SPAANS BASKENLAND

Sinds het in 1983 gedeeltelijke autonomie kreeg, is Baskenland aan een opmerkelijke remonte begonnen. Hypermodern en traditioneel gaan hier hand in hand, en dat is vooral zichtbaar in Bilbao, met zijn extravagant Guggenheimmuseum. Daarenboven mag Baskenland zich op culinair vlak tot een van de meest verfijnde keukens rekenen. Wijnliefhebbers moeten van deze beleefreis gebruik maken om zich in de Spaanse wijncultuur te verdiepen: illustere ‘bodegas’ en uitgestrekte wijngaarden, waar prestigieuze Spaanse wijnen, zoals de rioja, hun oorsprong vonden. Dankzij haar ligging, gedeeltelijk op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, kende de Rioja-streek zowel culturele als economische welvaart. Getuigen daarvan de vele indrukwekkende kloosters en gracieuze kerken, die het landschap kleuren.

BILBAO

Blikvanger is het Guggenheimmuseum van Frank O. Gehry (gesloten op maandag!): dit meesterwerk van moderne architectuur biedt een kunstcollectie uit de 2de helft van de 20ste eeuw, en tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst. Gelegen vlakbij de rivier de Nervión, die de stad in twee helften verdeelt, is het ook een interessant vertrekpunt voor de verkenning van deze havenstad. De ‘casco viejo’, de oude stad, is de aantrekkelijkste buurt en wordt eveneens ‘Siete Calles’ genoemd, naar de 7 parallelle straten die naar de kern leiden, waar een groot aantal tapasbars is. Aan de rand van het historische centrum, vlak naast de Nervión ligt de ‘Mercado de la Ribera’ de grootste overdekte markt van Spanje met heel wat art deco-elementen. 

SAN SEBASTIAN

Prachtig gelegen aan een mooie schelpvormige baai.Deze elegante badstad zal u ook overtuigen dat u in de hoofdstad van ‘de Nieuwe Baskische Keuken’ bent. Zo kan u er bijvoorbeeld proeven van de excellente keuken van het driesterrenrestaurant ‘Arzak’ (vroeg reserveren noodzakelijk!) of kan u kennismaken met de vele pintxosbars waar de meest verfijnde tapas uitgestald liggen. ’s Avonds verandert het oude centrum met zijn nauwe straatjes en pleinen in een sfeervolle flaneerplek.

VITORIA

Een oude, elegante en één van de meest welvarende steden van Spanje. 

Nathalie

Nathalie

Nathalie | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Luxe-en expeditiecruises, safari’s in Afrika & rondreizen op maat

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

SPAANS BASKENLAND