Ijsland

Ijsland, een niet te missen reisbestemming in Europa!

Ijsland is “is het land van vuur en ijs”. De Ijslandse natuur is buitenaards en adembenemend. Gletjsers, geisers, walvissen en warmwaterbronnen heten u van harte welkom.

The Golden Circle

De hotspot van Ijsland is de Golden Circle: gevormd door drie spectaculaire natuurverschijnselen: Gullfoss-waterval, het geisergebeid en het nationaal park Þingvellir. 

Gullfoss is een impressionante én instagramwaardige waterval. Vanuit Hvítárvatn meer stort de waterval 32 meter naar beneden om uiteindelijke terecht te komen in de Atlantische Oceaan. 

Geysir dankt zijn naam aan de originele geiser, waar die is gelegen. Geysir zelf is niet meer actief maar Strokkur die zich vlakbij bevindt, spuit elke tien minuten enorme hoeveelheden water de lucht in. Samen maken ze deel uit van een groot gebied met nog andere bronnen. 

Þingvellir is een nationaal park. Prachtig om door te wandelen, maar je kan er evengoed duiken in de kloof Silfra. 

Blue Lagoon

Ontstaan uit geothermisch verwarmd zeewater kan je in het zuiden van Ijsland de Blue Lagoon bezoeken.  De verwarmde open air spa is het ideale moment om na een uitputtende wandeling in Þingvellir te ontspannen. Het water er is er tussen de 37 en de 40 graden en voelt er zacht aan. 

Reykjavik

De hoofdstad van Ijsland is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is een kleine, hippe stad en kan je gemakkelijk te voet verkennen. Er zijn een heleboel bezienswaardigheden die je zeker gedaan moet hebben, zoals de Hallgrímskirkja kerk, een bezoek aan het stadhuis of echte Ijslandse hotdogs eten. Bij het wereldberoemde kraam van Bæjarins Beztu Pylsur vraag je eentje met alles erop en eraan, dat is pas smullen! 

Bieke

Bieke | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Groene bestemmingen, verkennend roadtrippen & eigenzinnige à la carte-reizen.

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Ijsland