Paasvakantie in Sri Lanka

Rondreis in Sri Lanka tijdens de paasvakantie - Brasschaat Travel

Uit het aanbod van Tooku

Paasvakantie in Sri Lanka

Rondreis in Sri Lanka tijdens de paasvakantie - Brasschaat Travel

Uit het aanbod van Tooku

Prijs

Vanaf € 2.650 p.p.

Onder voorbehoud van beschikbaarheid van hotels en vluchten

Datum

Van 05.04.2020 t.e.m. 16.04.2020 (Paasvakantie)

Duur van de reis

12 dagen

Staat deze prachtige bestemming al op je bucket list? Stel je droom niet langer uit en ontdek magisch Sri Lanka tijdens aanstaande paasvakantie! Je privé gids/chauffeur neemt je mee langs de mooiste plekjes van het eiland tijdens deze 12-daagse rondreis.

Bovendien logeer je ook nog eens in uitstekende vier- en vijfsterrenhotels. Kan je maar moeilijk kiezen tussen cultuur of natuur? Geen probleem, want deze rondreis biedt het beste van twee werelden: oude koningssteden wisselen moeiteloos af met prachtig groen heuvelland en ook een jeep safari doorheen het Yala Nationaal Park mag niet ontbreken!

Reisschema

 • Dag 1: Brussel
  Vandaag neem je de internationale vlucht van Brussel naar Colombo.
 • Dag 2: Colombo – Negombo (D)
  Deluxe hotel: Heritance Negombo
  Welkom in Colombo! Na het onthaal op de luchthaven vertrek je naar Negombo. Je bezoekt het stadje met haar levendige vismarkt en begrijpt meteen waarom het bekend staat als het hart van de visindustrie. Hierna kom je tot rust in het hotel om de volgende dag je ontdekking van de Parel van de Indische Oceaan verder te zetten.
 • Dag 3: Negombo – Dambulla – Kandalama (O,D)
  Deluxe hotel: Heritance Kandalama
  Na het ontbijt pak je opnieuw je koffer in en begeef je je richting Dambulla. Hier vind je de vermaarde Gouden Tempel die behoort tot de meest indrukwekkende grottempels van het land. De weg naar boven bewandel je niet alleen: aapjes in overvloed! Hierna rijd je door naar Kandalama waar je incheck in het hotel, gelegen aan het Kandalama Reservoir.
 • Dag 4: Kandalama: Sigiriya & Polonnaruwa (O,D)
  Deluxe hotel: Heritance Kandalama
  Vroeg uit de veren want vandaag beklim je de indrukwekkende Sigiriya rots! Dit iconische plaatje komt je ongetwijfeld bekend voor. Bij helder weer heb je vanop de top een prachtig uitzicht over de omringende jungle. Hierna ontdek je Polonnaruwa, de tweede oudste koningsstad van Sri Lanka, per fiets. Deze 11e-eeuwse stad lag meer dan 600 jaar verscholen in de tropische jungle en straalt nog steeds een mysterieuze sfeer uit.
 • Dag 5: Kandalama: Anuradhapura (O,D)
  Deluxe hotel: Heritance Kandalama
  Vandaag staat helemaal in het teken van boeddhisme. Je verkent Anuradhapura, de eeuwenoude hoofdstad van de koningen van Ceylon. Ontdek de verschillende duizenden jaren oude ruïnes die verscholen liggen tussen dagoba’s en vroeger aangelegde vijvers.
 • Dag 6: Kandalama – Matale – Kandy (O,D)
  Superior hotel: Earls Regency
  Na het ontbijt verlaat je Kandalama en rijd je naar Kandy. Onderweg breng je een bezoek aan de bekende kruidentuinen van Matale. Je leert meer over de verschillende kruiden en begrijpt meteen waarom Sri Lanka zoveel verschillende variaties kent van haar nationale rice & curry. Eenmaal aangekomen in Kandy verken je de stad. Je maakt een ritje in de tuktuk rond het meer en bezoekt de bekende Tempel van de Tand. s’ Avonds staat je nog een leuke voorstelling van typische dansen te wachten!
 • Dag 7: Kandy: Peradeniya & Pinnawala (O,D)
  Superior hotel: Earls Regency
  Vandaag staat de omgeving van Kandy op het programma. Je bezoekt de botanische tuinen van Peradeniya en begrijpt meteen waarom deze behoren tot de mooiste ter wereld. Tropische plantensoorten groeien weelderig langsheen de machtige Mahawelirivier, de grootste rivier van Sri Lanka. De namiddag staat dan weer in het teken van olifanten, want je gaat naar het Pinnawala weeshuis. Hier krijg je een uitstekende kans om een groot aantal van deze beestjes van dichtbij te spotten.
 • Dag 8: Kandy – Nuwara Eliya (O,D)
  Superior hotel: Heritance Tea Factory
  Na het ontbijt ruil je het stadsleven in voor het bergachtige groene landschap van het centrale heuvelland. Schilderachtige watervallen en prachtige vergezichten kenmerken deze rit. Onderweg kan je nog genieten van een kopje pure Ceylonthee tijdens een bezoek aan een theeplantage en -fabriek. Eenmaal aangekomen maak je nog een wandeling doorheen Nuwara Eliya, een koloniaal stadje dat ook wel ‘klein Engeland’ wordt genoemd. Het centrum wordt gekenmerkt door architecturale overblijfselen van de Engelse periode: stijlvolle villa’s in Tudor stijl en Victoriaanse landhuizen leveren prachtige fotomomenten op.
 • Dag 9: Nuwara Eliya – Yala Nationaal Park – Tissamaharama (O,D)
  Superior hotel: Cinnamon Wild
  Na een lekker ontbijt ga je richting het bekende Yala Nationaal Park. De grasvlakten met hun doornachtige flora en waterpoelen doen wat denken aan de Afrikaanse bush. Je maakt een jeep safari doorheen het park op zoek naar wilde olifanten, aapjes, zwijnen, herten, waterbuffels, leguanen en kleurige vogels. Met wat geluk tref je zelfs een luipaard of sambarhert aan!
 • Dag 10: Tissamaharama – Galle – Ahungalla (O,D)
  Superior hotel: Heritance Ahungalla
  Je laatste dag in Sri Lanka staat helemaal in het teken van de prachtige zuidwestkust van het eiland. Je brengt een bezoek aan het koloniale stadje Galle waar je door het bekende Fort Galle, ooit een versterkte handelsnederzetting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, wordt gegidst. Hierna rijd je verder naar Ahungalla waar je kan genieten van de goudkleurige stranden en de kalmerende Indische Oceaan.
 • Dag 11: Ahungalla – Colombo – Brussel (O)
  Na het ontbijt en check-out ga je naar de luchthaven van Colombo voor je internationale vlucht huiswaarts.
 • Dag 12: Brussel Je komt aan in Brussel na een onvergetelijke reis!
 
Inbegrepen
 • Vluchten met Qatar Airways vanuit Brussel in Q/T-klasse
 • Rondreis met Engelstalige gids/chauffeur
 • 9 nachten superior of deluxe hotels op basis van halfpension
 • Luchthaventaksen berekend op 27.11.2019
 • Vaste afreisdatum 05.04.2020-16.04.2020
Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in Q/T-klasse met vertrek op 05.04.2020 en retour op 15.04.2020, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 27.11.2019, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de rondreis, alle inkomgelden. Aanbod onder voorbehoud van beschikbaarheid. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.

Reisaanvraag

Paasvakantie in Sri Lanka

Reisaanvraag

Paasvakantie in Sri Lanka