Roadtrippen in Kreta

Kreta is al een tijdje een populaire vakantiebestemming. Je vult er makkelijk een dag of acht met bezoekjes aan stranden, culturele uitjes, steden, wandelingen in de bergen en gewoon relaxen. Maar daar krijg je natuurlijk honger van:  we gaan smullen in taverna’s en avontuurlijk roadtrippen.

Idyllische stranden

Wat een comfort: een rechtstreekse vlucht van Antwerpen naar Heraklion met Tuifly. 

Onze reis kan starten!  De beste manier om Kreta te verkennen is met de huurwagen. Bij boeking van de huurwagen, hadden we gekozen voor de optie ‘desk at airport’.  Alles verloopt super vlot dankzij Sunny Cars. Het huurcontract ligt ingevuld klaar en we vertrekken zorgeloos dankzij de all-in autohuur.  We starten onze reis in Kapsaliana Village hotel, waar we ook verbleven.  In dit kleinschalig hotel ligt het accent op klasse en authenticiteit. Idyllisch gelegen tussen olijfgaarden en pijnbomen, een prachtige afgelegen locatie en een uitstekende keuken!  Een bezoekje aan het klooster van Arkadi mag niet ontbreken tijdens je verblijf, en dat kan je zelfs te voet doen vanuit het hotel.  Voor Kretenzers is dit klooster zowat het bedevaartsoord bij uitstek, voor hun geloof, maar vooral voor het verzet tegen de Turken.

Chania

Leuke tip: go west!  De hippe havenstad Chania met zijn strandpromenade staat vervolgens ingepland. De kleurrijke en bruisende oude haven heeft de afgelopen jaren een flinke opknapbeurt gehad.  En wat een romantiek, gewoon op een bankje gaan zitten en naar de zonsondergang kijken. 

Hello beautiful Marathi Beach, zo’n 15 minuten rijden van Chania-stad. Marathi is beschermd tegen wind en golven en maakt het samen met het zachte zandstrand ideaal om neer te ploffen in een strandstoel met een boekje en een verfrissend drankje.  We sluiten de dag af met een lekker warm zonnetje en een frisse Griekse salade: de eenvoud zelve met ingrediënten als tomaat, komkommer, olijf, ui, feta en olie. 

Roadtrippen

Rondrijden in Kreta kan best wel vermoeiend zijn door het bergachtige binnenland. Gelukkig hadden we via Sunny Cars gekozen voor de optie extra bestuurder, dat was best wel handig zodat we elkaar regelmatig konden afwisselen. We plannen een rit naar het meer van Kournas.  Het enige natuurlijke meer op Kreta.  Hier hebben we ons sportief  uitgeleefd op het water met kleurrijke waterfietsen.

 

Marmara en Plakias

Een adresje dat absoluut een bezoek verdient is Taverna Dialeskari, een eenvoudig eethuisje met een prachtige ligging.  We hebben hier de meest praktische weg gekozen namelijk een boottripje van 20 minuten varen naar de kiezelbaai van Marmara.  De baai met kristalhelder, azuurblauw water is een van de mooiste plaatsen op Kreta. In de Taverna serveren ze seizoensgebonden lekkernijen.  Wij hebben gekozen voor lam met geroosterde aardappelen.  Eindigen doe je hier met een Sfakiani pita-pannenkoek en een leuk fotomoment met de eigenaar.

 

Als afsluiter van de trip spenderen we nog een dag in Plakias.  Vanuit het noorden daal je af via kronkelige wegen naar het zuiden.  Er hangt hier een gemoedelijke sfeer. Geen luide muziek of feestjes maar focus op de zee.  Heerlijk relaxen hier, net wat we nodig hadden. 

Bieke

Nathalie

Nathalie | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Luxe-en expeditiecruisesn safari’s in Afrika & rondreizen op maat

Tina

Tina | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Afrika, Japan, cruises, Caractère beleefreizen & Club Med

Bieke

Bieke | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Groene bestemmingen, verkennend roadtrippen & eigenzinnige à la carte-reizen.

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Roadtrippen in Kreta