Dertig dagen aan boord van Seabourn Encore

We hadden de eer om een dertig dagen rondreis te plannen voor een van onze enthousiaste reiskoppels. Rita en Paul vertrokken op vrijdag 20 januari richting Singapore om met de Seabourn Encore de Chinese Zee af te varen. Lees hieronder de hoogtepunten van deze reis en ontdek de parels uit de Chinese Zee.

Thailand - Cambodja - Vietnam

Deze reis start met twee zeedagen in de Zuid Chinese Zee langs de golf van Thailand richting Laem Chabang (Thailand). Vanuit Laem Chabang heb je de mogelijkheid om Pattaya te bezoeken of de hoofdstad Bangkok. Rita en Paul bezochten Bangkok enkele jaren geleden en kozen er daarom voor om naar Pattaya te gaan:

“De zon staat aan een blauwe hemel en de temperatuur bedraagt 33°C.  De rit met de shuttle bus duurt bijna een uur.  Pattaya is een zeer drukke stad, volgens mij zijn er geen verkeersregels.  Tussen de auto’s en pick-ups – waar men personen mee vervoert – laveren de talrijke bromfietsen.  In de straten en op het strand is het een drukke bedoening.  Honderden kraampjes, tientallen hotels en shopping centra… Veel strand, met vanzelfsprekend veel zand…”

Een van de bekende activiteiten van Seabourn is de caviar splash, op deze afvaart wordt die georganiseerd op het eiland van Koh Kood. Een luxueuze strand bbq met kreeft en de nodige champagne. Ondertussen wordt er op een surfplank kaviaar geserveerd. Ondertussen kan je ook deelnemen aan de strand- en wateractiviteiten. Fun gegarandeerd.

De volgende stop is Sihanoukville in Cambodja en vervolgens Ho Chi Minh City in Vietnam waar Rita en Paul ook op verkenning gaan:

“Ho Chi Minh City is de economische motor van Vietnam, dat  in tegenstelling tot Cambodja veel welvarender is.  Vele wolkenkrabbers en veel tempels.  Oude koloniale gebouwen wijzen op de Franse invloed van destijds.  Met de shuttle bus rijden we naar het centrum van de stad : Union Square.  Het verkeer is zeer druk, vooral de duizenden bromfietsen razen je voorbij.  Shopping centra, luxe hotels en een filiaal van Rolls Royce : dit is geen arme stad ! Het is zonnig en 33°C bij een zeer hoge luchtvochtigheid.  De belangrijkse bezienswaardigheden zijn o.m. de kathedraal, het oude presidentieel paleis (nu paleis van de onafhankelijkheid).”

Het vertrek uit Ho Chi Minh City gaat gepaard met een traditionele Seabourn Sail Away Party: life muziek, champagne en uiteraard kaviaar. 

“We varen door de straat van Malakka richting Malakka op weg naar Maleisië. Een zeedag die gepaard gaat voor ons met een uiteenzetting over piraterij. De spreker bespreekt de verschillende facetten van piraterij door de eeuwen heen en in de diverse regio’s van de wereld.  Hij legt ook het verband met de slavernij.”

Seabourn Encore Pool Deck

Maleisië - Filipijnen

Het schip legt aan in Port Klang, de belangrijkste haven van Selangor, een staat van Maleisië en tevens het meest ontwikkelde deel van Maleisië. 

We stopten voor foto’s aan het koninklijk paleis en de befaamde Petronas torens.  Maleisië is een constitutionele monarchie.  De koning wordt verkozen voor een termijn van vijf jaar uit de negen sultans.  Na de lunch reden we naar een plaats met goed zicht op de Petronas torens voor een foto.  Te voet ging het naar de Sultan Abdul Samad Building een gebouw in Moorse stijl en gebouwd in 1897.  Verder te voet naar de Chinese markt en de centrale overdekte markt.”.

Het eerste deel van de cruise eindigt hier, dat wil zeggen dat er gasten aan boord vertrekken, maar ook nieuwe gasten verwelkomt worden voor de komende vijftien dagen. Deze afvaart vertrekt vanuit Singapore en start met drie zeedagen richting de Filipijnen. De zeedagen geven ruimte om de faciliteiten aan boord te ontdekken, lezingen te volgen, een rondleiding te doen, gebruik te maken van de fitness en de spa, kennis te maken met personeel en andere gasten.

Puerto Princessa op het eiland Palawan, is de meest westelijk gelegen stad van de Filipijnen en eveneens uitgeroepen tot de netste en meest groene stad van de Filipijnen. Seabourn biedt hier excusies aan om onder andere UNESCO werelderfgoed te bezoeken. Ook in Coron legt het schip aan, een van de eilanden in de Filipijen, ideaal voor duikers of liefhebbers van snorkelen. Er bestaat ook de mogelijkheid om aan land te gaan en een tuk-tuk te huren om zoals een local het eiland te ontdekken. Ook in Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen, en de “parel van het Verre Oosten” genoemd, legt het schip aan.

“De Spanjaarden bouwden in koloniale tijden een vesting rond de stad, met als versterkte burcht het fort Santiago.  Zowel de Amerikanen als de Japanners hebben Manilla grondig gebombardeerd tijdens WOII.  Veel van de oude stad is dan ook heropgebouwd.  We bezochten het Rizal park, een heel populaire verzamelplaats ter ere van de volksheld en revolutionair José Rizal die eind 19e eeuw werd gefusilleerd.  We zagen de restanten van de oude wallen en fort Santiago.  De Sint Augustinus kerk is een barokke kerk ten tijde van de Spanjaarden en behoort tot het Unesco werelderfgoed.  Er staat ook een standbeeld van Filips II van Spanje, die zijn naam gaf aan de Filipijnen.” 

Vanuit Manilla biedt Seabourn een excursie aan naar Tagaytay en de Taal vulkaan

“We stopten onderweg om o.m. verkoopstalletjes te fotograferen met kleurrijk uitgestald fruit en bloemen.  De lunch namen we in het Taal Vista hotel, een luxueus hotel in Tagaytay met een enorm terras dat uitzicht biedt op de vulkaan en het meer.  Eigenlijk is het een vulkaan in een vulkaan.  De kleine vulkaan was in 2020 nog actief.  Bij terugkeer naar het schip werden we verwelkomd door een plaatselijke dansgroep en fanfare.”

Zon, zee en strand is te beleven op Borocay: een tropisch eiland met parelwitte stranden en blauwe zee. Het eiland is niet groot, zo’n tien vierkante kilometer. Het eiland werd enkele jaren geleden gesloten voor toeristen zodat de natuur zich zo goed als mogelijk kon herstellen. De route vaart verder op de Sulu zee in de zuidelijke richting, met als volgende bestemming Borneo. Het eiland omvat twee staten van de Maleisische federatie: Sabah en Sarawak. 

“We leggen aan in Kota Kinabalu, de hoofdstad van Sabah.  Borneo omvat verder het sultanaat Brunei en de Indonesische provincie Kalimantan.  We bezochten met de autobus Kota Kinabalu.  Tijdens de WOII werd de stad volledig vernield, enkel de klokkentoren stond nog recht.  De Chinese tempel Poh Toh Tze werd gebouwd in 1980 in traditionele Chinese bouwstijl.  We maakten foto’s van de Likas moskee en van het moderne Tun Mustapha gebouw.  In volle zon en in een temperatuur van 30°C wandelden we door een soort van Maleisisch Bokrijk, met allemaal “longhouses”.  Deze paalwoningen zijn typisch voor de indianen van Sabah en Sarawak.

Dit is het einde van de dertig dagen durende rondreis, en na twee zeedagen is de wordt de beginbestemming, de eindbestemming.

Heeft u graag meer informatie over deze reis of een deel ervan, kom gerust langs bij ons op kantoor, we helpen u graag verder! 

Nathalie

Nathalie

Nathalie | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Luxe-en expeditiecruisesn safari’s in Afrika & rondreizen op maat

Tina

Tina | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Afrika, Japan, cruises, Caractère beleefreizen & Club Med

Bieke

Bieke | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Groene bestemmingen, verkennend roadtrippen & eigenzinnige à la carte-reizen.

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Dertig dagen aan boord van de Seabourn Encore