Senegal

Senegal ligt op zes uurtjes vliegen in het westelijke deel van Afrika en heeft prachtige fauna en flora waar je uren van kan genieten. Ideaal voor een combinatie aan het strand met enkele dagen bezoeken. 

Tijdens de herfstvakantie reisde ik met mijn gezin naar Senegal en verbleven we in Saly in het hotel Lamantin. Een ideale periode om op relatief korte afstand toch te genieten van heerlijke temperaturen en afwisseling te hebben aan bezoekjes. De cultuur is hier leerrijk en de mensen zijn erg gastvrij. 

Hotel Lamantin is een heerlijk hotel, niet te groot en aan een prachtig breed strand gelegen. De service is met grote glimlach en de keuken is er voortreffelijk. We deden er enkele leuke uitstappen zoals een safari in het Bandia natuurreservaat en een dagexcursie via typische marktjes en traditionele dorpjes naar de Delta van Saloum. Hier kan je ook een kayak huren en op een avontuurlijke manier de Delta ontdekken. 

 In Senegal kan je je ogen altijd de kost geven met meer excursies. Ontdek oude visserswijken en een moskee op het strand, of bezoek het eiland Goree voor de kust van Dakar, neem een badje in het zoutmeer van Lac Rose en nog zoveel meer. Je zal je hier echt niet vervelen. 

Daarnaast is Senegal ook uitermate geschikt om met kinderen te reizen. Het land is niet erg groot dus de afstanden vallen goed mee. Het hotel is kindvriendelijk en omdat de bevolking zo gastvrij is, is het plezier gegarandeerd! 

reistype

Jouw droomgezinsvakantie vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Senegal