Rondreis Schotland

Leven van het licht en op het ritme van de natuur, tussen het ongerepte landschap en omringd door de eindeloze meren en watervallen, het grazen van de koeien en het blaten van de schapen.

Schotland is de plek waar je tot rust komt dankzij de natuur, waar je geniet van de tijd, en weer geduld leert hebben. In Schotland razen de kilometers landschap voorbij, stop je om wandelingen te maken die pittoreske foto’s opleveren bij watervallen en meren. Schotland is de plek waar regen deel uitmaakt van de ervaring en het landschap mee vorm geeft. We nemen je mee op onze zesdaagse Defender rondreis.

Scotland Defender

Edinburgh

De hoofdstad van Schotland is als het ware verdeeld in twee delen : Old Town en New Town. We moeten het niet verduidelijken dat het voor zich spreekt dat Old Town het stadsgedeelte is met klassieke gebouwen zoals de kathedraal, The Royal Mile, kleine straatjes, gezellige winkeltjes. Old Town is hoger gelegen, het is daarom een uitdaging om van New Town de wandeling aan te gaan. Geniet van een verse pint in een klassieke pub, slenter door de straten en ontdek de sprookjesachtige stad.

Onze aanraders : ga voor een fish & chips met de lunch, breng een bezoekje aan de Oxford Bar, en ga lekker dineren in het Hawksmoor restaurant.

House Edinburgh
Schotland rondreis

The Highlands

Een reis door Schotland start in de Highlands. Of je nu overnacht in de stijlvolle cottages of je met een tent rondreist, dat maakt op zich niet uit. Onze reis start in Tweedbank, een uurtje ten zuiden van Edinburgh. We pikken hier ons hotel op wielen op en starten de verkenning van het land. Niet wetende dat dit zo uniek zou zijn.

Wij rijden onmiddellijk naar het noorden richting Inverness om nadien nog noordelijker te gaan richting Lochinver, om zo weer terug te keren via The Isle of Skye, Fort William, Glencoe, Oban en uiteindelijk de wagen in Glasgow te droppen.

Het unieke aan deze tussenstops is de variëteit van het landschap, de afwisseling van de kleuren in de natuur, de charmante dorpjes en de levendige steden. Je kan uren wandelen, vogels spotten, verborgen watervallen ontdekken, kabbelende beekjes volgen terwijl je geniet van de oneindige stilte.

We maakten een overzicht van de verschillende stopplaatsen en hoogtepunten, aarzel niet om ons daarvoor verder te contacteren. We lichten graag toe waar de beste stops zijn, en hoe je er het beste kan geraken.

Isle of Skye
Old Man of Storr

Water en Whisky

Schotland is gekend voor het vele water, de ontelbare meren, beken, rivieren, watervallen. En dat water is tevens een van de basis ingrediënten voor Whisky! En dat is ook een absolute must do tijdens je reis. We stopten in Balblair, Dalwhinnie en Oban, en deden de volledige rondleiding met tasting in de laatste. 

Oban Distillery
Schotse Hooglander

Kom gerust langs bij ons op kantoor voor de volledige reisroute, kampeertips, insides over wandelingen en nog veel meer! We helpen u graag verder. 

Nathalie

Bieke

Bieke | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Groene bestemmingen, verkennend roadtrippen & eigenzinnige à la carte-reizen.

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Rondreis Schotland