Maya's, Strand, Jungle & Parelwitte stranden: rondreis in mexico

Yucatan het zuidoostelijke deel van Mexico, en de bestemming van onze reis. Land van Maya’s, Cenotes, Tequila en Mezcal, de jungle, taco’s en ceviche, en een rijke historie! We laten je even dagdromen…

parelwitte stranden

Het handige aan een reis naar Yucatan of het zuiden van Mexico is dat je rechtstreeks vanuit Brussel kan vliegen op Cancun. Dat bespaart je al veel kostbare tijd die je kan gebruiken voor je reis ter plaatse! 

Parelwitte stranden, bottomless margaritas, overheerlijke en verse ceviches op het strand… dat is vakantie! De eilanden Isla Mujeres en Isla Holbox zijn bekend voor hun easy way of living en de marine uitstapjes die je kan doen. Spot walvishaaien, roggen, zwem met dolfijnen en snorkel tussen kleurrijke visjes. *

Op Isla Holbox rijden ook geen auto’s, daar is het echt go with the flow mentaliteit. Maar ook in Tulum, Cozumel en Playa del Carmen is het genieten van het « manana manana » leventje.

De kleurrijke dorpjes met hippe winkeltjes en culinaire restaurants zorgen voor veel bruisende vibes!

*wij zijn zelf geen fan van het massatourisme dat Mexico biedt voor het spotten van walvishaaien. Er zijn mooiere en natuurlijkere locatie om dit te kunnen doen. 

Bacalar: het meer met een kleurenpallet

Bacalar bevindt zich op zo’n vier uur rijden van Cancun en is een rustige stop tijdens onze reis. Het meer staat bekend voor de verschillende kleuren, ook wel de Malediven van Mexico genoemd. 

Voor wie houdt van watersporten is Bacalar het paradijs, en voor ieder ander ook! Zeilen, kiten, kayakken, snorkelen, suppen,…  Plan je uitstap naar Bacalar wel niet op woensdag want dan sluiten ze het meer zodat de biodiversiteit kan rusten. 

Maya's en de jungle

De mayastad Palenque is een van de best bewaarde mayadorpen in Mexico. Zo’n 20% van de oude stad werd door archeologen ontdekt en zichtbaar gemaakt. De overige 80% is bedolven in de jungle. We combineerden daarom ook een tocht door de jungle. We kregen tips van onze gids over het medicinale gebruik van planten, we zagen brulapen, prachtige vlinders en nog veel andere fauna en flora. 

In de buurt van Palenque heb je ook veel watervallen. Zwem erin, spring van de rotsen of geniet van de kracht van het water. 

Wie het echt graag avontuurlijk heeft kan een driedaagse tocht door de jungle doen, met overnachting in hangmatten. 

Indianenvolkeren in Tabasco

Onze verste stop tijdens de rondreis bevindt zich in de staat Tabasco: San Cristobal De Las Casas. De bruisende stad bevindt zich op zo’n 2200 meter hoogte. Een groot verschil met de rest van onze stops want het koelt er erg af. Maar wel de moeite waard want San Cristobal De Las Casas is het kloppende hart van de nog levende Indianencultuur. En dat merk je: kleurrijke straten, warm gebreide vesten en truien en veel chocolade invloeden. 

Vlakbij het stadje ligt de indrukwekkende Canyon del Sumidero. Een 1000 meter hoge kloof met een rivier die erdoorheen kronkelt. Bewonder de canyon vanop een van de miradors, of neem een bootje en bekijk het natuurfenomeen van op het water. 

koloniale invloeden

Wanneer je door Yucatan reist, dan stop je ongetwijfeld in de steden Mérida, Campeche en Valladolid.  De drie steden worden getypeerd door dezelfde stijl maar zijn soms minder goed onderhouden. Mérida is de hoofdstad van Yucatan maar onze voorkeur gaat naar Valladolid. 

Valladolid is een gezellige stad die heerlijk authentiek aanvoelt en waar je de koloniale invloeden niet kan negeren. Mooie straten met kleurrijke panden, een centraal park met bruisende samenkomsten, hippe winkeltjes en gezellige barretjes. 

Maar het beste is de locatie. Vanuit Valladolid kan je cenotes bezoeken, de bekende tempel van Chichén Itza en de kerk van Uayma ligt ook vlakbij. We bezochten ook een tequila distillerie en konden een tasting meepikken. Absoluut de moeite wanneer je door Mexico reist. 

We geven je graag meer tips en we tonen met plezier onze foto’s! 

Tot op kantoor!  

Nathalie

Nathalie

Nathalie | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Luxe-en expeditiecruisesn safari’s in Afrika & rondreizen op maat

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Maya’s, strand, jungle en parelwitte stranden: twee weken Mexico