Costa Rica: het land van de eeuwige lente en kleurrijke natuurpracht.

Costa Rica, een betoverend land doordrenkt met een ongeëvenaarde schoonheid, roept de ziel van de natuurliefhebber op met zijn weelderige landschappen en diverse ecosystemen. Avonturiers worden aangetrokken door de belofte van spannende ontdekkingen, terwijl fotografiefanaten zich laten inspireren door de overvloed aan adembenemende vergezichten en fascinerende flora en fauna. Voor de liefhebbers van wandelen biedt Costa Rica een waar paradijs, met kronkelende paden die door dichte regenwouden en langs sprankelende watervallen leiden. En voor degenen die verlangen naar rust en sereniteit, bieden de afgelegen stranden van Costa Rica een oase van rust, waar de zonsondergangen de hemel in vuur en vlam zetten en de golven zachtjes de kust strelen. Welkom in Costa Rica, waar elke hoek een nieuw avontuur belooft en elke klik van de camera een onvergetelijk moment vastlegt.

Highlights

  • kennismaking met het dierenrijk in het unieke Tortuguero National Park: gelegen aan de noordelijke Caribische kust van Costa Rica. Dit park staat bekend om zijn uitgestrekte kanalen, die door dichte regenwouden kronkelen en een thuis bieden aan een overvloed aan wilde dieren, waaronder jaguars, luiaards en verschillende soorten apen. Het park is vooral beroemd om zijn beschermde stranden, waar zeeschildpadden elk jaar van juli tot oktober massaal komen broeden. 
  • bezoek de Arenal vulkaan: de vulkaan rijst majestueus op uit het weelderige landschap van het noordwesten van het land. Deze actieve vulkaan, met zijn perfecte kegelvorm, domineert de horizon met zijn imposante aanwezigheid. Gelegen in het Arenal Volcano National Park, biedt deze indrukwekkende vulkaan een scala aan avontuurlijke activiteiten voor bezoekers, variërend van wandelen op goed onderhouden paden tot zip-lining door het omliggende regenwoud. Het gebied rondom de vulkaan is bezaaid met warmwaterbronnen, die perfect zijn om te ontspannen na een dag vol avontuur. ’s Nachts wordt de Arenal-vulkaan vaak verlicht door gloeiende lavastromen, wat zorgt voor een spectaculair schouwspel tegen de donkere hemel.
  • hiken door het prachtige nevelwoud van Monteverde: Dit unieke ecosysteem, gelegen in de bergen van Costa Rica, herbergt een overvloed aan biodiversiteit, waaronder zeldzame orchideeën, kleurrijke vogels en verbazingwekkende insecten. Terwijl je langs kronkelende paden wandelt, omgeven door weelderige vegetatie en omhuld door de nevel, kom je oog in oog te staan met de wonderen van de natuur. Luister naar het gezang van exotische vogels hoog in de boomtoppen en adem de frisse, zuivere lucht in terwijl je je een weg baant door dit ongerepte paradijs. 

Heb je interesse in een reis naar Costa Rica? Individueel of in groep? Contacteer ons voor meer informatie. We helpen je graag verder! 

Of kom alvast meer te weten via onze partner Yindi Travel.

Nathalie

Nathalie | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Luxe-en expeditiecruisesn safari’s in Afrika & rondreizen op maat

Tina

Tina | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Afrika, Japan, cruises, Caractère beleefreizen & Club Med

Bieke

Bieke | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Groene bestemmingen, verkennend roadtrippen & eigenzinnige à la carte-reizen.

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Costa Rica – Het land van de eeuwige lente en kleurrijke natuurpracht