Java & Bali (Indonesië)

Een rondreis in Java en Bali moeten op je bucketlist staan. Ze tonen het beste van Indonesië.

Op het eiland Java zijn de bekende vulkanen Bromo en Merapi merkwaardige bezienswaardigheden. Unesco werelderfgoed kan je hier ook bezoeken. Op het eiland Bali heb je dan weer meer tempels met water en prachtige stranden.

Indonesië - Ijen

Jogyakarta

De reis naar Jakarta en vervolgens naar Jogyakarta zijn lang maar heel relaxed als je vliegt met Garuda Airways. De stewardessen zijn Indonesisch, heel erg vriendelijk, het eten is lekker en je hebt erg veel ruimte. Bij aankomst wacht Nono, onze gids voor de komende dagen ons op. Op weg naar het hotel, Hyatt Regency Jogykarta, krijgen we al een heleboel geschiedenis van het land te horen. 

We bezoeken de bruisende stad Jogyakarta in al haar rep en roer. Voorbij rijdende motoren met een heel gezin erop, begrafenissen langs de kant van de weg en veel ambiance! We brengen vandaag een bezoekje aan Borobudur. Dit is een gigantisch complex waar jaarlijks duizenden mensen samen komen om te bidden of om te bezoeken. Het staat bovendien op de lijst van werelderfgoed en vanop de bovenste verdieping heb je een prachtig uitzicht op de omringende vulkanen. 

We lunchen in het Aman hotel waar we een adembenemend zicht hebben op Borubudur. In dit hotel worden we echt in de watten gelegd met lokaal eten en vriendelijke bediening. Wanneer we terug rijden stoppen we langs bananenbomen, rijstvelden en we proeven ook citroengras dat we zelf plukten. 

De volgende dag bezoeken we Prambanan. In tegenstelling tot Boruburdur die boedhistisch is, is deze tempel hindoeïstisch. Daarom moeten we hier een doek rond onze heupen dragen die het onderste en het bovenste, rein en onrein, van elkaar scheidt. Het complex bestaat uit zestien tempels waaraan telkens een verhaal is verbonden. En Nono, onze gids, kan ze allemaal vertellen! 

Vervolgens bezoeken we het paleis van de Sultan en zijn waterpaleis waar hij al zijn vrouwen mee naartoe nam. 

Mount Bromo

De volgende dag nemen we afscheid van Nono en zetten we onze reis per trein verder richting Mount Bromo. Wanneer we aankomen in Jombang ontmoeten we onze nieuwe gids, Ko, die ons zal rondleiden in deze regio. We lunchen in een super lokaal restaurant met de plaatselijke bevolking… en dat brengt het nodige gelach en foto’s met zich mee. Het lijkt wel alsof wij hier een bezienswaardigheid zijn. We slapen ook in een lokaal hotelletje, Java Banana Lodge. Hier hebben ze een eigen moestuin waar we een rondleiding krijgen. 

We slapen goed want de volgende nacht staan we erg vroeg op om de vulkaan Mount Bromo te beklimmen. We hadden gehoopt om de zonsopgang te zien maar beklimmen de berg in de regen. Niet erg want onderweg komen we lokale bewoners tegen die ons thee geven en gefrituurde bananen. We dalen af om dan de andere kant weer naar boven te gaan zodat we zicht hebben op de vulkaan. Dit keer niet te voet, gelukkig, maar nemen we een paardje. 

Mount Ijen & Munduk

Na een heerlijke nacht in het prachtige Ijen Resort waar je eindeloos uitzicht hebt op de rijstvelden, beklimmen we de vulkaan Mount Ijen. Een wandeltocht van drie kilometer op een steile vulkaan brengt ons tot in het kratermeer omringd met lavastenen. Locals dragen deze stenen heel de dag lang naar beneden om te verkopen. Hier eindigt onze reis in Java, na deze trektocht nemen we de ferryboot naar Bali om nieuwe ontdekkingen te doen. 

Onze eerste nacht op Bali brengen we door in een prachtig hotel, Munduk Moding Plantation Nature, waar je eindeloos kan genieten van het uitzicht op drie vulkanen. Bezoek in Munduk ook zeker de Twin Lakes. 

ubud & Jimbaran

Ubud is een ge-wel-di-ge stad! Je hebt er haast te weinig tijd om alles te zien. Wij bezochten de houtsnijfabriek, monkeyforest, we deden een ritje op olifanten en bezochten Pura Titra Empul. Dit is een prachtige tempel waar water uit de grond komt en waar dagelijks honderden bewoners komen bidden door het hoofd onder het water te dompelen en offers te doen. We sluiten deze dag af in ons hotel, Komaneka At Bisma, met een deugddoende massage aan de rand van de jungle. Dit is echt vakantie. 

De volgende dag is het tijd voor wat meer avontuur. We gaan raften en doen dat met een super enthousiaste gids Martin. Zo ontdekken we het leven in de jungle door de rivier af te varen die erdoor passeert. Martin maakt flauwe mopjes door te zeggen dat er slangen in het water zitten, twee minuten later kantelt de boot en hebben we schrik zoals kleine kinderen… Maar er zitten helemaal geen slangen in het water. 

We sluiten ons verblijf in Ubud af met een bezoek aan Pura Tanah Lot. Een tempel in de zee… je moet dus eerst door de zee wandelen om de tempel te kunnen bereiken. Een unieke ervaring en echt de moeite ondanks de vele toeristen. 

We sluiten deze vakantie af met enkele nachten in Four Seasons Jimbaran Bay waar we terugblikken op een onvergetelijke vakantie. 

 

Nathalie

Nathalie | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie
Antarctica, Luxe- en expeditiecruises, ​ safari’s in Afrika & rondreizen op maat

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Java & Bali (Indonesië)