Livigno: winter- en zomerparadijs

Feel the Alps… Net over de Zwitserse grens in de provincie Sondrio ligt het pittoreske dorpje Livigno. Het hartje van Livigno, gelegen in het uitgestrekte dal, baadt tussen de twee bergflanken. In de zomer combineer je (culinaire) wandel- en fietsroutes met waterpret. Op de latten… in de winter. En bovendien is het gezellige dorpje taxvrij. 

Livigno Viewpoint
Livigno Carosello

De Alpen met een Italiaans tintje

Na een autorit van zo’n negen uur, op de trein en door de tunnels, kom je al aan in het hart van de Italiaanse Alpen. Het voorjaarszonnetje gidst je naar een van de terrasjes in het dorp. De bergachtige sfeer en de Italiaanse geuren, kleuren en smaken zijn de start van een hartverwarmende vakantie. 

Livigno is dé bestemming bij uitstek voor families, vrienden, wintersportliefhebbers, wandelaars maar ook zij die graag plaveien langs de winkeltjes of graag een stapje in de wereld zetten.  Ideaal in de winter, én de zomer.

Ga voor sport en buitenlucht op de latten in de winter, met een welverdiend quality time moment in de wellness of voor de liefhebbers een klassieke après-ski aan het einde van een dag op de piste. Livigno telt zo’n 115km pistes, van groene tot zwarte.  

Maar ook tijdens de zomermaanden is Livigno een gegeerde bestemming. Watersporten aan het Lago di Livigno, wandel- en fietstochten, of probeer het avonturenpark Larix. 

Livigno Lunch
Livigno Aperitivo

La Cucina Italiana

Italië dat is altijd lekker eten. De klassieke Italiaanse keuken is hier overal terug te vinden, op z’n best! Met het idyllische landschap op de achtergrond zijn de traditionele en kleurrijke hutjes Baita of de kleinschalige Tea’s de moeite om uit te proberen. 

Er werden intussen zo’n vijftal culinaire routes, tussen de 2,4km en de 10,2km op de kaart gezet. Zo combineer je inspanning met ontspanning. 

Belastingsvrij winkelen

Verhalen van weleer doen de ronde dat de persoon die de belastingen moest innen op een mysterieuze wijze verdween. Of dat waar is of niet, parfum, wijn, zonnebrillen en andere luxe artikelen zijn belastingsvrij hier. Een extra leuke troef wanneer je hier in de buurt verblijft. 

Nog snel een weekje op de latten in Livigno boeken? De laatste weken van het seizoen geniet je er, onder bepaalde voorwaarden van een gratis skipas. Meer info bij ons op kantoor! 

Tot snel! 

Nathalie

Nathalie

Nathalie | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Luxe-en expeditiecruisesn safari’s in Afrika & rondreizen op maat

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Livigno: winter- en zomerparadijs