Lange weekends in mei: Marrakesh

Het is bijna zo ver, de maand mei met al haar lange weekends! Ideaal voor een citytrip naar Marrakesh, een weekendje Parijs, of een gezellig weekendje aan de Belgische kust.  Ontdek hier alvast onze tips voor een geslaagd tripje naar Marrakesh. 

Souks_Brasschaat Travel
Kameel_Brasschaat Travel

Duizend-en-één-nacht

Bruisende souks, een overvloed aan exotische geuren en kleuren, duizelingwekkende straatjes, een warm en hartelijk volk, folklore muziek… welkom in Marrakesh.
De stad van koninklijke riads, unieke architectuur, lekker eten, van duizend-en-één-nacht.

Plan je overnachting in een riad. Ze zijn onmiskenbaar in de stad en typeren je bezoek! De afgelopen jaren werden traditionele herenhuizen, vaak met rode bakstenen, omgebouwd tot kleine boutiek hotelletjes.  Ze stralen een romantische sfeer uit dankzij de unieke ligging in het hart van de stad. Een oase van rust,  door de centrale binnentuin waar water van een fonteintje kabbelt of 9door de geborgenheid aan planten heb je echt niet het gevoel dat je in een drukke stad vertoeft. 

Onze aanraders: Riad Sakkan of Riad Soumaya.

Riad_Brasschaat Travel
Les Jardins Marjorelles_Brasschaat Travel

Souks and more

We houden van de drukke sfeer aan het Djemaa El Fna-plein. Kijk, luister, proef en geniet. Laat je meeslepen door de lokale gidsen naar de achtergelegen souks: traditionele Arabische markten waar je verloren loopt tussen kraampjes, verkopers, riads, pleintjes… Een bedwelmende mix van kleuren, geuren en geluiden waar je urenlang kunt rondstruinen. Onze favoriet zijn de pleintjes met dakterrassen waarvan je prachtig zicht hebt op de stad. 

Het historische centrum van Marrakesh kent nog vele geheimen zoals de prachtige paleizen, de vele hammams, musea voor lokale klederdracht, de Koutabia moskee en nog zoveel meer. Neem er zeker twee dagen voor uit om alles te bezoeken. 

Botanische tuinen en architectuur

De levendigheid van de stad staat in contrast met de rust en geborgenheid van de tuinen. De kleurrijke muren en de vele exotische planten bieden een welgekomen afwisseling tegen de warmte van de rode bakstenen muren van de stad. Onze aanraders: Les Jardins Majorelles, De Menara tuinen en Le Jardin Secret. 

We houden ook van de gevarieerde architectuur in Marrakesh. De afwisseling tussen charmante en kleinschalige huizen enerzijds en grootse architectuur zoals het museum van Yves Saint Laurent anderzijds zijn impressionant om zien! Breng ook zeker een bezoek aan het Mamounia hotel… 

We geven je graag meer tips en we tonen met plezier onze foto’s! 

Tot op kantoor!  

Nathalie

Nathalie

Nathalie | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Luxe-en expeditiecruises, safari’s in Afrika & rondreizen op maat

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Lange weekends in mei: Marrakesh