

Tina

Tina | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Afrika, Japan, cruises, Caractère beleefreizen & Club Med

Bieke

Bieke | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Groene bestemmingen, verkennend roadtrippen & eigenzinnige à la carte-reizen.

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Cappadocia