SLOVENIE

Een groene bestemming voor reizigers die afwisseling zoeken tussen avontuur, natuur en cultuur, en hier bovenal rust uit kunnen putten. De toeristische dienst van Slovenië, STO, zorgde voor een onvergetelijke ervaring door ons te gidsen langs de mooiste plekken van het land.

SLOVENIE_LJUBLJANA
SLOVENIE_LJUBLJANA

Ljubljana

Ljubljana is een bruisende stad en één van de gezelligste hoofdsteden van Europa. De stad is relatief klein maar daarom niet minder merkwaardig. Studenten vertoeven er graag tussen de locals, hippe koffiebars en trendy winkeltjes wisselen elkaar af, en dat terwijl je uren kan genieten van de najaarszon op een terrasje langs de Ljubljanca-rivier. Deze stad kan je het hele jaar door als City Trip doen. 

De meren van bled & rovinj

De meest fotogenieke uithoek van Slovenië bevindt zich zonder twijfel aan de voet van de Triglav drielanden-alpentop. De meren van Bled en Bohinj zijn de trekplijster van het land. Het Maria Hemelvaartskerkje in het Bledmeer omringt door het helderblauwe water en groene bergen zorgen voor een prachtig tafereel, zeker in de herfst wanneer de kleuren nog beter tot hun recht komen. Dit is eveneens de ideale bestemming voor fiets-en wandelliefhebbers. Al de wegen en paden zijn voorzien van wegwijzers.
Wie het liever rustiger aan doet, kan langs het meer van Bohinj met de Vogel Cable Car naar boven en in de traditionele bergchalet een lokale jota soep eten.

De grotten van Škocjan en Postojna

Het Unesco werelderfgoed van Slovenië zijn de grotten van Škocjan, bekender zijn de grotten van Postojna. Met een treintje kan je het onderaardse Slovenië verkennen. Meertjes en rotsformaties vormen hier het landschap. Zeker de moeite waard om te doen. U kan best op voorhand reserveren. 

natuurproducten

In 2016 werd Ljubljana verkozen tot Green Capital, met 75% van de totale oppervlakte die groen is zorgt dat voor heel wat natuurlijke producten. Tijdens ons bezoek aan Piran, aan de kust, genieten we van een wijndegustatie, proeven we van de beste olijfolie , en bezoeken we de Fonda Fish Garden in Piran Bay tijdens een boottour.

 

Slovenïe is de perfecte bestemming voor het voor- en najaar, maar ook in de zomer. Lbubljana kan je ook perfect als City Trip boeken . 

Spring gerust eens binnen voor meer informatie, wij bezochten de hoogtepunten in oktober 2019 met de Slovenia Tourist Board.

 

SLOVENIE_POSTONJA
SLOVENIE_LIPICA

Slovenië, een bestemming die je verrast . Waar de Alpen en de Middellandse zee elkaar ontmoeten. Maak een rondreis en verblijf in mooie kleinschalige hotels of glampings !  Voor tips en informatie , bel ons ! De koffie staat klaar. 

Nathalie

Nathalie

Nathalie | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Luxe-en expeditiecruisesn safari’s in Afrika & rondreizen op maat

Bieke

Bieke | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Groene bestemmingen, verkennend roadtrippen & eigenzinnige à la carte-reizen.

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Hoogtepunten van Slovenië