Duurzame Cruise met Ponant

Expeditie naar Île de Beauté

30 mei 2022. In Nice verlaat je het vasteland voor een 8-daagse ontdekkingsreis in wijzerszin rond de wilde en ruwe kusten van Corsica. Het gezelschap: een expeditieteam van ornithologen, historici en andere experten en wetenschappers. Het schip: de luxueuze en technologisch geavanceerde Le Bougainville. De beste omstandigheden dus om de geheimen die zich achter de rotsformaties van Corsica schuilhouden, te ontrafelen. En met wat geluk ook tuimelaars, grienden en walvissen te spotten.
 
Citadel in het noorden

In Saint-Florent zet je voor het eerst voet aan wal. In de holte van de gelijknamige golf in het noorden van Corsica. Baai en badplaats worden gedomineerd door de citadel van deze oude Genuese stad. Aan de westelijke punt van de golf: de ruïnes van Torra di Mortella, een verdedigingsfort dat de republiek in de 16e eeuw tegen indringers moest beschermen.

 
Drakengrot

Ook Bonifacio is spectaculair. De oude vestingstad lijkt haast in zee te storten, maar weet zich nog net vast te klampen aan het alleruiterste puntje van Zuid-Corsica.

Daarna nemen de expeditieleden je mee naar enkele zeegrotten, de habitat van valken, papegaaiduikers en gierzwaluwen. Voorbij de kalkstenen kliffen betreed je daarna de grot van Sdragonatu. In de spleet van het dak van deze ‘drakengrot’ herken je de vorm van het eiland.

Schijnbaar stuurloos
Zo’n 11 km zuidwaarts liggen de Lavezzi-eilanden. Onbewoonde eilanden van graniet, schijnbaar stuurloos op drift in de smaragdgroene zee. Dit natuurreservaat herbergt heel wat zeldzame, wilde bloemsoorten. Waarnemingen die je op deze plek in je logboek hoopt vast te leggen: gele hoornpapaver en witte zeenarcis.

De wind als beeldhouwer
Geniet van uitzonderlijke uitzichten over de kalkstenen kusten aan de Golf van Santa Manza en zet koers naar Roccapina. De bijzondere rotspieken zijn een soort sculpturen van de wind, in de vorm van dieren en mensen. Een rotsformatie in de gedaante van een liggende leeuw op de top van een rotspunt is hier een van de beroemdste grillen der natuur.

De Sanguinaires-archipel bestaat uit uitkijkpunt Pointe de la Parata en vier vulkanische eilanden. Op Mezu Mare, het grootste van de vier, bespeur je een rijkdom aan erfgoed, waaronder het seingebouw uit 1865. In het westen verken je ongerept schiereiland Revelatta en Calvi, hoofdstad van de Balagne-regio.

Prijs op aanvraag

Contacteer ons

Reisaanvraag

Duurzame Cruise met Ponant