Iran

Reizen in Iran, dat is verrassend gastvrij! Iran laat je genieten van een waaier aan pareltjes die je nooit zal vergeten!

Iran is misschien niet het eerste land dat bij je opkomt wanneer je vakantieplannen maakt. Maar je zal hier de reis van je leven meemaken. Het land in West Azië combineert het mooiste van twee werelden. Je vindt hier prachtige Perzische details terug maar ook ongerepte natuur.

Het onbekende en ietwat onbeminde Iran is van A tot Z een droom van een reisbestemming. Dit goed bewaarde geheim weet als geen ander land toeristen van harte te verwelkomen, het lekkerste eten op tafel toveren en de prachtigste plekjes onthullen. De bakermat van onze geschiedenis begint hier, niet moeilijk dat het land zo rijk is aan cultuur en geschiedenis. Een rondreis door het vroegere Perzië toont je de beste bewaarde schatten. 

Miljoenenstad: teheran

De hoofdstad van Iran is Teheran. In de stad waar het Golestanpaleis de meest bekende bezienswaardigheid is, geniet je van de pracht en praal van de architectuur. Gecombineerd met de mooie tuinen is dit een leuke plek voor inwoners van de stad en toeristen om elkaar te ontmoeten. 

Wil je een panoramisch overzicht van de stad neem dan de kabelbaan in het Alborz-gebergte. 
Schrik trouwens niet van de verkeersdrukte. Verkeerslichten, zebrapaden en kruispunten lijken er niet te bestaan! Auto’s en voetgangers worden er een geheel! 

Unesco werelderfgoed: abyaneh

In dit Perzische sprookje komen al je dromen waar. Gebouwd in roodbruine klei is dit dorp dat gebouwd is aan de voet van het Karkas berg een absolute must tijdens je rondreis in Iran. In het schilderachtige dorpje wonen ongeveer 400 mensen die allemaal leven volgens de traditionele gebruiken. En dat is net wat dit zo speciaal maakt. De vrouwen gaan gekleed in prachtige kleurrijke kleding terwijl de mannen juist schuilgaan onder zwarte kledij. 

Kashan

Omdat Iran voornamelijk bestaat uit woestijngebied vormt de Tuin van Fin in Kashan het paradijs of een oase. In de tuin kabbelt vers bronwater door kanaaltjes en zorgt het voor verkoeling. Breng ook zeker een bezoek aan de Agha Bozorgmoskee die gebouwd werd in de 18e eeuw.  Je kan ook van hieruit Abyaneh bezoeken. 

Isfahan en Yazd

Het mooiste plein van de wereld en het Ali Qapoupaleis zijn adembenemend. Het paleis telt zeven verdiepingen maar dat lijken er maar vijf. Dat werd speciaal zo gedaan om de koning te beschermen. Geniet hier zeker ook van een lekkere lunch met traditionele ingrediënten, bereid door gastvrije families. 

Als je naar Yazd rijdt, doorkruis je steppegebied en stop je in Nai’n om de Vrijdagmoskee te bezoeken. Yazd zelf is een echte woestijnstad met een binnenstad waar er veel typische restaurantje, theehuizen en winkeltjes hebt. 

Shiraz en Persepolis

Deze reis kan niet beter eindigen dan in Shiraz met een bezoek aan Persepolis. Dit is de pracht van het Perzische Rijk.  De overblijfselen liggen aan de voet van de Berg van de Genade. Door dit te bezoeken duik je even in de geschiedenisboeken, zelf al ben je geen geschiedenisfanaat. De nederzetting werd door Darius I in het zuiden van Perzië gebouwd met de bedoeling om gasten te ontvangen, eerder dan er te wonen. 

Wil je graag meer te weten komen over deze unieke bestemming? Aarzel dan niet om ons te contacteren of spring even binnen. We helpen je graag verder. 

Bieke

Bieke | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Groene bestemmingen, verkennend roadtrippen & eigenzinnige à la carte-reizen.

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Iran