Seabourn Venture: de verborgen parels van ijsland

Natuurlijke wonderen, adembenemende landschappen en een onvergetelijke expeditie-ervaring wachten op de reizigers aan boord van de luxe rederij Seabourn Venture voor een unieke expeditiecruise. Met stops in Lerwick, Seydisfjordur, Siglufjordur, Dynjandi, Patreksfjordur en Grundarfjordur, begint het avontuur in het pittoreske Lerwick.

Shetland Islands

De eerste stop op de route is Lerwick, een charmant stadje op de Shetlandeilanden. Terwijl het schip de haven binnenvaart, worden de passagiers begroet door kleurrijke huizen en een schilderachtige omgeving. Een wandeling langs de geplaveide straatjes onthult de rijke geschiedenis van de regio, met Viking-erfgoed en fascinerende musea.

Lerwick, gelegen op de Shetlandeilanden, biedt een gevarieerd ecosysteem dat rijk is aan unieke flora en fauna. Hoewel de eilanden bekend staan om hun ruige landschappen en kustlijnen, herbergen ze ook een verrassend gevarieerde en interessante biodiversiteit.

Wat betreft de flora, zijn de Shetlandeilanden de thuisbasis van een aantal zeldzame en inheemse plantensoorten. De uitgestrekte graslanden en kliffen zijn bezaaid met kleurrijke bloemen, waaronder wilde orchideeën, duizendguldenkruid en moerasvogelvoet. Tijdens de zomermaanden zorgen de uitgestrekte velden voor een adembenemend tapijt van bloemen, waardoor de landschappen een schilderachtig karakter krijgen.

Naast de flora herbergt Lerwick ook een verscheidenheid aan dieren in het wild. De kustwateren van de Shetlandeilanden zijn de thuisbasis van verschillende zeevogelkolonies. Vogels zoals papegaaiduikers, zeekoeten, drieteenmeeuwen en stormvogels nestelen zich op de rotsachtige kliffen en zijn een spectaculair gezicht tijdens het broedseizoen. Daarnaast bieden de kustwateren ook een habitat voor zeehonden, die vaak worden waargenomen terwijl ze luieren op de rotsen.

Op het land kunnen reizigers in Lerwick ook enkele unieke diersoorten tegenkomen. Het gebied staat bekend om zijn pony’s van Shetland, een kleine en stevige paardenras dat oorspronkelijk afkomstig is van de eilanden. Deze pony’s, gekenmerkt door hun dikke vacht en vriendelijke karakter, kunnen vaak worden gezien grazen in de groene weilanden.

Een dag op zee

De komende 24 uur varen we van Lerwick tot Seydisfjordur, gelegen in het oosten van Ijsland. Tijdens de zeedag maken we kennis met de faciliteiten aan boord, we krijgen een rondleiding in ‘the garage’ om een van de onderzeeërs aan boord te bewonderen. We bezoeken ‘the bridge’ waar de kapitein en zijn team vertoeven. 

En we ontmoeten het ultra ervaren expeditieteam aan boord. Het 26-hoofdige team vormt de spil van de expeditie. Met vakgebieden in ornithologie, engineers voor de onderzeeërs, archeologen, polarexpertes, ervaren foto- en videografen… zijn zij de absolute meerwaarde voor deze reis. Leer ze kennen en laat je meeslepen door hun verhalen. Naast de voorstellingen en lezingen aan boord begeleiden zij ook iedere avond de bijzondere update voor de volgende dag en een overzicht van de afgelopen dag tijdens de recap in de Expeditie Lounge. 

Lees hier meer over het schip! 

Seydisfjordur & Siglufjordur

De reis trekt verder naar Seydisfjordur, gelegen in het oosten van IJsland. Dit afgelegen dorpje staat bekend om zijn schilderachtige fjorden en adembenemende landschappen. Tijdens de zomermaanden worden de hellingen vaak versierd met kleurrijke wilde bloemen, een prachtig contrast met de sneeuw op de toppen van de bergen.

Wanneer we de fjord uitvaren vindt de traditionele caviar sail away plaats. We komen samen op het dek 5 aan de Patio. Het landschap is het decor voor een prachtige haven.

De volgende stop is Siglufjordur, een pittoresk vissersdorpje dat wordt omringd door steile bergen en een serene fjord. Reizigers kunnen deelnemen aan visexcursies, waar ze kunnen leren over de traditionele vangstmethoden en zelfs hun eigen vangst kunnen proberen. Lokale gidsen zijn enthousiast om hun eiland te tonen tijdens een wandeling of rondleiding.

Dynjandi & Patreksfjordur

Dynjandi, ook bekend als de ‘brullende waterval’, is de volgende bestemming op de route. Gelegen in de Westfjorden van IJsland, is deze adembenemende waterval een waar natuurwonder. Het is de meest afgelegen waterval van Ijsland. De locatie verplicht ons ertoe om een ‘wetlanding’ te doen. Dit betekent dat je van boord gaat met de zodiac om vervolgens, met je speciale uitrusting, van de zodiac tot de kust te wandelen door het water.

Het geluid van het neerstortende water en de spectaculaire schoonheid van de omgeving creëren een magische sfeer die bezoekers betovert. Je kan wandelen tot boven aan de waterval.

Wanneer we de fjord uitvaren vindt de traditionele caviar sail away plaats. We komen samen op het dek 5 aan de Patio. Het landschap is het decor voor een prachtige haven.

Patreksfjordur, gelegen aan de voet van de machtige Westfjorden, is de thuis voor duizenden kustvogels. De klif van Patreksfjordur is een spectaculaire natuurlijke attractie gelegen in de regio Westfjorden van IJsland. Deze indrukwekkende klif, ook bekend als Látrabjarg, is een van de grootste vogelkliffen ter wereld en herbergt een overvloed aan vogelsoorten.

De klif strekt zich uit over een lengte van ongeveer 14 kilometer en rijst op tot een hoogte van meer dan 400 meter boven de zee. Het ruige landschap en de dramatische kliffen vormen een ideale broedplaats en leefgebied voor talloze zeevogels. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers en natuurfotografen, die hier een unieke kans krijgen om verschillende soorten te observeren en vast te leggen.

Het geluid van het neerstortende water en de spectaculaire schoonheid van de omgeving creëren een magische sfeer die bezoekers betovert. Je kan wandelen tot boven aan de waterval.

Grundarfjordur

De laatste stop op deze epische expeditiecruise is Grundarfjordur, een klein vissersdorpje aan de voet van de iconische Kirkjufell-berg. Deze majestueuze berg en de omliggende landschappen dienden als decor voor talloze films en staan bekend om hun buitengewone schoonheid.

Er zijn verschillende activiteiten te doen in Grundarfjordur, zowel georganiseerd door het expeditieteam als individueel. Bezoek er de imposante berg Kirkjufell, of ontdek de natuurlijke warmtebronnen. Op een korte afstand van Grundarfjordur vind je de prachtige natuurlijke warmwaterbronnen van Reykjafoss. Hier kun je ontspannen en genieten van een rustgevend bad in het warme water, omringd door spectaculaire landschappen.

Na een reis vol ontdekkingen en avonturen komt de expeditiecruise met de Seabourn Venture ten einde in Reykjavik. Terug aan boord kunnen de passagiers ontspannen en genieten van de luxe voorzieningen die het schip te bieden heeft, terwijl ze herinneringen ophalen aan de onvergetelijke ervaringen die ze hebben opgedaan. Deze expeditiecruise met Seabourn Venture heeft reizigers de kans gegeven om enkele van ’s werelds meest adembenemende landschappen te verkennen en een diepe verbinding met de natuur te ervaren. Het schip biedt unieke mogelijkheden om plekken te ontdekken waar je anders nooit zou komen.

 

Lees meer over de expedities met de Seabourn Venture: het ultra luxueuze en facilitaire schip.

Nathalie

Nathalie

Nathalie | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Luxe-en expeditiecruises, safari’s in Afrika & rondreizen op maat

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Seabourn Venture: de verborgen parels van Ijsland