Japan

Het mooiste van nieuwe technologieën en tradities gebruiken gecombineerd in één reis, dat is Japan. 

Japan is een en al schoonheid. Deze rondreis moet op ieders verlanglijstje staan. Het biedt cultuur, natuur en avontuur. Het is de ideale afwisseling van stedelijke bezoeken met historische verhalen en natuur met bloesems en hoge bergtoppen. 

Tokyo: metropool met diversiteit

Onze fantastische rondreis door Japan startte in Tokyo. Wat een ongelofelijke metropool met een geweldige diversiteit. Van hoogbouw tot de eerste Japanse tempel die we bezochten, prachtige parken, drukke vismarkten maar ook Omotesando, het Champs-Elysées van Tokyo met alle gekende kledingmerken. In Tokyo zijn we ook iets gaan drinken in een ‘cat café’! Dat is een van de dingen die wij lang niet kenden in Europa en naar ons zijn overgewaaid van Japan. 

Vanuit Tokyo vertrekken wij met de Shinkansen, het netwerk van hoge snelheidstreinen in Japan, op onze treinreis, ongelofelijk! Geen enkele trein heeft vertraging en de mensen zijn enorm gestructureerd. Op het perron staat een aanduiding waar de deuren van de trein komen en iedereen wacht mooi in de rij. Hoewel ze hier met veel meer zijn, kennen ze geen gedrum om als eerste een plaats te bemachtigen! De treinen zijn kraaknet, er is plaats voor bagage en er zijn zelfs stopcontacten in de stoelen. Ideaal voor een langere treinrit en met onze ‘Bentobox’ waren we verzekerd van een heerlijke lunch.

Onthaasten in waterbronnen en de Japanse Alpen

Na Tokyo reizen we naar Minakami. Een afgelegen plaats in de Japanse bergen waar we naar Takaragawa Onsen gingen. Deze Onsen met warmwaterbaden was een typisch Japanse ervaring. Bij aankomst moest je je schoenen afgeven, die kreeg je pas terug bij de check-out. Ook onze kledij werd aangepast, we kregen allemaal een yukata. Letterlijk vertaald is het Japanse badkleding gebaseerd op kimono. Slapen doen we op tatami matten en het eten dat we ’s avonds voorgeschoteld krijgen is subliem. Een echte aanrader. 

Na een nachtje baden en volledig ontspannen, reizen we verder naar Takayama. Takayama ligt in de Japanse Alpen en is gekend voor zijn typische houten huizen. In de meeste hiervan zijn winkels. Dit was was de ideale plek om saké in te slagen. Er zijn in Takayama namelijk heel veel saké brouwerijen. Vanuit Takayama gingen we ook een dagje naar Shirakawa-go. Een dorp erkend door Unesco bekend voor de typische boerderijen met rieten daken en zonde vijsjes of nagels! 

Japanse tuinen en hiroshima

Na Takayama zetten we de reis verder naar Kanazawa. In Kanazawa ontdekten we het 21st Century Museum of Contemporary Art met een stukje België erin vertegenwoordigt. The Man Who Measures Clouds is een standbeeld van Jan Fabre. We besteden maar een beetje van onze tijd aan het museum want de Kenrokuen tuin staat op onze verlanglijst. Dit is de eerste echte, grote Japanse tuin die we bezoeken. En ik kan je zeggen dat het indrukwekkend was! Kraaknet en tot in de puntjes verzorgd. Aangezien we in de periode maart/april zijn geweest, en dus de tuinen bezochten in de bloesemperiode stond alles in bloei, wat een zéér mooi effect gaf! Na Kenrokuen bezochten we ook voor het eerst een Japans kasteel. Cultuur en natuur allemaal in één boeiende reis. 

Na Kanazawa spoorden we verder naar Hiroshima. Dit is voor mij een van de absolute hoogtepunten van deze reis. In Hiroshima hangt een zeer bijzondere sfeer. Alles draait er rond vrede en het is de moeite waard om hier even stil te staan in de dagelijkse rush van het leven. Er is de A-bomb dome waarboven de bom ontplofte, het vredesmuseum alsook het vredespark, dat moet je zeker bezoeken. Je wordt er stil van! Vanuit Hiroshima bezoeken we ook een dag Miyajima, een eiland voor de kust van Hiroshima. Hier vindt u de prachtige Torii gate, een Japans icoon. Het eiland is heel leuk om een dag te spenderen. Er lopen herten vrij rond en een beklimming van Mount Misen is ook de moeite!

 

Kyoto

Na Hiroshima zakken we af naar Kyoto. Terwijl ze in Tokyo de lucht inbouwen, is er in Kyoto ruimte voor  lage en zeer uitgestrekte gebouwen. Hier zijn ongelofelijk veel mooie plaatsen en bezienswaardigheden, bijna te veel om op te noemen… Kinkaku-ji , de Gouden tempel en Ginkakuji de zilveren tempel, het Arashiyama district met onder andere het Bamboo Forest, Philosopher’s path, Keage incline, Nishiki Market, Imperial Palace, Kiyomizudera, Inari, … Hier heb je echt meerdere dagen nodig! Om het toch wat afwisseling te geven, gingen we ook een dagje naar Osaka. Osaka is een beetje het Las Vegas van Japan met veel speelhallen, winkels en vooral de typische neon verlichting. ’s Avonds is Osaka zeker de moeite en vanuit Umeda Sky Building heb je een prachtig panoramisch zicht op de stad. 

Als laatste stop gingen we nog naar Hakone om Mount Fuji te bezichtigen. Helaas hebben de bekende bergtop niet gezien vanuit Hakone maar wel op de trein! Aangezien de bloesem in volle bloei stond in Tokyo, zijn we van hieruit ook nog een avond terug geweest naar Ueno Park. Wauw, alle bomen stonden in volle bloei, ongelofelijk mooi!

Onze Japan reis was een geweldige mix van culturen, natuurpracht en dat allemaal met de Shinkansen, een reis om nooit meer te vergeten en hopelijk ooit nog eens te mogen overdoen!

Mount fiji

Onze laatste stop is in Hakone om Mount Fuji te bezichtigen. Helaas hebben de bekende bergtop niet gezien vanuit Hakone maar wel op de trein! Aangezien de bloesem in volle bloei stond in Tokyo, zijn we van hieruit ook nog een avond terug geweest naar Ueno Park. Wauw, alle bomen stonden in volle bloei, ongelofelijk mooi!

Onze Japan reis was een geweldige mix van culturen, natuurpracht en dat allemaal met de Shinkansen, een reis om nooit meer te vergeten en hopelijk ooit nog eens te mogen overdoen! Of aan jou te vertellen in geuren en kleuren! Kom gerust eens langs voor meer informatie en advies. 

Tina

Tina | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Afrika, Japan, cruises, Caractère beleefreizen & Club Med

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Japan