Corsica

Een rondreis in Corsica: voor wie op zoek is naar cultuur, natuur en avontuur! 

Door het Mediterraanse klimaat is het altijd mooi weer in Corsica. Je moet niet ver vliegen, het eten is er overheerlijk en je vindt er een hele waaier aan bezienswaardigheden! De ideale rondreis van dit eiland start bij ons!

Bastia

We beginnen deze rondreis in Bastia, de belangrijkste stad van Noord-Corsica.  Hoewel dit de grootste havenstad van Corsica is, kan je Bastia perfect te voet verkennen. Het oude deel rond de haven is de moeite waard om te ontdekken. Geniet er van een terrasje met zicht op de bergachtige omgeving. 

We zetten koers naar het noorden, langs de mooie oostkust van de Cap Corse waar we  talrijke kleine baaien en vuurtorens passeren. De uitzichten vanuit de pittoreske vissersdorpjes zorgen voor een echt vakantiegevoel. 

Calvi en omgeving

Een bezoek aan de mondaine kustplaats Calvi is de moeite waard! De middeleeuwse citadel van Calvi en haar jachthaven maken deel uit van een vakantie in Corsica. De kustweg van Calvi naar Porto mag niet ontbreken op jouw programma. Een route met adembenemende panorama’s! 

Vervolgens zetten we onze rit verder richting Corte (universiteitsstad). We passeren valleien en kloven, bergdorpjes, rivieren, meertjes, watervalletjes, etc …

Het zuiden en Bonifacio

Onze rondreis eindigt in Bonifacio: één van de hoogtepunten van Corsica vanwege de unieke ligging. Deze schitterende middeleeuwse stad is gevestigd op metershoge kalkrotsen en vormt het zuidelijkste punt van het eiland. De kustlijn van Bonifacio is uniek omdat het omgeven wordt door grotten. Vanuit een boot heb je er mooi zicht op, kan je er door varen of in zwemmen. 

Wie op zoek is naar meer avontuur kan vanuit Vizzavona de GR 20 afwandelen. Dit is een van de meest spectaculaire wandelroutes van Europa. Je kan zowel vanuit het zuiden als vanuit het noorden vertrekken. De route is 180 kilometer lang en is daardoor een ware uitdaging voor wandelaars en natuurliefhebbers.  

Wil je meer weten over mijn reiservaring in Corsica, dan vertel ik je daar graag uitgebreid over tijdens je bezoek aan ons kantoor! 

Bieke

Bieke | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Groene bestemmingen, verkennend roadtrippen & eigenzinnige à la carte-reizen.

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Corsica