West-kust USA

De Westkust van de Verenigde Staten is zo een van die reizen dat je altijd zal bijblijven. 

Roadtrippen langs The Westcoast, dat moet je ooit gedaan hebben in je leven! De natuur, de wegen, de dieren… alles is er zo ongelooflijk spectaculair! Dit in combinatie met Las Vegas of Los Angeles en San Francisco, is een topper van een reis. 

San Francisco & yosemite

Wij starten de reis in San Francisco bij een familie die ons met de fiets rondleiden in de stad. Via Fisherman’s Wharf over de Golden Gate Bridge in de mist naar Sausalito en van daaruit de ferry terug naar San Francisco, wat een stad! We bezochten ook Alcatraz in de late namiddag waar het wat spookachtig mistig werd… In de omgeving van San Francisco zijn we ook gaan wandelen naar Muir Woods & Point Reyes, twee mooie natuurpunten die ook de moeite zijn! 

Tip: je kan ook van hieruit Napa bezoeken, genieten van lekkere wijnen en prachtige uitzichten. 

Vanuit San Francisco vertrekken we richting Yosemite en dit Nationaal Park heeft mij persoonlijk het meest bekoord! Een prachtige bergomgeving met watervallen, ik had hier meerdere ‘oh, wauw-momenten’ tijdens de wandeling ‘The Mist Trail’. De wandeling is 10 km en is niet zonder moeite maar de uitzichten en de verrassingen onderweg zijn verbluffend. Vertrek zeker op tijd om de hitte te vermijden en neem zeker voldoende water mee.

Las Vegas & Grand Canyon

Na de natuurpracht reizen we via de Tioga Pass verder naar Las Vegas. Langs bergen, meren, zelfs nog sneeuw en de oneindige landschappen gingen we richting woestijn. Als u dit in één trek doet, mag u rekenen op een rit van ongeveer zeven uur. Eens aangekomen in Las Vegas was de temperatuur opgeslagen tot 47°, een enorme hitte maar dat hoort bij een bezoek aan de legendarische Stript. Je weet haast niet waar eerst te kijken, van hotels die Parijs nabootsen met een kopie van de Eiffeltoren tot het Comomeer met gekende fonteinenshow, The Venetian met gondels op de nagemaakte kanalen, New York met een kopie van het Vrijheidsbeeld tot het Luxor hotel met de Pyramide van Gizeh voor de deur, te gek voor woorden en ’s avonds te gek van volk van allerlei standaarden en types, ongelofelijk! En dan zijn er nog de casino’s. Geef je ogen de kost en leef als een echte Amerikaan. 

Vanuit Las Vegas vertrekken we op tijd naar de Grand Canyon via de Hooverdam. De Grand Canyon is ongelofelijk groot en diep, we deden een deel van het Bright Angel Trail tot diep in de Canyon. Vijf Km naar beneden, dat was makkelijk, maar vijf km terug naar boven was een ander paar mouwen! Maar het is wel een all-round beleving van de canyon. U hoeft uiteraard niet te gaan wandelen of hiken, u kan ook per wagen of helikopter de verschillende viewing points bezichtigen.

Na de Grand Canyon reizen we verder naar Page waar Lake Powell gelegen is maar vooral gekend is voor Horseshoe Bend bij valavond. Ongelofelijk mooie oranje kleuren steken af tegen het blauwgroene water. De dag nadien bezoeken we Antelope Canyon. Heel anders dan de Grand Canyon. Door deze kleine canyon kan u zelf wandelen. Afhankelijk van de stand van de zon kleurt deze helemaal oranjerood.

Bryce national park

Na Page rijden we verder naar Bryce. Bryce National Park is weer helemaal anders dan Yosemite dat zich uitte in de hoogte & de Grand Canyon dat zich uitte in de diepte. Bryce NP bestaat uit kalk & zandsteenformaties en ook hier maakten we een mooie wandeling. U kan ook langs de verschillende viewing points rijden. Als laatste National Park bezochten we Zion. Een prachtige vallei met meerdere wandelingen. De meest uitdagende wandeling is Angel’s Landing. Geen wandeling zonder gevaar want jaarlijks komen hier wel enkele mensen ten val en om het leven… Deze wandeling deden wij ook maar ik bleef op een bepaald punt toch met mijn voeten op de grond. Wegens hoogtevrees durfde ik niet verder te gaan. Na Angel’s Landing deden we ook nog Emerald Pools Trail, een wandeling naar een verborgen schat, Upper Emerald Pool.

Alvorens terug naar huis te keren, verbleven we onze laatste nacht opnieuw in Las Vegas. Een beetje zon, voetjes laten rusten, nog eens zwemmen, een laatste gokje en dan huiswaarts. Dit was een zeer mooie natuurreis en wil ik met plezier nog eens opnieuw doen of navertellen aan u. Spring gerust binnen voor meer informatie of advies. 

Tina

Tina | Reisbureau Brasschaat Travel
specialisatie

Afrika, Japan, cruises, Caractère beleefreizen & Club Med

reistype

Jouw droomcruise vinden?

Nood aan een deugddoende vakantie? Staat u te popelen om de wereld te ontdekken? Kom gerust eens langs, we nemen graag de tijd om samen met u een reis samen te stellen die helemaal bij uw wensen past.

Reisofferte aanvragen »

Reisaanvraag

Westkust (USA)