Ibiza in de lente

Met het voorjaarszonnetje van maart, de donkere dagen van de afgelopen maanden en de pandemie die we achter ons laten kriebelt het weer om te gaan reizen. Een paar dagen er tussenuit of  voor een langere periode de batterijen weer opladen? Ibiza in de lente is altijd een goede keuze! 

Ibiza sunset
Hotel Ibiza

Bloeiende natuur

Na een korte vlucht vanuit Brussel of Antwerpen land je op de luchthaven van Ibiza. Een korte rit naar je verblijfplaats en de vakantie kan beginnen. Het voordeel dat je op Ibiza hebt is dat alles erg dichtbij elkaar ligt. Een tripje van noord naar zuid neemt zo’n 45 minuten van je tijd! 

Nu je hier in de lente bent ervaar je de pracht en praal van de natuur. De bloemen staan in bloei, lavendelvelden vormen het landschap en de geur van sinaasappel overheerst. De temperatuur is er zo’n 23 graden, ideaal dus voor wie graag wandelt, fietst, golft… Heerlijk genieten van de eerste dagen op het strand of aan het zwembad. 

Op Ibiza zijn er vele hippe bars, clubs en restaurants maar tijdens de lente moet je echt profiteren van de voordelen van het seizoen en een traditionele finca bezoeken. Hier worden de groenten en fruit geteeld, vaak kan je er ook blijven eten of zelfs blijven slapen. De typische farm-to-table plekjes, zoals Aubergine by Atzaró of de wonderschone Terra Masia, toveren niet alleen met de verse ingrediënten maar daar lunch of dineer je tussen de velden. 

Ibiza in de Lente
Aubergine by Atzaró

Het festival van de lente

Het seizoen wordt geopend met het jaarlijkse “Fiesta de la Primavera”, het festival van de lente! Olijf- en sinaasappelboomgaarden vormen de setting van het feest waar verschillende activiteiten gehouden worden. Lokale bevolking, kunstenaars en muzikanten, maar ook toeristen en toevallige voorbijgangers komen er samen. 

Onder de sterrenhemel

Wanneer de avond valt en de koelte van de zee het eiland in slaap wiegt, wil je natuurlijk de Ibiza ervaring compleet maken. Overnacht in de mooiste boetiek hotels, ervaar het meest trendy logement of dompel je onder in de hippie stijl van het eiland. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Wij helpen u graag verder om uw verblijf onvergetelijk te maken en geven tips van locals of van onze eigen ervaring. 

Kom gerust langs voor meer informatie! 

Hasta luego! 

Nathalie

Nathalie

Nathalie | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Luxe-en expeditiecruises, safari’s in Afrika & rondreizen op maat

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Ibiza in de lente