Lange weekends in mei: Parijs

Het is bijna zo ver, de maand mei met al haar lange weekends! Ideaal voor een citytrip naar Marrakesh, een weekendje Parijs, of een gezellig weekendje aan de Belgische kust.  Ontdek hier alvast onze tips voor een geslaagde driedaagse in Parijs.

Tour Eiffel_Brasschaat Travel
Café_Brasschaat Travel

Paris, ville d'amour

Of je nu al tientallen keren in Parijs geweest bent, of het je eerste ervaring is, een paar dagen Parijs zijn toch altijd magisch. Romantisch met twee, of hip met vriendinnen? 

Een deugddoend lentezonnetje en de Japanse kerselaar in bloei zijn de context voor ons weekend Parijs. We huren elektrische fietsen via Dott die ons door de hele stad brengen. We besparen veel tijd omdat we minder moeten wandelen en we kunnen zo de bruisende sfeer van de stad opsnuiven zonder de metro in te moeten. 

De Eiffeltoren, Musée D’Orsay, Montmartre en de Moulin Rouge, deze bezienswaardigheden staan uiteraard allemaal op de planning. Maar we voegen een vernieuwende schwung toe aan onze reis en bezoeken hippe plekjes. Denk maar aan La Fondation Louis Vuitton, Palais de Tokyo en één van de Passages zoals Galérie Vivienne krijgen extra aandacht. 

Place_Brasschaat Travel
Montmartre_Brasschaat Travel

Slenteren en dineren

Vergeet ook niet even pauze te nemen, en hand in hand door de romantische straatjes te slenteren. Ontdek charmante winkeltjes, kleine parkjes en culinaire barretjes. 

Kende je La Promenade Plantée al? En weet je waar je de beste fruits de mer eet? Parijs, dat betekent ook vintage shoppen in Le Marais… 

Onze tip? Reserveer bij Girafe Paris, en dineer op het terras met zicht op de Eiffeltoren. 
Picknicken aan La Place des Vosges of Le Jardin De Luxembourg.  Muzikale en artistieke vibes kan je gaan opzoeken aan het Quartier Latin, neem kleurrijke foto’s in La Rue Crémieux. 

Wil je graag meer tips? 

A bientôt! 

Nathalie

Nathalie

Nathalie | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Luxe-en expeditiecruisesn safari’s in Afrika & rondreizen op maat

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Lange weekends in mei: Parijs