MS Oosterdam - Holland America line

Eind januari cruisde ik aan boord van het cruiseschip de Ms Oosterdam van de Holland America line. De Ms Oosterdam, met 1964 passagiers, kwam in 2003 in de vaart en werd in 2016 vernieuwd. 

We vaarden van Fort Lauderdale naar Half Moon Cay en stopten in Grand Turk, San Juan en St Thomas. Deze bestemmingen zijn stuk voor stuk erg uniek en fotogeniek. Het personeel aan boord is super vriendelijk en staan altijd ter beschikking. Je zal je hier zeker niet vervelen want er is een enorme waaier aan entertainment. 

MS Oosterdam - Zwembad

We varen eerst naar het 18km² eiland Grand Turk, vervolgens richting San Juan in Puerto Rico. Het historische deel van de stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is erg gezellig en charmant!  Daarna reizen we verder naar St Thomas waar in de hoofdstad Charlotte Amalie vele passagiers van de ene taks vrije diamanten winkel na de andere shopten. Ten slotte met de tender naar het exclusieve privé eiland van Holland America Line , Half Moon Cay dat in de Bahama’s ligt.  Het turquoise blauwe water is hier ongelooflijk mooi! Het gevoel dat ik in men gedachte had voor een top vakantiegevoel.

Onze kajuit is een stijlvol ingerichte veranda hut (of balkonhut ) van 20m2 , met verzorgde badkamer en  voldoende kastruimte. Indien u voorkeur geeft aan een andere type kajuit, zijn er uiteraard heel wat andere opties afhankelijk van uw wensen. Wij vinden een balkon altijd zeer aangenaam, het geeft een gevoel van ruimte en als het mooi weer is, kan je daar rustig genieten met een mooi boek of een glaasje wijn.  

Gastronomie aan boord van cruiseschepen is altijd een hot item. Holland America Line pakt uit met een variatie aan verschillende restaurants, die één voor één aan te bevelen zijn afhankelijk van uw wensen. 

In het Italiaanse Cannaletto kan u terecht voor aloude Italiaanse klassiekers. Terwijl Rudi’s Sel de Mer” dan weer de beste Franse gerechten op tafel tovert. Alle gerechten zijn er zeer verfijnd en worden er geserveerd op prachtig servies dit in combinatie met een superieure service en lekker wijnen.
U kan ook terecht in de Main Dining Room en in het Lido Market buffetrestaurant. 
En als u nog honger zou hebben, kan u naar de Dive In voor  burgers, de New York Pizza, de Grand Dutch Café en nog veel meer plekjes! 

Leuke tip: zonder extra kost kan je in je eigen kajuit genieten van een ontbijt of een lichte snack.

Entertainment aan boord van deze MS Oosterdam is erg gevarieerd en van een top niveau.
In het Lincoln Center Stage krijg je een klassiek ensemble te horen. Bij Billboard spelen twee pianisten de beste hits die je kent en leuk vindt. In BB King’s Blues Club hoor je muzikale klassiekers uit de straten van Memphis uit de boxen klinken. En op de Mainstage kan u genieten van de BBC Earth experiences, een optreden van een internationale artiest of luisteren naar een fascinerende speaker.

En als kers op de taart , is er de super vriendelijke bemanning (voornamelijk Aziaten)  met hun immer aanwezige glimlach.

Kom zeker eens langs bij ons als je zin hebt om meer te weten te komen over deze leuke cruise. We helpen je graag verder. 

Nathalie

Nathalie | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Antarctica, Luxe- en expeditiecruises, safari’s in Afrika & rondreizen op maat

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Schip MS Oosterdam – Holland America line