Parijs: een weekend in de betoverende stad

Parijs, de stad van liefde, kunst en elegantie. 

Tijdens een drie daagse Parijs doen we culturele ontdekkingen, genieten we van culinaire hoogstandjes en gezellige momenten aan de oevers van de Seine.

Elegante Avonturen

Met de trein vanuit Antwerpen of Brussel ben je op enkele uren in Parijs, en start de citytrip in de stad van de liefde en cultuur.

Sinds maart 2022 werd het modehuis van Christian Dior geopend. Een absolute toegevoegde waarde voor Parijs, haar bewoners en liefhebbers van cultuur en mode. De kunst en de geschiedenis die worden tentoongesteld, zijn een eerbetoon aan de modeontwerper Christian Dior en zijn opvolgers.

Het museum is gelegen in de luxueuze winkelstraat, waar je de prachtige schilderachtige gebouwen hebt die Parijs typeren. We slenteren door de straten en houden halt in een van de gezellige bistro’s op de hoek van de straat.

Kunst, cultuur en flaneren

Fondation Louis Vuitton werd in 2014 geopend als een ode voor Louis Vuitton en herbergt jaarlijks verschillende tentoonstellingen van wereldbekende kunstenaars. Een architectonisch meesterwerk gevuld met kunst en creativiteit. Het museum is gelegen in het Bois de Boulogne en biedt een uniek uitzicht op Défense en de Eifeltoren. De tentoonstelling deze maand is die van Warhol x Basquiat, een bijzonder creatief duo uit de Verenigde Staten.

Met het busje van Louis Vuitton brengt ons terug richting de Arc De Triomph waar onze wandeling richting de Notre Dame start. Vervolgens dwalen we door de smalle straatjes van de Rive Gauche en genieten we van boetiekjes en cafés. Het befaamde warenhuis Le Bon Marché ligt op onze weg.

We duiken in de artistieke sfeer van de Marais, slenteren we door de straten van de lokale buurt en dineren in een lokale bistro waar we klassieke Parijse gerechten proeven.

Culinaire hoogstandjes

We slapen lekker uit en brunchen in de woonwijk Anvers. In het parkje spelen kinderen, joggers, koffie take-away… Een ontspannen zondagse sfeer. We maken een wandeling richting de Seine langs de Bibliothèque Richelieu, het Louvre, we drinken een koffie in de Tuilerie. We wandelen langs de Seine naar Paris Plage en snuiven de lokale sfeer op, laten onze voeten rusten aan een barretje.

We blikken terug op een onvergetelijk weekend met nieuwe ontdekkingen.

Onze tips

Restaurants | Les Fistons, Le Dome, Brutus, Constantia, Le 17.45, Tonton des Dames, Le Chardon, Petit Bao…

Activiteiten | Sainte Chappelle, Musée de l’Orangerie, Musée Galerie Dior, Palais Galiera, Fondation Louis Vuitton,  Bourse de Commerce, Louvre,  Grand Palais Éphémère,  Tour Montparnasse (rooftop),  Levallois Perret,  Sacré Coeur, Musée Rodin,  Palais de Tokyo,  Institut du Monde Arabe (rooftop), Rue Crémieux, Le mur des je t’aime, Parc Monceau, Jardin du Luxembourg, Place Vendome, Canal St Martin, Parc des Buttes Chaumont,  Place des Vosges,  Montmartre, Père Lachaise, Jardin du Palais-Royal, L’Opéra Garnier, Musée d’Orsay, Galerie Lafayette (+ rooftop), Petit Palais (+ jardin/café), Grand Palais, Invalides, Arc de Triomphe, Mosquée de Paris (+ jardin/café),  Jardin des Plantes,  Le Bon Marché, Musée de la Vie Romantique (+ jardin/café), Tour en bateau sur la Seine,  Marcher le long de la Seine, Place Dauphine, Musée Picasso, Le Marais, Atelier des Lumières, Catacombes, Panthéon, La Défense…

Nathalie

Nathalie

Nathalie | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Luxe-en expeditiecruisesn safari’s in Afrika & rondreizen op maat

Tina

Tina | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Afrika, Japan, cruises, Caractère beleefreizen & Club Med

Iris

specialisatie

Tropische bestemmingen, rondreizen op maat in Azië, vakantie met kids & cruises

Bieke

Bieke | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Groene bestemmingen, verkennend roadtrippen & eigenzinnige à la carte-reizen.

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Parijs in de zomermaanden